Szerintetek a petárdázást vagy a kutyatartást kellene betiltani?
Népszerűtlen véleményt fogok mondani, de a kutyatartást szükséges lenne megregulázni. Mondok egy személyes példát: Van a közelünkben egy kis erdő, ahova gyerekkoromban sokat jártam, felnőttként már nem, ugyanis a kutyatartók kedvenc helye lett. Ez azt jelenti, hogy póráz nélkül elengedik a kutyákat, a gazdi meg meg van győződve róla, hogy az ő drága kis kutyulija a légynek se árt. Volt pár alkalom, amikor őszintén szólva eléggé be voltam szarva, amikor nem éppen aranyos, farokcsóváló Golden retrieverek méregettek úgy, hogy a gazdi meg ki tudja hol található. Ja arról nem is beszélve, hogy az erdőn a sétaútvonal, meg az erdőhöz vezető utca tele van kutyaszarral. Az már hab a tortán, hogy nyáron ha nyitott ablaknál aludnék, akkor egész éjjel vonyítanak, tehát nem lehet nyitott ablaknál aludni. De tudom, ha nem tetszik, ne kertes házas környéken lakjak...
Petárda, tűzijáték: Szerintem pénzpazarlás, és a 3-as válaszra utalva a pirotechnika is feleslegesen növeli a karbonlábnyomot. De én évente egyszer kibírom, és tudomásul veszem, hogy a szilveszter az ilyen. Szóval nem tiltanám be.
Ökolábnyom kapcsán még eszembe jutott: Van ez a modern szemlélet, hogy nem az ember a világ közepe, az állatok is élő- és érző lények. Ezt elfogadom. De kutyából él a világon kb. 1milliárd. Vadon élő oroszlánból meg például csak kb. 30.000. Más állatok meg még jobban veszélyeztetettek. Ezzel kéne foglalkozni az állatbarátoknak (meg minden embernek úgy mellesleg), és nem azzal, hogy a kutyát tartó magányos és unatkozó városi ember hova tudja magával hurcolni a szerencsétlen idegroncs kutyáját, és honnan van kitiltva, és hogy szilveszterkor egyedül hagyhatja-e, vagy elmehet bulikázni.
A petárdázás be van tiltva, én a tüzijátékot sem engedném átlag emberek kezébe, mert túl sok baleset, tűzeset keletkezik szilveszter alatt.
Ettől függetlenül a kutyatartást szigorúan szabályoznám. Hozzátenném nekem adott esetben pont nem a lakásban tartott, nevelt kutyákkal lenne bajom, hanem azzal amikor vidéken szabadon garázdálkodnak, vagy egész este ugatnak, mert "azért tartják amire való".
Van túravezető ismerősöm, aki mindig elengedi a kutyáját erdőben. Az állat teljesen neveletlen, fellöki az embereket, kergeti a vadakat, a fele nap arról szól, hogy a kutyát keresi.
Közben persze ő posztolja a legbuzgóbban a felelős kutyatartás mikéntjeit, vagy ő van felháborodva a "vadász kilőtte a kutyát" híreken.
Hát amikor azt láttam, hogy a kutyája éppen hatalmas szarvast kerget, akkor én is kilőttem volna, pedig alapvetően ítélem el a vadászatot.
Felőlem mindkettőt ne lehetne tiltani.
A petárdától és a kutyáktól is félek, mindkettő veszélyes lehet. Egyik sem hiányozna.
Pontosabban:
*Mindkettőt be lehetne tiltani. #18 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!