Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy semmisithetem meg a...

Hogy semmisithetem meg a diplomámat, hogy jogosulttá váljak a szakmunkáshitelre?

Figyelt kérdés

#fiatal #diploma #melós #Szakmunkáshitel
tegnap 15:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy korhoz is kötve van.
tegnap 16:00
 2/15 anonim ***** válasza:
69%
Nagyon jó kérdés, én már rég lehúztam a wc-n, de így sem leszek jogosult.
tegnap 16:06
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy a diplomádat megsemmisíted, még nem lesz hirtelen szakmunkás végzettséged, nem fogsz szakmunkásként dolgozni.

Ha meg van szakmunkás végzettséged, és abban is dolgozol, akkor meg tökmindegy, hogy van-e diplomád vagy nincs.

tegnap 16:16
 4/15 A kérdező kommentje:

3:

“Ha meg van szakmunkás végzettséged, és abban is dolgozol, akkor meg tökmindegy, hogy van-e diplomád vagy nincs.”

Ez biztos?

tegnap 16:22
 5/15 anonim ***** válasza:

A szakmunkáshitelnél nem kizáró ok az esetleges diploma megléte. Annyi, hogy ne legyen folyamatban diákhitel folyósítása. Tehát még akár aktív egyetemi hallgató is lehetsz (amennyiben mellette dolgozol heti min. 20 órát), ha nincs diákhiteled.

"Ki jogosult a munkáshitelt / szakmunkáshitelt felvenni?

Azok a 17 és 25 év közötti fiatalok jogosultak munkáshitel felvételére, akik diákhitelre nem jogosultak, azaz nem rendelkeznek aktív hallgatói (egyetem, főiskola) jogviszonnyal,

és legalább heti 20 órában munkaviszonyban foglalkoztatják őket, vagy egyéni vállalkozók."

[link]

tegnap 16:27
 6/15 anonim ***** válasza:
Na jó, azért valljuk be, elég ritka hogy valaki szakmunkás legyen és diplomás is.
tegnap 16:31
 7/15 A kérdező kommentje:

6:

És Varga Judit? Jogasz diplomával akar asztalos lenni. Van ilyen.

tegnap 16:45
 8/15 anonim ***** válasza:
VJ szerintem azert mar idosebb 25 evesnel :)
tegnap 17:05
 9/15 anonim ***** válasza:
Vedd csak fel azt a hitelt. A fizetésedből úgy se tudod visszafizetni. nem baj, kapsz helyette másik lakást. Ha még meg is vered a végrehajtókat.
tegnap 17:37
 10/15 A kérdező kommentje:

5:

A viccet félretéve: K&H banknál azt írják, hogy az is feltétel, hogy

“nem rendelkezel érvényes hallgatói, tanulói jogviszonnyal felsőoktatási intézményben és nem rendelkezel felsőoktatási intézményben szerzett oklevéllel”

Tehát se hallgatói jogviszony, se diploma!

[link]

Most akkor kizáró ok a diploma vagy sem??

tegnap 18:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!