Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki hallotta hogy Orbán Viktor...

Ki hallotta hogy Orbán Viktor üzlet az indiából?

Figyelt kérdés

[link] Viktor miniszterelnök és családja az indiai Kerala államban vakációzik, az utazásról mindeddig azonban nem szólalt meg sem a kormányfő, sem pedig sajtóirodája. A Blikknek azonban sikerült elérnie a szabadságát töltő miniszterelnököt, aki válaszolt az útjával kapcsolatos kérdéseinkre. Orbán Viktort többek között arról kérdeztük, mit csinál Indiában, és miért pont most utazott Dél-Ázsiába. Orbán lapunknak az egészségi állapotával kapcsolatos kérdésre is választ adott.

Orbán Viktor: – A feleségemmel és két lányommal Dél-Indiában vagyunk. Két okból esett erre a választásunk: a múlt és a jövő miatt. Koccsiban - ahol épp most vagyok - halt meg Vasco da Gama, akit még az ifjúsági regényekből kedveltem meg. Az ő nyomába “eredtem”. Kedvenc felfedezőm, jelentősége legalább akkora, mint Kolumbuszé. Ennyit a múltról. A másik ok, amiért itt vagyunk, az a jövő. India gazdasága robbanásszerű fejlődés előtt áll.

Miért most utazott el?

– Január elsején ért véget Magyarország EU-elnöksége. Másnap kivettem a szabadságom és tudtunk is indulni. Az EU-elnökség nagy menet volt, még nekem, sokat látott csatalónak is fel kellett kötni a gatyát. Itt Indiában sem pihenünk sokat, de azért jó kiszakadni az otthoni verkliből. Ha a külpolitikát nézzük, Trump hivatalba lépéséig most szélcsendesebb időszak van, utána beindul a nagyüzem.

Mit szól az utazást ért támadásokhoz?

– Olvasom, hogy mindenféle sületlenségeket hordanak össze. Így szokott ez lenni. Pedig semmi más nem történt, csak a miniszterelnök kivette a szabadságát.

Van, aki azt állítja, hogy egészségi okokból, gyógykezelés miatt utazott Indiába. Ez igaz?

– Makkegészséges vagyok. Ne reménykedjenek!

Az önökről készült egyik fotón látható férfit Krishna Kumarként azonosították, aki egy hagyományos indiai gyógyászattal foglalkozó intézet vezetője Magyarországon. Honnan ismeri a férfit? Miért utazott önnel Indiába?

– Ő az egyetlen indiai, akit ismerek és tud magyarul. Őt kértem meg, hogy azokat a helyeket, amiket kulturális szempontból érdemes meglátogatni, mutassa meg nekem.

Valóban január 16-ig tart az utazás? Ki dolgozik, amíg ön távol van?

– Január 17-en már a Kossuth Rádióban kezdek. Az ünnepek között is sokat dolgoztunk, ki lett adva minden feladat. Két fontos területtel kell most foglalkozni: Trump közelgő beiktatása miatt a külpolitikával, a külügyminiszterrel napi egyeztetésben vagyunk most is. Meg kellett indítani az új gazdaságpolitika 21 pontját, ezt pedig Nagy Márton miniszter felügyeli. Mindkét terület a legjobb kezekben van.

Pontosan kikkel utazott együtt?

– A feleségemmel és a két legkisebb lányommal.

Ki fizeti az útjukat?

– Én.

Ajánlaná az országot másoknak is kikapcsolódásra?

– India nem arról híres, hogy turistaparadicsom lenne. Aki luxusra vágyik, menjen inkább egy osztrák síparadicsomba vagy a Bahamákra. Akit a kultúra érdekel, jöjjön Indiába!

tegnapelőtt 18:57
 1/8 A kérdező kommentje:

Még Indiában is tisztelik Orbán Viktor minden békét akaró ember!

