Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon a szegényebb...

Magyarországon a szegényebb réteg miért nem baloldali?

Figyelt kérdés

Nekik sokkal inkább megérné egy erősebb szociális hálózatot, társadalmi egyenlőtlenségeket mérséklő politika. Miért olyan politikai tömböt támogatnak mégis, amelyik épp, hogy velük nem foglalkozik?

Én nem vagyok baloldali, soha nem is voltam, a liberálisabb gazdaságban hiszek, de szerintem sokaknak fontos lenne az erős szociális háló.

jan. 3. 16:38
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

#10: "egy szegény / munkás osztályból jövő mire kell vágyjon? Szerintem nekik a munkaalpú társadalom, az hogy jönnek létre új munkahelyek olyan ami tetszik és ami segít is rajtuk."

Igen ebben mondjuk lehet igazság.

"A mélyszegénységben élők akik nem dolgoznak, csak segélyen élnek azok jó eséllyel nem Fidesz szavazók, sőt szerintem eleve el se mennek szavazni."

Ebben nem vagyok biztos, voltak ilyen riportok a legszegényebb települések lakóival, egytől egyig mind fideszeseknek vallották magukat. Persze lehet, hogy szándékosan ezeket a válaszokat vágták be, de a választási eredmények is ezt tükrözik ezeken a területeken.

jan. 3. 17:00
 12/15 Telelő Teve ***** válasza:

Mert a szegényebb rétegnek már nem az a problémája, hogy mi lesz ha bezár a cukorgyár, nem jár a vasút vagy mi van az állami iskolákkal. Ma már a szegények is rég versenyző munkahelyen dolgoznak, autóval járnak mindenhova és arra törekednek, hogy egyházi vagy alapítványi iskolába járjon a gyerekük.

Ez nem magyar sajátosság - Európában mindenhol kiüresedtek ezek az óbaloldali szociális hálós üzenetek. Legkorábban Nagy-Britanniában - ott már a '80-as években Thatcherre szavaztak a munkás tömegek a Munkáspárt helyett.

jan. 3. 17:00
 13/15 anonim ***** válasza:
23%
Megpróbálom kifejteni. A szegényebb réteg Magyarban azért nem baloldali kötődésű, mert jobboldali beállítottságú. Remélem tudtam segíteni.
jan. 3. 17:04
 14/15 A kérdező kommentje:
#13: Nem tudtál, de köszi.
jan. 3. 17:33
 15/15 anonim ***** válasza:
60%

#3 nem tudott előrelépni, ez jól látható az állapotukon, és a számukon.

Az, hogy dolgozni kell ugyanazért a pénzért ami addig csak úgy járt, az nem előrelépés.

Nem dolgoznak felső hangon sem 800 ezerrel többen, a felső hang 500 ezer lehet, a többi statisztikai trükközés, pl hogy gyes-gyed-es szülők is dolgozónak vannak számolva, stb.

Egyszerűen a tanulatlan réteget jobban megfogja a fidesz propaganda.

jan. 3. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!