Jól érzem, hogy Magyarországon leginkább a mai 35-45 év közötti generáció szívta meg?
Tehát kb azok, akik a Fidesz kormányra kerülésekor voltak fiatal felnőttek.
Gyakorlatilag nekik volt a legnehezebb lakáshoz jutni, mikor bevezették a csokot, a többség még csak egyetemre járt vagy éppen elkezdett dolgozni.
Akik már idősebbek voltak, ők még az áremelkedés előtt tudtak lakást venni, mert mondjuk már legalább 10-15 éve dolgoztak.
Az alatta lévő generáció már kapta a 25 év alattiak szja mentességét, most a 35 év alattiak kapnak albérlet támogatást.
Magyarán nekik semmi nem jutott csak, hogy dolgozzanak és fizessék az adót és sokan még semmiféle támogatást sem kaptak, pl ha nincs gyerekük, vagy nincs sok gyerekük.
Átérzem,üdv a pokolban
36F szingli gyermektelen vagyok
Miért pont ez a korosztály szívta volna meg?
"mikor bevezették a csokot, a többség még csak egyetemre járt vagy éppen elkezdett dolgozni."
Az általad említettek 25-35 évesek voltak a CSOK bevezetésekor, ez pont az ideális családalapítási kor, és már a legfiatalabbak is befejezték az egyetemet, hiszen 7 év azért csak elég rá.
Én 30-35 között vagyok.
Mivel tanultam ,képeztem magam ezért lett jól fizető állásom és ezzel saját ingatlanom is lett.
Nem a nemi szervet kell vakargatni, hanem fejlődni és alkalmazkodni a körülményekhez.
Ha 29 éves akkor még 5 évig kaphat albérlettámogatást, persze idővel felmennek a bérleti díjak, de aki 35 éves az nem is kaphat semmit már.
Igen, ez nagyon durva lesz, még többen fognak szerintem külföldre menni a 35 feletti korosztályból, mert 200 ezres albérletet nem fog tudni a 250 ezres fizuból kifizetni.
Egy 49 éves a CSOK bevezetése előtt 40 éves volt, tehát addigra már bőven tudott venni készpénzre is lakást, mert 7-10 millióért már lehetett venni, az pár év munka külföldön félrerakta.
Ma nem tudsz ennyit félretenni, 50 millió egy panel is.
20-40 között mindenki megszívta. Aki egyetemre jár és mire lediplomázik lesz 2-3 éve adómentesen dolgozni.
Ház vásárlás meg 15 éve szívás. Régen 15 éve a válság miatt nem volt pénze senkinek, csak a gazdagok tudták pár millióért felvásárolni az olcsó házakat. Ma meg rettentő drágaság van, egyedül senki nem tud lakást venni, aki átlagos családból származik.
Felétek lehet 25 évesen szoktak gyereket csinálni, nálunk nem.
Meg nekünk nem tudtak adni a szülők sem pénzt, nem egyke mindenki.
Amúgy meg nem szeretne mindenki gyereket vagy nem is lehet neki, de laknia neki is kell valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!