A kezdeti (Gyurcsány, Bajnai előtti) MSZP-s felsőoktatási politika volt a legjobb?
Anno, az érettségi sokkal racionálisabb volt.
20 százaléktól már elégséges volt.
Ez jelentősen tudta emelni azoknak a számát, akik hozzáfértek középfokú (OKJ) végzettségekhez.
Illetve, az egyetemeken költségtérítéses képzésre gyakorlatilag 3-as átlaggal belehetett kerülni.
Rengeteg volt az állami hely.
Utána sajnos a Gyurcsány kormány és még radikálisabban a Bajnai kormány elkezdte csökkenteni az állami férőhelyeket, meg emelgetni a minimum belépési ponthatárokat.
A Fidesz 2010 után meg folytatta a fűrészelést.Viszont, belátta,hogy a szigorítás rossz és nagyrészt visszatért a régi MSZP-s szinthez.
Valamilyen szinten, csak 2024 környékén kezdett javulni a helyzet.Eltörölték a nyelvvizsga kötelezettséget, az emelt érettségi kötelezettségét is.A minimumpontokat is, azt az egyetemen dönti már el.
Kvázi visszatért az eredetihez, ami a legjobb volt az embereknek.
Még mindig nem értem, hogy miért tudott beragadni egy nyelvvizsga miatt valaki diplomája. Én sem tudok angolul rendesen, de simán letettem a középfokút.
Ha meg valami hátránya van, akkor mindig orvosolják pl. extra idővel vagy hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!