Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vidékiekhez szól a kérdésem:...

Vidékiekhez szól a kérdésem: ti érzitek bármilyen hatását annak, hogy léteznek vármegyei közgyűlések?

Figyelt kérdés

Én budapestiként rendszeresen beleolvasok megyei hírportálok cikkeibe, de gyakorlatilag mindig arról van bennük szó, hogy xy település önkormányzata, polgármestere mit csinált az adott megyében. Talán egyedül a Pest megyei ügyről hallottam, ahol a fidesznek tibbseget kellett kovácsolni a közgyűlésben.

Egyáltalán van az itt induló pártlistáknak specifikus helyi programja, amit szélesebb körök látnak? Számít nektek, hogy milyen nevek szerepelnek az adott listákon? Vagy semmi ilyesmi nincs és ez inkább csak egy plusz szavazólapot jelent számotokra, amin csak beixelitek az általatok leginkább preferált politikai erő listáját, és el is felejtitek 5 évre az egészet?

Vidéken/agglomerációban élő embereket sem hallottam még soha arról beszélni, hogy mi a véleményük a testületről, nekem ez alapján az jön le, hogy nincs róla véleményük nagyon, mivel a helyi önkormányzatukról rendszeresen megnyilvánulnak az érintett ismerőseim. Szóval nekem ezek alapján tényleg az jön le, hogy ezek már csak a látszat kedvéért vannak, hogy néhány ember még pluszban ücsörögjön egy kis kiegészítésért. Gondolom ez nem főállás szokott lenni.

Jogosan érzem ezt, vagy azért árnyaltabb a kép? Azt tudom, hogy nincs túl sok jogkörük, de szerintem jobban aktivizálhatnák magukat politikai szempontból.

tegnapelőtt 10:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%
Nem, sokszor a lakosoknak legfontosabb kérdések el sem jutnak közgyűlésekig. Közmeghallgatás is csak évente egyszer van szokásosan, dísznek. Rendkívüli közmeghallgatások néha, ezeknek sincs semmi hatása, mert csak azért vannak mert előírás, de úgyis az üzleti és politikai érdekek szerint halad minden tovább és nem a lakosság akarata szerint. A lakosság akaratát letudják annyival, hogy biztos provokáció.
tegnapelőtt 10:23
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Én azt sem tudtam, hogy van ilyen. ( Baranya vármegye)
tegnapelőtt 10:49
 3/19 A kérdező kommentje:

1-es köszönöm, sajnos akkor jól éreztem, hogy ne nem sok haszna van.

2-es. Ez is jól érzékeltetheti a valóságot. De szavazáskor se tudatosodott? Vagy nem jársz szavazni?

tegnapelőtt 10:51
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Fogalmam sincs, hogy mik azok és mikor vannak és minek.
tegnapelőtt 10:52
 5/19 A kérdező kommentje:
Érdemes fenntartani akkor őket... Kíváncsi vagyok, másoknak mi a véleménye, de gondolom akkor nagyrészt hasonlóan feleslegesnek/nem jól felhasználtnak fogjátok tartani.
tegnapelőtt 10:55
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem igen szoktam eljárni szavazni, de amikor voltam, akkor sem tűnt fel. Én egy pici kis falucskában élek. Itt nem tudunk ilyesmiről. Van egy polgármesterünk aki csak úgy van. Van egy kicsi közmunka, de ott meg a kártya meg a sör megy egész nap. Az sem tűnne fel itt senkinek, ha egyszercsak megszűnne a hivatal. 100 évente egyszer megcsinálják az utat pár évre, de ezt is akkor már, amikor fizikai képtelenség több kátyúnak lenni.
tegnapelőtt 11:08
 7/19 A kérdező kommentje:
6-os. Köszönöm a választ. Szomorú kép a mai átlag magyar kistelepülési életről, bár tudom, hogy vannak kivételek.
tegnapelőtt 11:12
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
4 évente választáskor derül ki, hogy létezik ilyen. Nullához közelit a hatásköre ennek a gitt egyletnek.
tegnapelőtt 11:13
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Vidéki vagyok, én most tudtam meg, hogy ilyen közgyűlés létezik.🤣🤣
tegnapelőtt 11:19
 10/19 A kérdező kommentje:
Tragikomikus, hogy azt se tudni mi a haszna ezeknek, és azok se tudják, hogy létezik, akiket képviselnie kéne. De ti, akik nem tudtatok róla, 9-es (ha jársz szavazni) és 6-os: ti ki se töltöttétek ezt a lapot, vagy el se olvastátok, csak pártszimpátia alapján jelöltetek valamit?
tegnapelőtt 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!