Nem, Teréz anya már jó ideje nem él.
A politikai ellenfelet meg hozzá hasonlítani gyomorforgatóan gusztustalan, meggyalázza ennek a szent apácának az emlékét.
#10 "egy szóval sem mondtam, hogy 2026-ig ez így marad" A kérdésed: "A Fidesz már csak Teréz anyában reménykedhet?"
Lehet szövegértési problémáim vannak de mintha a kérdésed alapfelvetése az lenne, hogy csak egy csoda mentheti meg a Fideszt.
"Nem mérik mindig két választás között gyengének" költői túlzás volt a részemről, gyengébbnek mérik, mint ami a valós támogatottságuk. (eleve a közvéleménykutatók ceruzája se ugyanabba az irányba fog, szóval a Publicusnak, Ideának, Mediánnak, ...-nak nem kéne azzal dicsekedni, hogy ha összeadják a Nézőpont, Alapjogokért Központ, ... számaival az övéiket akkor csak 5%-ra voltak a közvéleménykutatók a valóságtól)
"Te nem láttad, hogy mostanában mi van ott, ekkora magyarországi áradat nem volt eddig."
"Jó, hát ugyanaz a kutatás a Fideszt meg 27%-ra mérte. " Neked ez nem gyanús, hogy egy olyan párt ami az elmúlt 20 évben nem kapott 2,2 milliónál kevesebb szavazatot országgyűlésin annak most a teljes népességben a bázisát 2,16 millióra mérik? (mert ezt jelenti a 27%) Előtte pár hónappal egy EP választásra elvittek 2 millió embert. Tényleg elhisszük, hogy szinte tökéletes mozgósítást csináltak és ha valami csoda folytán még elment volna 500 ezer szavazni akkor azok között már alig lett volna Fideszes?
"A kutatások alapján a hezitálók is változást szeretnének" A Tiszát szeretnék? Nem tudod elképzelni azt, hogy esetleg vannak olyanok akik nem bárkire akarják a Fideszt lecserélni hanem valami jobbra és ezt MP-be nem tudja belelátni?
"Őszintén szólva én nem hiszem, hogy ez működni fog"
Eddig a Fidesz egy vér profi, mindent mérő nyerőgépezet volt az ellenzékiek szerint, most meg hirtelen a lejárató kampányaik is az ellenfelet erősítik. Újabban nem tudják mérni, hogy mit hoz egy kiszivárogtatott hangfelvétel?
De igazából tök mindegy, te is meg én is csak a véleményünket mondjuk, aztán majd meglátjuk mi fog kijönni és az milyen hatással lesz a választokra.
Ugyanakkor szerintem nem jó, hogy a Fideszt úgy akarják egyesek leváltani, hogy nem tudják kit és mit raknak a helyére. Anno a Fidesz 8 évig építkezett, hogy hatalomra jussanak, most meg 16 év után az ellenzék legjobb terve az, hogy egy volt NER-est rakjanak meg mindenható úrnak. A Tisza politikusai (akikről még nem is tudjuk, hogy kik) még annyira se fognak tudni autonóm módon politizálni, mint most egy átlag Fideszes. (elég megnézni mondjuk a Budapesti közgyűlést, hogy ott is mindent MP-től várnak és amit ő mond az szent és sérthetetlen, közben meg nem őt szavazták be az emberek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!