Vidékiekhez szól a kérdésem: ti érzitek bármilyen hatását annak, hogy léteznek vármegyei közgyűlések?
Én budapestiként rendszeresen beleolvasok megyei hírportálok cikkeibe, de gyakorlatilag mindig arról van bennük szó, hogy xy település önkormányzata, polgármestere mit csinált az adott megyében. Talán egyedül a Pest megyei ügyről hallottam, ahol a fidesznek tibbseget kellett kovácsolni a közgyűlésben.
Egyáltalán van az itt induló pártlistáknak specifikus helyi programja, amit szélesebb körök látnak? Számít nektek, hogy milyen nevek szerepelnek az adott listákon? Vagy semmi ilyesmi nincs és ez inkább csak egy plusz szavazólapot jelent számotokra, amin csak beixelitek az általatok leginkább preferált politikai erő listáját, és el is felejtitek 5 évre az egészet?
Vidéken/agglomerációban élő embereket sem hallottam még soha arról beszélni, hogy mi a véleményük a testületről, nekem ez alapján az jön le, hogy nincs róla véleményük nagyon, mivel a helyi önkormányzatukról rendszeresen megnyilvánulnak az érintett ismerőseim. Szóval nekem ezek alapján tényleg az jön le, hogy ezek már csak a látszat kedvéért vannak, hogy néhány ember még pluszban ücsörögjön egy kis kiegészítésért. Gondolom ez nem főállás szokott lenni.
Jogosan érzem ezt, vagy azért árnyaltabb a kép? Azt tudom, hogy nincs túl sok jogkörük, de szerintem jobban aktivizálhatnák magukat politikai szempontból.
1-es köszönöm, sajnos akkor jól éreztem, hogy ne nem sok haszna van.
2-es. Ez is jól érzékeltetheti a valóságot. De szavazáskor se tudatosodott? Vagy nem jársz szavazni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!