Magyar Péter a messiás?

A "messiás" szónak több jelentése is van. Ha jól tudom, erről van szó:
Messiás volt az ókori Izraelben főpap, és a király is, ezeket az embereket olajjal kenték fel, mint JHWH szolgáit.
Azonban a messiás szónak van egy elkülönített jelentése is, aki JHVH kiválasztott, felkent szolgája arra, hogy az ő népét megszabadítsa az ellenségeitől. A keresztény vallásban ugye ezt a címet Jézus Krisztusra alkalmazzák (a "krisztus" a "messiás" görög fordítása).
Magyar Péter tehát nem lehet a messiás, mert ő nem JHWH felkelnt szolgája. Persze, aki úgy tekint rá, annak nyilván messiás... De amúgy nem az.

Pont azok szégyenítik meg a messiás szót Fidesz oldalról, akik amúgy mély kereszténynek vallják magukat.
És Orbán istenként tisztelik. Ami súlyos bűn a Bibliában.
Sajnálom de a Fidesz egyre inkább kifordul önmagából.

#11 Konkrétan bemásoltam neked hogy a messiás szónak mi az átvitt értelmű jelentése. Erre elkezdesz az eredeti jelentésével "érvelni".
Nem az alap jelentése szerint nevezzük messiásnak MP-t, hanem az átvitt értelme szerint. Értem én, hogy soha semmiben nem vagytok képesek felfogni, elfogadni, hogy valójában mit mondunk, mire gondolunk, de amikor konkrét kérdésre konkrétan leírom a választ, hogy miért nevezzük a messiásának a sok tiszásnak MP-t akkor legalább ezt a minimumot tedd már meg, hogy elhiszed, hoyg az az igaz az ÉN gondolatomról amit én írok le és nem amit te kitalálsz róla!

Büszkék vagytok rá hogy keresztény hívőként a messiás szóval gúnyoltok egy embert? Mér nem úgy gúnyoljátok Magyar Pétert hogy "k*rva isten" aztán keresztény létetekre megmagyaráznátok hogy nem istenre gondoltok stb

#18 veled ellentétben nekünk van agyunk és tudunk különbséget tenni a kifejezések és azok használt jelentései között. Az, hogy ez neked gondot okoz az nem a mi problémánk.
De legalább bizonyítottad, hogy MP-nek a kijelentése az agyhalott szavazóiról igaz.
A több százmillió forintból fizetett propaganda hírek és reklámok épp azt mutatják hogy nincs agyatok. Minimum kétszázan kelletek ahhoz hogy egy mondatot reklámozzatok kétszázszor heteken át. Ez szerinted arra utal hogy van agyatok?🤣🤣 Jah meg 4 évente kaptok 2kg krumplit vagy egy csirkefarhátot, vagy egy kiló kristálycukrot🤣🤣🤣 és a magadfajták egy kis közmunkáért cserébe nyalizik miközben a kukából éltek🤣🤣🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!