[link]

[link]

tegnapelőtt 18:59
 2/8 A kérdező kommentje:
tegnapelőtt 19:00
 3/8 anonim ***** válasza:

"Ő az egyetlen indiai, akit ismerek és tud magyarul."

Szóval már régóta kezelteti magát, különben honnal is ismerné?

Fordítási feladatra ugyanis léteznek hivatalos tolmácsok, akik profi szinten ismerik mindkét nyelvet.

tegnapelőtt 19:29
 4/8 anonim ***** válasza:
56%

#1 Tisztelik legalább annyira mint Putyint?

"Orbán Viktor minden békét akaró ember!"

Ki nem akar békét egy ilyen minden béke akaró emberen kívűl?

tegnapelőtt 19:37
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

"Még Indiában is tisztelik Orbán Viktor minden békét akaró ember!"

Azt sem tudják, hogy ki a búbánat ez a dagadt csávó!...

tegnapelőtt 19:44
 6/8 anonim ***** válasza:
40%

Miniszterelnök úr,

Remélem, a pálmafák árnyékában, két koktél között, az Arab-tenger partján sikerült végiggondolni a dolgokat:

Emlékszik, amikor 2008-ban a maihoz hasonló gazdasági és morális válságban ön előrehozott választásokat követelt, de Gyurcsány Ferenc foggal-körömmel ragaszkodott a hatalomhoz? Mára ön lett Gyurcsány Ferenc.

Legyen bátor, miniszterelnök úr, nézzen az emberek szemébe és adja vissza a magyar emberek kezébe a döntés lehetőségét!

Önnek 14 éve és minden lehetősége megvolt, hogy Magyarország szintet lépjen, ehhez képest szétlopták, lezüllesztették és a végletekig megosztották a hazánkat. Mindketten tudjuk, hogy ön a magyar néptől nem kap újabb esélyt, vége van!

Ahogy ön is tudja, az előrehozott választás nem csak az ország, hanem a Fidesz érdeke is. Ha most áprilisban megtörténik a választás, akkor van esélye rá, hogy a politikai közössége egyben marad és ellenzékként legalább ellenőrző funkciót gyakorolhat.

Ha ön ugyanolyan gyáva, mint amilyen 2008-ban Gyurcsány volt, akkor a Fidesz is úgy fog járni, mint az egykori MSZP. Először szétesik, majd eltűnik a történelem süllyesztőjében.

Miniszterelnök úr,

Ha már épp Indiába vetette a jó sorsa, hogy több hétre itt hagyja a háborús veszélyhelyzetben lévő hazáját, engedje meg, hogy az egyik kedvenc idézetemet elküldjem önnek a kedvenc indiai politikusomtól, Mahatma Gandhi-tól:

“Először megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, majd győzöl.”

ui.: az indiai Kocsín városában a hírek szerint sok a zsebtolvaj. Legyen óvatos!

tegnapelőtt 19:58
 7/8 anonim ***** válasza:
31%
Hazalátogatott az őshazába. Rokonlátogatás volt, semmi több.
tegnapelőtt 19:59
 8/8 Tuske29 ***** válasza:
14%

6.

Megint az előrehozott választás?Először időközin kellene indulni,bizonyítani..ha meg ennyire előrehozottat szeretne a selyemmajmotok,illene bemutatni a jelöltjeit,hogy az emberek megismerjék a jelölteket...

Két okból akar előrehozott választást Péteretek:

1. Lehet látják azt,amit ti nem...elkezdett csökkenni a népszerűsége,a közvélemény-kutatások már nem azt mutatják,amit eddig.Így muszáj valahogy kierőszakolnia,hogy 2026-ban a vereséget elkerülje.

2. Azért hangoztatja,hogy a köztudatban maradjon,beszéljenek róla.Ezért volt az adományozás körüli cécó is,a karácsonyi időszakban is a figyelem középpontjába került.Ugyanide tartozik a köztársasági elnök "megszólítása" és ez a bejegyzése is.Figyelemfelkeltés,szereplési vágy,semmi több.

tegnapelőtt 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!