Az előrehozott választás az új gumicsont amit bedobtak az ellenzéki falkába, hogy legyen mit rágni másfél évig?
Jó de ezt nem önként és dalolva az ellenzék dobta be magának?
Mert ha Gyurcsány jött volna ezzel elsőnek elő és felkapja valahogy ennyire a média, mint most akkor jött volna a szokásos, hogy a DK a kékFidesz. De maga a szent Magyar Péter dobta be. Most akkor a Tisza az is a Fideszt szolgálja ki?
Igen. Most láttam a videót amin MP a szokásos fahangon, minden hangsúly nélkül darálja amit a súgógépről vagy papírról olvas, hogy legyen-választás-aleghamarabbi-időpontban blablabla.
Mintha nem mindig alehető leghamarabbi időpontra írta volna ki a köztársasági elnök a választásokat az elmúlt több évtizedben. de amit két - a lehető leghamarabbra kiírni a választásokat az nem előrehozott választást jelent hanem hogy a törvény szerinti legelső hétvége legyen 2026 tavaszán és ne mondjuk május végén. Csak ez a tiszások fejében nem tiszta, nekik valahogy most bekattant ez az előrehozott választás mantra. Szerintem ezt is a nyugati mintákat, kampányszővegeket majmoló kampánystábtól meg influenszerektől jött és azt hiszik csak mert sorra buknak a nyugati országok kormányai és lesznek előrehozott választások, akkor már nálunk is így kell lenni.
Azt az "apróságot" felejtik ki a képletből, hogy ott előbb megbuktak azok a kormányok ami nálunk nem történt meg és nem is fog.
Sőt először az MKKP társelnöke dobta ezt be, de akkor se volt kötelező MP-nek, hogy ő is álljon be a sorba bégetni.
Amúgy nem érdekes, hogy pont azok akik a leginkább büszkék az értelmiségükre, meg hogy nem átlag Fideszes agyhalottak azok képesek a leghamarabb felülni egy ilyen költségvetésben "elrejtett" provokációra?
#4 Lehet akkor lesz, 2022-ben is április 3-én volt. Mindig a lehető legkorábbra írják ki, de 2026-ban április első hétvégéjén lesz húsvét. Gondolom a következő vagy utána jövő hétvégére fogja a köztársasági elnök kiírni.
2026-ban és nem 2025-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!