Mi lesz Magyarországgal, ha majd a kádári generáció 15-20 éven belül elmegy nyugdíjba?
Figyelt kérdés
Mert jelenleg ők tartják fent a gazdaságot (átlagéletkor a munkahelyeken 55 év környékén van), miközben már egy generáció lépett nyugatra és a fiatalabbak sem akarnak éhbérért dolgozni, miközben nincs szociális háló Magyarországon.dec. 31. 11:26
11/19 anonim válasza:
#9 Mivel a generációk elnevezését nem a magyar ábécé szerint csinálják és nem is magyarok, így ez elég ostoba megjegyzés volt.
12/19 anonim válasza:
"Az átlagéletkor jelenleg 43 év, húsz éve 39 év volt, tehát elöregedik a társadalom, de ezt tudtuk eddig is."
Mivel a várható átlagéletkor 20 éve még 72 év volt nálunk, ma meg már 76 év, ez egyenlőre javulás és nem romlás. Bár még így is le vagyunk maradva a várható élettartamban.
13/19 anonim válasza:
12-es azért remélem, hogy a várható átlagos élettartamot nem a kormány érdemének próbálod ezt beállítani. Mert ez az orvostudomány és a gyógyszeripar általános fejlődésének tudható be. A stagnáló, vagy leépülő egészségügyi rendszer ellenére is egyre fejlettebb gyógyszerek érhetőek el. Csak egy érdekes újdonság, ha a szemaglutid alapú gyógyszerek elterjednek, olcsóbbak lesznek, akkor önmagában már ez növelni tudja a várható átlagos élettartamot, mert a tesztek szerint 20%-al csökkenti a keringési rendszer problémái miatt bekövetkező halálozások esélyét és még sok más pozitív hatása is van, ennek az alapvetően cukorbetegeknek szánt hatóanyagnak. A HIV-nek is megtalálták már a majdnem tökéletes vakcináját. Ahogy telik az idő, egyre hatékonyabb és jobb gyógyszerek jelennek meg. Ennek ellenére mégis kellene a jó egészségügyi rendszer, ami most nincs, mert azért még mindig sokan meghalnak a nyugdíjas korhatár előtt, vagy közvetlenül utána, egy újabb, keményebb járvány is jöhet bármikor és nem lesz elég pár százezer darab lélegeztetőgépnek vásárolt alvási apnoé kezelő készülék.
14/19 anonim válasza:
Egyik korosztály sem jobb vagy rosszabb mint a másik
A munkához való hozzáállás egyáltalán nem függ az életkortól, mindig is voltak lusták meg szorgalmasak
16/19 anonim válasza:
Akkor tönkremegy a gazdaság, mert a mai fiatalok nem tudnak és nem is akarnak dolgozni, mert nem voltak katonák és nem tanulták meg mi az élet. Bezzeg mi 50-esek, 60-asok, ugye?!
17/19 Gál Gábor 2024 válasza:
ma 12:18
Nem én pontoztalak le, de az átlagéletkorról beszéltem és nem az élettartamról :)
18/19 anonim válasza:
#17 Nekem egyértelmű volt, csak neked nem jött le, hogy azért hoztam be az élettartam növekedését, mert természetes, hogy nő az átlag életkor ha nő a várható élettartam. Ilyenkor nem elöregedik a társadalom hanem egyszerűen tovább élünk és ezzel kitolódik az amikortól öregnek nevezünk valakit. Ezért emelték meg a nyugdíjkorhatárt is nagyon sok országban.
19/19 Gál Gábor 2024 válasza:
ma 17:01
De azt kihagyod a képletből, hogy sokkal kevesebb lett a fiatal a születésszám zuhanása miatt. Nem nőne az átlagéletkor ennyire, ha közben nem csökkenne a születésszám is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!