Ki hallotta hogy Orbán Viktor üzlet az indiából?
[link] Viktor miniszterelnök és családja az indiai Kerala államban vakációzik, az utazásról mindeddig azonban nem szólalt meg sem a kormányfő, sem pedig sajtóirodája. A Blikknek azonban sikerült elérnie a szabadságát töltő miniszterelnököt, aki válaszolt az útjával kapcsolatos kérdéseinkre. Orbán Viktort többek között arról kérdeztük, mit csinál Indiában, és miért pont most utazott Dél-Ázsiába. Orbán lapunknak az egészségi állapotával kapcsolatos kérdésre is választ adott.
Orbán Viktor: – A feleségemmel és két lányommal Dél-Indiában vagyunk. Két okból esett erre a választásunk: a múlt és a jövő miatt. Koccsiban - ahol épp most vagyok - halt meg Vasco da Gama, akit még az ifjúsági regényekből kedveltem meg. Az ő nyomába “eredtem”. Kedvenc felfedezőm, jelentősége legalább akkora, mint Kolumbuszé. Ennyit a múltról. A másik ok, amiért itt vagyunk, az a jövő. India gazdasága robbanásszerű fejlődés előtt áll.
Miért most utazott el?
– Január elsején ért véget Magyarország EU-elnöksége. Másnap kivettem a szabadságom és tudtunk is indulni. Az EU-elnökség nagy menet volt, még nekem, sokat látott csatalónak is fel kellett kötni a gatyát. Itt Indiában sem pihenünk sokat, de azért jó kiszakadni az otthoni verkliből. Ha a külpolitikát nézzük, Trump hivatalba lépéséig most szélcsendesebb időszak van, utána beindul a nagyüzem.
Mit szól az utazást ért támadásokhoz?
– Olvasom, hogy mindenféle sületlenségeket hordanak össze. Így szokott ez lenni. Pedig semmi más nem történt, csak a miniszterelnök kivette a szabadságát.
Van, aki azt állítja, hogy egészségi okokból, gyógykezelés miatt utazott Indiába. Ez igaz?
– Makkegészséges vagyok. Ne reménykedjenek!
Az önökről készült egyik fotón látható férfit Krishna Kumarként azonosították, aki egy hagyományos indiai gyógyászattal foglalkozó intézet vezetője Magyarországon. Honnan ismeri a férfit? Miért utazott önnel Indiába?
– Ő az egyetlen indiai, akit ismerek és tud magyarul. Őt kértem meg, hogy azokat a helyeket, amiket kulturális szempontból érdemes meglátogatni, mutassa meg nekem.
Valóban január 16-ig tart az utazás? Ki dolgozik, amíg ön távol van?
– Január 17-en már a Kossuth Rádióban kezdek. Az ünnepek között is sokat dolgoztunk, ki lett adva minden feladat. Két fontos területtel kell most foglalkozni: Trump közelgő beiktatása miatt a külpolitikával, a külügyminiszterrel napi egyeztetésben vagyunk most is. Meg kellett indítani az új gazdaságpolitika 21 pontját, ezt pedig Nagy Márton miniszter felügyeli. Mindkét terület a legjobb kezekben van.
Pontosan kikkel utazott együtt?
– A feleségemmel és a két legkisebb lányommal.
Ki fizeti az útjukat?
– Én.
Ajánlaná az országot másoknak is kikapcsolódásra?
– India nem arról híres, hogy turistaparadicsom lenne. Aki luxusra vágyik, menjen inkább egy osztrák síparadicsomba vagy a Bahamákra. Akit a kultúra érdekel, jöjjön Indiába!
"Ő az egyetlen indiai, akit ismerek és tud magyarul."
Szóval már régóta kezelteti magát, különben honnal is ismerné?
Fordítási feladatra ugyanis léteznek hivatalos tolmácsok, akik profi szinten ismerik mindkét nyelvet.
#1 Tisztelik legalább annyira mint Putyint?
"Orbán Viktor minden békét akaró ember!"
Ki nem akar békét egy ilyen minden béke akaró emberen kívűl?
"Még Indiában is tisztelik Orbán Viktor minden békét akaró ember!"
Azt sem tudják, hogy ki a búbánat ez a dagadt csávó!...
Miniszterelnök úr,
Remélem, a pálmafák árnyékában, két koktél között, az Arab-tenger partján sikerült végiggondolni a dolgokat:
Emlékszik, amikor 2008-ban a maihoz hasonló gazdasági és morális válságban ön előrehozott választásokat követelt, de Gyurcsány Ferenc foggal-körömmel ragaszkodott a hatalomhoz? Mára ön lett Gyurcsány Ferenc.
Legyen bátor, miniszterelnök úr, nézzen az emberek szemébe és adja vissza a magyar emberek kezébe a döntés lehetőségét!
Önnek 14 éve és minden lehetősége megvolt, hogy Magyarország szintet lépjen, ehhez képest szétlopták, lezüllesztették és a végletekig megosztották a hazánkat. Mindketten tudjuk, hogy ön a magyar néptől nem kap újabb esélyt, vége van!
Ahogy ön is tudja, az előrehozott választás nem csak az ország, hanem a Fidesz érdeke is. Ha most áprilisban megtörténik a választás, akkor van esélye rá, hogy a politikai közössége egyben marad és ellenzékként legalább ellenőrző funkciót gyakorolhat.
Ha ön ugyanolyan gyáva, mint amilyen 2008-ban Gyurcsány volt, akkor a Fidesz is úgy fog járni, mint az egykori MSZP. Először szétesik, majd eltűnik a történelem süllyesztőjében.
Miniszterelnök úr,
Ha már épp Indiába vetette a jó sorsa, hogy több hétre itt hagyja a háborús veszélyhelyzetben lévő hazáját, engedje meg, hogy az egyik kedvenc idézetemet elküldjem önnek a kedvenc indiai politikusomtól, Mahatma Gandhi-tól:
“Először megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, majd győzöl.”
ui.: az indiai Kocsín városában a hírek szerint sok a zsebtolvaj. Legyen óvatos!
6.
Megint az előrehozott választás?Először időközin kellene indulni,bizonyítani..ha meg ennyire előrehozottat szeretne a selyemmajmotok,illene bemutatni a jelöltjeit,hogy az emberek megismerjék a jelölteket...
Két okból akar előrehozott választást Péteretek:
1. Lehet látják azt,amit ti nem...elkezdett csökkenni a népszerűsége,a közvélemény-kutatások már nem azt mutatják,amit eddig.Így muszáj valahogy kierőszakolnia,hogy 2026-ban a vereséget elkerülje.
2. Azért hangoztatja,hogy a köztudatban maradjon,beszéljenek róla.Ezért volt az adományozás körüli cécó is,a karácsonyi időszakban is a figyelem középpontjába került.Ugyanide tartozik a köztársasági elnök "megszólítása" és ez a bejegyzése is.Figyelemfelkeltés,szereplési vágy,semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!