Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki a Fideszt hibáztatja a...

Aki a Fideszt hibáztatja a rossz fizetésekért az mennyit keres és mennyinek örülne?

Figyelt kérdés
dec. 28. 23:36
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

12.

Elég fura, hogy megadod a lehetőségeket.

Ha választani kell, akkor én Brüsszelt hibáztatnám a felsoroltak közül.

Amúgy szerintem nem a Fidesz a fő hibás az áremelkedés miatt. Nyilván belejátszik, de ha megnézed, hogy mikor kezdett felmenni mindennek az ára, akkor nagyjából egybeesik az Orosz-Ukrán konfliktussal.

Véleményem szerint a nagy multi cégek miatt voltam ilyen durva árak.

dec. 29. 15:38
 22/49 anonim ***** válasza:
#21 Nem érted a cinizmust? Nem a fidesz a fő hibás? Akkor magyarázd már el azt is kérlek, hogy miféle csoda folytán volt képes a többi uniós ország sokkal jobban kezelni a covidot vagy az orosz-ukrán háborút gazdaságilag? A legalján vagyunk az életszínvonalnak a többi uniós országhoz képest, és ezt nem túl okos dolog a kormányon kívül másra fogni.
dec. 29. 15:53
 23/49 A kérdező kommentje:

Nagyrészt nem a kormány a hibás.

Ha csak a kormány lenne a hibás, akkor más eus országban nem lett volna semmi. Pedig ott is volt 15-20%-os infláció.

dec. 29. 15:57
 24/49 anonim ***** válasza:
#23 Aha, akkor kíváncsian várom tőled az erre vonatkozó statisztikát, mert tudomásom szerint a statisztikák egészen mást mutatnak. Beszélgetni pedig tények nem pedig szubjektív vélemények mentén érdemes.
dec. 29. 16:05
 25/49 anonim ***** válasza:

"Egy tanárnak tényleg nincsen lehetősége előrelépni?

De, elmehet akár teszkópénztárosnak is, ha többet akar keresni. ;-)

"Gondolok arra például, hogy átmész magániskolába tanítani"

Hát, nem tudom, az mennyire lenne előrelépés... Még anyagilag sem vagyok benne biztos. Más szempontból meg kb. ugyanaz, nem?

"vagy felmész a tankerületi központba dolgozni"

A tankerületi központban nem tanítani kell, hanem mittudomén. Az nem tanárság akkor már. Aki tanítani szeret, az iskolában szeret dolgozni, ahol ott vannak a gyerekek is, nem valami központban.

"vagy megpályázol intézményvezetői álláshelyet"

Egy intézményvezető mennyit tanít? Mondjuk heti 2-3-4 órát? A munkája nagy része egész másról szól, hiába dolgozik helyileg az iskolában, nem pedig a tankerületi központban. Még igazgatóhelyettes sem szívesen lennék, mert ők is főleg mást csinálnak, nem azt, amit egy tanár.

Aki tanár akar lenni, annak az (lenne) az előrelépés, ha (hagynák tanítani, nem változtatnák folyamatosan a körülményeket szánt szándékkal is, hiszen épp elég változatosságot ad az, ahogy maga az élet folyamatosan változik, és így aztán) érezheti, hogy - mivel egyre nagyobb gyakorlata van benne, egyre jobban megy neki a tanítás, és egyre jobban meg is fizetik (a pályán töltött évei függvényében). Volt is olyan időszak, amikor valahogy így éreztem, de mostanában nagyon nem...

dec. 29. 16:16
 26/49 anonim ***** válasza:

"kíváncsian várom tőled az erre vonatkozó statisztikát"

[link]

dec. 29. 16:19
 27/49 anonim ***** válasza:
#26 Az infláció nem csupán az élelmiszerárak inflációjából épül fel, hanem sok más dologból is, így ez kontextusból kiragadott, irreleváns próbálkozás az érvelésre.
dec. 29. 16:33
 28/49 anonim ***** válasza:
38%
Ha csak az élelmiszerárak lőttek ki Németországban, az is mutat azért valamit! Ha annyira rendben lenne ott minden, az élelmiszerárak is belesimulnának a képbe. De nem!
dec. 29. 20:37
 29/49 anonim ***** válasza:
42%

Azért még mindig innen járnak ki

dolgozni és nem fordítva.

dec. 29. 20:56
 30/49 A kérdező kommentje:

Ne nevettessél már, hogy az EU többi országaiban nem volt infláció.

Nagyon nagy ostobaság lenne, hogy itthon 25% volt az infláció, máshol meg 3-5%.

Amúgy meg nem fogok neked semmit bizonyítgatni. Nem hiszem, hogy gyerek vagy, nézz utána magad!

dec. 29. 21:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!