Magyarországon a szegényebb réteg miért nem baloldali?
Nekik sokkal inkább megérné egy erősebb szociális hálózatot, társadalmi egyenlőtlenségeket mérséklő politika. Miért olyan politikai tömböt támogatnak mégis, amelyik épp, hogy velük nem foglalkozik?
Én nem vagyok baloldali, soha nem is voltam, a liberálisabb gazdaságban hiszek, de szerintem sokaknak fontos lenne az erős szociális háló.
Azért, mert nem foglalkoznak velük?
Általában mocskolni szokták a szegényebb réteget.
Azért mert a szegényebb réteg pont a Fidesz kormányzása alatt tudott előre lépni.
Lehet itt szidni a közmunkát de csomó családnak az előrelépés volt az addigi "segíj" után.
Illetve alsó hangon 800 ezerrel dolgoznak többen most, mint 2010 előtt. Itt is sejteni lehet, hogy az újonnan elhelyezkedettek nagyobbik része pont a kevésbé tanult rétegből jön, akiknek régen esélyük se lett volna munkára.
#1: A gazdagabbak valószínűleg elboldogulnak egy jobboldali és egy baloldali politika mellett is, így náluk lehetnek más szempontok mérvadók.
A kiszolgáltatottabb rétegnek viszont sokkal nagyobb hatással van az életére, hogy az állam mennyire támogatja őket.
#2: Kik mocskolják a szegényebb réteget? Én ilyen politikustól még nem hallottam.
#6: Nincs jelenleg megújult baloldal, de részben azért sincs, mert nincs rá igény. A legkiszolgáltatottabb réteg szidja a legvehemensebben a baloldali értékeket és ezt egyszerűen nem értem, hogy miért. Saját maguk ellen vannak.
#7: Igen, volt néhány baloldali, sőt kommunista intézkedésük, de ezek inkább látszatintézkedések, mint átfogó rendszerszintű változtatások. Attól, hogy pl kényszerítették a boltokat, hogy bizonyos termékeket olcsón adjanak, aminek következtében áruhiány lépett fel, még nem lett semmi megoldva.
#5 egy szegény / munkás osztályból jövő mire kell vágyjon? Szerintem nekik a munkaalpú társadalom, az hogy jönnek létre új munkahelyek olyan ami tetszik és ami segít is rajtuk.
A mélyszegénységben élők akik nem dolgoznak, csak segélyen élnek azok jó eséllyel nem Fidesz szavazók, sőt szerintem eleve el se mennek szavazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!