Orbán mit osztogat dupla családi adókedvezményt, amikor másokat meg sarccal bünteti?
"Az adókedvezmény elsősorban a magasabb jövedelmű családoknak kedvezhet, akik több adót fizetnek, így nagyobb mértékben részesülnek a kedvezményből."
Elsősorban 🤣
Ne is zavarjanak a tények, hogy az adókedvezmények maximálisan kihasználhatóak már két minimálbéres szülő és 5 gyerek esetén is akár. De egy minimálbéres szülő is majdnem teljesen elég 3 gyerekes maximumra, garantált bérminimum pedig már bőven elég rá önmagában.
De ja, persze, a magas jövedelmű családokat támogatja elsősorban. Mert a minimálbér, garantált bérminimum szintje az annyira rohadt magas jövedelem... Hihetetlen milyen sötétek néhányan ezen a téren.
Tudom, hogy az egész onnan indult, hogy a kezdet kezdetén nem lehetett járulékokbol, kizárólag szja-bol érvényesíteni, plusz a minimálbér is nagyon kevés volt. Így 3-4 gyerekhez igencsak magas, átlag feletti jövedelem kellett a maximális összeghez. Ekkor még igaz volt amit írsz, de ez sok sok éve nincs így.
#42 Nem értem a hülyeségedet, de szerintem te se érted. Mivel az adókedvezmény az összevont adóalapot csökkenti, a magasabb jövedelműek nagyobb mértékben tudják kihasználni a kedvezményt. Az adóalap csökkentése után fennmaradó kedvezményt a társadalombiztosítási járulékból is érvényesíthetik, de ez korlátozottabb, mint a magasabb jövedelműek esetében.
De a lényegen nem változtat. Hosszú távon ilyen gazdaság és reálbérek mellett egyre jobban növelheti a jövedelmi egyenlőtlenségeket. A családi támogatások önmagukban nem elegendőek a gazdasági növekedés fenntartásához, szükség van egy átfogó hosszú távú gazdaságpolitikára és nemzetstratégiára is amely magában foglalja a munkaerőpiaci reformokat, az oktatás és képzés fejlesztését, valamint a vállalkozások támogatását is, akiknek nem a családokat kell eltartani meg lökni némi pénzt a korrupt rendszerbe is a rezsimnek.
#43 Nem, nem tudják jobban kihasználni mivel az adókedvezménynek maximuma van. Akkor lehetne igazad ha csak százalékosan lenne meghatározva és minél magasabb a jövedelem annál több adókedvezményük lehetne forintban. A valóság meg az amit előtted 42 leírt, hogy már két minimálbéres a TELJES adókedvezményt ki tudja használni és sem járulékot, sem adót nem fizetnek, szinte megkapják kézbe a bruttó fizetésüket, hogy abból a gyerekeiket nevelhessék.
Nem növeli a jövedelmi különbségeket, mivel a bruttó bér ettől nem változik és adókedvezményt a családok nem véglegesen kapnak hanem csak arra a 18 évre amíg épp a gyereküket nevelik. Nekünk is 3 gyerekünk van és mi is kaptunk adókedvezményt, de már pontosan ugyanúgy adózunk mint mindenki más, mivel a gyerekeink már felnőttek. Amit adókedvezményben nem vett el tőlünk az állam azt el is költöttük a gyerekeinkre és minden fillér után adót is fizettünk, csak nem jövedelemadót hanem ÁFA-t.
Állandóan ezek a lózungok jönnek a vitákban amiket most is nyomsz, de ezek csak általános mesék, hogy "munkaerőpiaci reformokat, az oktatás és képzés fejlesztését, valamint a vállalkozások támogatását " kell csinálni, közben meg amikor ez a kormányzat konkrétan tesz ezekben lépéseket akkor kivétel nélkül minden ellen tiltakoztok.
"Nem értem a hülyeségedet, de szerintem te se érted. Mivel az adókedvezmény az összevont adóalapot csökkenti, a magasabb jövedelműek nagyobb mértékben tudják kihasználni a kedvezményt. Az adóalap csökkentése után fennmaradó kedvezményt a társadalombiztosítási járulékból is érvényesíthetik, de ez korlátozottabb, mint a magasabb jövedelműek esetében."
NEM! Semmi hülyeséget nem írtam, ellentétben veled. Ha képtelen vagy megérteni az adókedvezmények ezen végtelenül egyszerű rendszerét akkor nem is értem hogy veszed a bátorságot, hogy gazdaságpolitikahoz bármit is hozzászolj?
Ne haragudj de totál hülyeséget írsz.
Leirtam világosan. A minimálbér elég a maximális kedvezményhez ha nincs extrem sok gyereked. Ennél többet nem kapsz, tök mindegy mennyire magas a fizu!
És akkor ilyen emberek akarják megmondani, hogy mit csinál jól Orbán vagy Gyurcsány kormány? Egy alap matek nem megy, de gazdaságpolitikahoz mindenki is ért...
#47: ja meg vannak akiknek egy rohadt egyszerű adókedvezmény számítás nem haladja meg a képességüket. Vannak akik tudják mit jelent a segély szó és nem keverik az adókedvezményt vele.
Ja, vannak ilyenek. Meg vannak olyanok akik csak hisztiznek de semmi ilyesmihez nem értenek.
valahogy hiába ez a nagy jólét, a rekord összegű elméletben létező megtakarítások, a 600+ ezres átlagbér, mégis máshol tankolnak az emberek, máshol vásárolnak, máshol dolgozik jó sok ember....
Nem baj, nem elég propaganda folyik a tvből is meg a szennylapokból, youtuberól még nyomjad te is hátha lesz még egy két birka aki beveszi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!