Mi lehet annak az oka, hogy nőtt a munkanélküliek száma Magyarországon?
Persze azt is lehet a kapáló fidszes bíráknak beadni, h. azért van lof@szság, mert "válságban van a dióipar".
A fideszes birka ezt örömmel legeli.
8: nem értelek mire fel ébredtél fel és kezdesz el pattogni, nem azt mondtam hogy mindenhol beszartak, még itthon is van ahol leálltak, mi pl gyártunk tovább csak tudunk róla hogy kevesebb a megrendelés, nincsenek túlórák.
van ahol két ünnep között is dolgoztak...
eddig annyira az volt a narratíva hogy majd most mindmegdöglünk mert a magyar a német autóiparra alapozott, most meg itt kételkedsz?
a németeknél indult el a válság, és itthon elég sok német autóipari multi van, nyilván jobban megvág minket mint luxemburgot...
magyar politikában nem értem minek jössz luxemburggal, de nyilván nem mindenhol egyformán érintett a dolog mint ahogy itt belföldön sem.
nm.
Figyi, én informatikai vonalon mozgok. Engem a válság nem érint.
Miért? Mert nem függök a német autóipari vonaltól.
Tehát ha nekem valaki azt mondja, hogy azért van válság, mert "a németeknél válság van", megkérdezem tőle h. OK, de akkor miért nem csinálsz mást....?
Ugye jó példa erre Oroszország (h. ha Fideszes vagy, te is megértsd). Kivetette rá az EU ezt és azt a megszorító intézkedéseket.
Vajon erre Ők elkezdtek mutogatni, h. "hát azért van gebasz, mert a nyugat ilyen-olyan"....?
Vagy elkezdtek mást csinálni...?
Az a Kormány, amelyik más államra/kormányra mutogat, az nem hiteles kormány. (jogász végzettségem is van), alap definíció, hogy a gazdaságpolitika alakítása a Kormány feladata.
Nem Németországé és más államé, hanem az adott államé.
Ha ezzel a mutogatós/más hibást kereső politikával akar a Kormány kifogást keresni, akkor az adott kormány alkalmatlan a feladatára
Minden állam szuverén, senki nem fog Mo. helyett megoldást adni...a kormány ne mutogasson más állam válságára.
Elképzelem Putyint, ahogy elkezd sírni, mert Norvégia nem szállít tőkemájat és összeomlik tőle a saját iparága.
Ey világ vicce lenne, ha az orosz állam is másra mutogatna, Putyin aznap már nem lenne államelnök.
"Tehát ha nekem valaki azt mondja, hogy azért van válság, mert "a németeknél válság van", megkérdezem tőle h. OK, de akkor miért nem csinálsz mást....?"
Két külön dologról beszélsz. Az egyik az ok (miért van válság/visszaesés), a másik a megoldás (mit lehet csinálni). A kérdező az okot (okokat) kérdezte. Ebben benne van az autóipari kitettség is magyar részről, a német gazdaság gyengélkedése, stb. Ebben mi nem igaz? Tényszerűen hozzájárul a recesszióhoz. Senki nem vonta kétségbe, hogy ez jó vagy sem.
"Figyi, én informatikai vonalon mozgok. Engem a válság nem érint.
Miért? Mert nem függök a német autóipari vonaltól."
akkor mire fel a számonkérő okoskodás a luxemburgi autóipari helyzetről?
szerinted a hazai német autóipari multik honnan kapják a megrendeléseket?
megsúgom az anyavállalattól, azaz a németektől.
"Tehát ha nekem valaki azt mondja, hogy azért van válság, mert "a németeknél válság van"
alapjáraton is azt mondtam: "több oka is van az egyik valóban az autóipar lehet."
te ezt úgy próbálod beállítani mint ha én azt mondtam volna hogy csak az autóipar miatt van. elmondtam hogy TÖBB OKA is van. inkább olvass el valamit többször ha nem megy elsőre az értelmezés.
"Ugye jó példa erre Oroszország"
szerintem egyáltalán nem jó példa, mert oroszország egy nagyhatalom, energiahordozókkal, kikötőkkel, exportképes mezőgazdasággal, magyarország meg egy kb mindentől függő közép eu ország.
"(h. ha Fideszes vagy, te is megértsd)"
ja innen fúj a szél, szóval te vagy a felvilágosult ellenzéki értelmiségi... oké.
"Vajon erre Ők elkezdtek mutogatni, h. "hát azért van gebasz, mert a nyugat ilyen-olyan"....?
Vagy elkezdtek mást csinálni...?"
most komolyan kérdezed? :D tulajdonképpen mindkettőt csinálták :D
"Az a Kormány, amelyik más államra/kormányra mutogat, az nem hiteles kormány."
kb 10 éve ez megy, talán egy kő alatt éltél? a németeket érintő autóipari válság a hazai német multiknál is lecsapódik, ilyenkor ki a hibás? a magyar politika mert a németeknél válság van?
szerinted a németeknél mit mondtak, miért szart be az autóipar? a megemelkedett energiaárak miatt. ki emelte meg? az oroszok. akkor ugyanolyan hülyék a németek igaz? persze a magdeburgi merényletnél is az orosz szálat keresték...
"Ha ezzel a mutogatós/más hibást kereső politikával akar a Kormány kifogást keresni, akkor az adott kormány alkalmatlan a feladatára"
ez jórészt igaz.
"Minden állam szuverén, senki nem fog Mo. helyett megoldást adni...a kormány ne mutogasson más állam válságára."
ez részben igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!