Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok miért menekülnek...

A magyarok miért menekülnek Budapestről?

Figyelt kérdés

Nemrég voltam fent Budapesten. Hát, a belsőbb részeiben magyar szót már nem igen lehetett hallani. Ezen kívül tele volt migránssal, a KFC-ben csak arab muszlimok, közel-keleti bevándorlók szolgáltak ki, akik szintén angolul kiabálták a számokat. És hát az országgyűlési mandátumok számát is most kellett 2-vel is csökkenteni, mert elvileg rohamosan csökken a lakossága.

Ez elmondható az egész országra, egész Magyarországról menekülnek a magyarok összességében, már közel évi 40 ezer a kivándorló. Ezeket meg őrült tempóval pótolja Viktor mindenféle muszlim, filippínó, afrikai, indiai bevándorlókkal.

De ami meglepő, hogy semelyik másik EU-s fővárosnak nem csökken a népessége. A nagyvárosoknak, főleg a fővárosoknak van egyfajta ott tartó ereje minden országban, még akkor is ha csóri ország. Egyedüli kivétel ez alól Budapest. Teljes Európában, talán a világon is.

Miért van ez?

dec. 29. 21:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

10.

igen az elég gáz hogyha pakisztániak laknak függetlenül ettől kérdező képzeld el Én a külvárosban lakok és hozzánk nem a pakisztániak által lakott legbelpestibb városrészből hanem az egyel kijjebbről költöznek ide az emberek mert nyugalomra vágynak

dec. 29. 22:28
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

A 2022-es népszámlálás adatai azért még elég frissek. 1.682.426 fő van most, szemben a 2011-es 1.733.685 fővel, ami kemény 3% csökkenés, ami még mindig kisebb annál, mint amennyivel a teljes magyar lakosság csökkent. Illetve tudjuk azt is, hogy főleg a V. a VI. a VII. és a VIII. kerületekben (de nem kizárólagosan) összesen 98.319 külföldi lakik a fővárosban. És akkor erre még értelemszerűen rájön a turizmus, ha csak az utca-érzetre vagyunk kíváncsiak.

Én laktam az V. kerületben és az, hogy magyar szót nemigen hallani, vagy hogy a KFC-ben angolul mondanák csak a sorszámokat elég nagy blama, de nyilván aki először jár fel a városba az az idegen dolgokra jobban felkapja a fejét és jobban bevésődik neki.

Mindenesetre igaza van a kérdezőnek, Budapesten megfordult a tendencia és csökken a hivatalos lakosság. Annyi viszont hozzátartozik a történethez, hogy nem fordul meg kevesebb ember a városban, tehát csak annyi történik, hogy aki teheti, kiadja az ingatlanát, mások pedig inkább az agglomerációba költöznek és onnan járnak be dolgozni a városba. Ha tehetném, én is eladnám most 40-100 millióért a lakásomat Pesten és vennék belőle egy legalább másfélszer akkora családi házat egy nyugodtabb, agglomerációs körzetben, csak én még az aktív munkakoromat élem. Családosként, vagy nyugdíjhoz közeledve már nem lenne ilyen problémám, ahogy sokan másoknak sincs. És ennek nem sok köze van ahhoz, hogy "menekülök" Budapestről.

Nagyon valószínűnek találom azt, hogy ami eddig a város utánpótlását adta (fiatalok), azok nagyobb vehemenciával mennek most külföldre.

dec. 29. 22:56
 13/18 anonim ***** válasza:
40%
Én sohasem szerettem BP-n lakni, csak tanulni mentem oda.
dec. 29. 23:14
 14/18 anonim ***** válasza:

Kár volt! 🤣🤣

dec. 29. 23:16
 15/18 anonim ***** válasza:
Ez a kérdezőnek már nem az első ilyen kérdése, amiben csak hazugságok vannak.
dec. 30. 00:41
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy magyar szót nemigen hallani, inkább úgy helyes, hogy elég sok külföldi szót hallani, és ez leginkább a turistalátványosságoknál és közelükben van. De attól is függ, hogy melyik részről van szó. Azért jó sok magyar van. Külvárosban valószínűleg tényleg azért nagyobb a magyarok aránya, csak az alapján amit láttam.
dec. 30. 00:50
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen külföldre menekülnek Pestről az emberek, a legnépszerűbb célpontjuk az agglomeráció. Pest megyében egyre durvább helyzetet okoz az a rengeteg ember aki leköltözik oda.

Én egy csendesebb kisvárosban lakom, de már jóval hangosabb mint régen és mozdulni is alig lehet a sok pestitől aki ide költözött le, még a szomszédunkban is van ilyen pár. Nem panaszkodni akarok csak itt nyoma van annak hova tűnik az a sok ember aki onnan menekül.

Az összes agglomerációs városban és faluban ezt látni hogy gombamód épülnek az új házak mert rengetegen költöznek be mindenhova itt. Rengeteg az autó is, alig lehet közlekedni, főleg mert a sok pesti továbbra is pestre ingázik fel dolgozni kocsival.

dec. 30. 08:55
 18/18 anonim ***** válasza:
Az agglomerációba mennek, ami közigazgatásilag nem Budapest része, de annak a vonzáskörzete
dec. 30. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!