Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fábry valóban megérdemelné a...

Fábry valóban megérdemelné a Kossuth-díjat "ezektől"?

Figyelt kérdés

Erdélyben a háromszéki Pertu podcastnek adott interjút Fábry Sándor. A showman az RTL-es Showderes időszakára azt mondta, az neki egy arany időszaka volt. „Hát én annyi pénzt kerestem, hogy három taxival mentem haza” – mondta. Elmesélte, hogy az RTL nagyon nagyvonalú volt, a 100. adásra egy világkörüli utat kapott, el is mentek a jó drága Galapagos-szigetekre és a Húsvét-szigetre. „De nem volt olyan születésnap, hogy egy rekesz borral meg ne jelentek volna, hogy ne vittek volna el vacsorázni, nagyon gyakran egy kis borítékkal kedveskedtek” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy ez hiányzik-e, a 71 éves műsorvezető azt mondta: „Hát nem, csak feltűnt. Hát most már több mint tíz éve vagyok itt az úgynevezett királyi televízióban, hát lettem közben 60 éves, lettem közben kiváló művész, azt se mondták, hogy fityfülütty. Szóval ez olyan pitiáner ócskaság.”

Arról, hogy ez hogyan érinti, azt mondta: „Drágám, ne lovallja bele magát nagyon a kérdésbe: lesz.rom.” Arra a közbevetésre, hogy ezt már nem először mondta el, azt mondta, hogy akkor valószínűleg nem teljesen igaz, amit mondott, és ez belülről mégiscsak emészti őt. Arra, hogy mit szeretne, rávágta, hogy: „Kossuth-díjat.” Végül a kérdés megismétlése után azt mondta: „Ezektől semmit, drágám.”

tegnapelőtt 14:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Fábry erős Fidesz-nyalonc volt, de az utóbbi időben kezd kihátrálni... valamikor tényleg jó humorista volt, kedveltem. Azért kapott ő eleget ettől a rendszertől, úgy hogy szerintem a Kossuth-díj kicsit erős lenne. Bár akik kapták mostanában...

Nah mindegy... csak annyit tennék hozzá zárszóként, hogy "Beethoven továbbra is a zene Mozartja"! 😄😄😄

tegnapelőtt 14:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha Nagy Feró megkaphatta, akkor kb bárkinek oda lehet ítélni.

Fábry nem volt ugyan egy Hofi, de azért egy korszak meghatározó TV-s előadó művésze és műsor vezetője volt. Nála kisebb érdemekkel rendelkező személyek is megkapták már, és nem csak a fent megemlített személy.

tegnapelőtt 14:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Fábry olyan mint a Barátok közt volt, hogy sokáig futott, de igazán 2000-es években figyeltek rá. Akkor ő nagyon jól elkapta a korszellemet, az atalakuló mediapiacot, mindent.

2010 után beállt a Fudesz szekerét tolni, aztán belülről latta, hogy nem ilyen lovat akart...

tegnapelőtt 14:57
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az RTL-en a műsora zseniális volt a maga műfajában (ami a late night show műfaja, vagy valami ahhoz hasonló). Utána a köztévén ellaposodott. Ennek oka egyrészt, hogy a tévé, főleg a köztévé egyre szűkebb közönséget ér el. Már nem csak a fiatal korosztályokban téma az, hogy mi volt Netflixen, Youtube-on, Tiktokon. Hogy mi volt a tévében, plána a köztévében, az a kutyát nem érdekli. Másrészt a humor soha nem lehet rendszerpárti, mert akkor ellaposodik. Hofi is azért volt vicces, mert kifigurázta a rendszert (igaz, csak adott keretek között, adott témákban volt neki megengedve). Fábry is azért volt vicces Gyurcsány alatt, mert őket figurázta ki. Harmadrészt sokáig nem is láttam Fábryt, de a kérdező által említett videót pont láttam. Ebben a videóban nem csak lepett meg, hogy hogy megöregedett Fábry, ami természetes dolog, és mindenkivel megesik 70+ évesen, hanem a nyakamat teszem rá, hogy rendszeresen iszik az öreg (és nem csak buborékos vizet)!

Na most kérdés, hogy egy egykori tehetséges late night show műsorvezetője megérdemli-e a Kossuth-díjat egy olyan kormánytól, aminek aktív támogatója is. Az első Kossuth-díjasok között ott volt Bartók Béla meg Szent-Györgyi Albert. Ezek alapján a late night show nem az a műfaj, ami Kossuth-díjat érdemel. De ha Nagy Feró Kossuth-díjat kapott, akkor ennyi erővel valóban kaphatna Fábry is.

tegnapelőtt 15:12
 5/8 DK-s ***** válasza:

Én nem tudom hogy kinek milyen az értékítélete, de én azt mondom hogy ha egy díjat Nagy Feró megkaphatott, azt egy Fábry-nak alap visszautasítani.

A fidesz teljesen degradálta a Kossuth-díjat.

tegnapelőtt 16:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem érdemel az semmit.
tegnapelőtt 18:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Talán jobban mint Fásy Ádám
tegnapelőtt 19:40
 8/8 anonim ***** válasza:
A gyökér bayer (így kisbetűvel!) "szaremberezte" Fábryt ezek után. Szép kis társaság! Mondjuk azt garantálom, ha engem ez a bayercsicska szaremberezne élőben megkeresném és a szart is kiverném belőle! Bár szerintem ha találkoznánk nagyon hamar becsicskulna ez a genetikai hulladék 😁
tegnapelőtt 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!