Fideszesek! Ti mit vártok a kelettől, miért igyekeztek Oroszország felé?
Azt értem, hogy a felfogásotok szerint az EU egy birodalom, ami ki akarja használni a szegény kis Magyarországot.
De miért gondoljátok, hogy Oroszország, amitől kizárólag megszállást, forradalmaink leverését és kizsákmányolást kaptunk az 1000 éves létünk alatt, euró milliárdokat pedig soha, majd most szeretettel bánik majd a magyarokkal és keblére ölel minket?
Tényleg nem értem.
Majd Putyin intéz nekünk nyugati béreket? Oroszországtól kell várni a nagy gazdasági fellendülést, amelyik lassan 3 éve egy állóháborút folytat, mert Ukrajnát sem képes leverni?
Vagy ti nem akartok nyugati béreket? Ahogy fideszes csoportokban látom, még ti is több pénzt akartok, nem hiába ígérget most már '24 helyett '25-re gazdasági csodaévet miniszterelnök.
Szóval értem, hogy a nyugat szerintetek gonosz, de konkrétan mi az, ami sokkal jobb lesz nekünk Putyinnal, mint az EU-val?
Tessék, Orbán Viktor 2007-es beszéde:
"Tisztelt hölgyeim és uraim! Kedves barátaim!
Mit tudunk mi üzenni innen a jövőnek, a nálunk fiatalabbaknak? Nos, hát először is azt, hogy mi nem azért mutattunk ajtót bizonyos dolgoknak, hogy most meg visszajöjjenek az ablakon. Tehát mi az ajtót a Nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak meg a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk. És azt üzenjük a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy mindez visszamásszon az ablakon.
Azt üzenjük az utánunk jövő generációnak, hogy ne engedjék, hogy abból a demokráciából, amit a mi új Nyugat-nemzedékünk kiküzdött magának, abból most egész egyszerűen demokrácia nélküli többpártrendszert csináljon. Mert Magyarországon ma éppen a demokrácia lényege, a felelősség meg az elszámoltathatóság hiányzik. Ami maradt, azok az intézmények. Ez egy demokrácia lényegét nélkülöző többpártrendszer, és nem kellene hagynunk kedves fiatalok, hogy ez így legyen.
És hasonlóképpen nem kellene megengedni az utánunk következő fiataloknak, hogy miután mi a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot. Ezek igenis fontos üzenetek a jövő számára.
Azt üzenjük innen egyfajta új Nyugat-nemzedékként a fiatalabbaknak, hogy igen: továbbra is tartsanak ki a nyugatos Magyarország mellett, ne engedjék, hogy erről az útról Magyarországot letérítsék. Szeressék, hogy Magyarország egy nyugatos ország, ami azt jelenti, hogy hiszünk az emberi akarat szabadságában, és hiszünk az egymásért vállalt kölcsönös felelősségben, ami elválaszthatatlan része a nyugati kultúrának. Lehet, hogy az olaj Keletről jön, de a szabadság mindig Nyugatról érkezik. A demokráciát pedig nem lehet felülről irányítani, csak az emberek szívéből nőhet ki, és rendezheti be az élhető magyar életet."
Na ennyit a fideszről. Hazug elvtelen banda. Lehet lepontozni narancskomcsik, ezt nem én mondtam hanem Viktor.
"Majd ha a nyugati országok közt lesz egy ami ilyen fejlett akkor tőlük is várhatunk fellendülést, de egyelőre erre esély sincs."
És iderak egy videót a moszkvai metróról. Te tényleg nem vagy százas barátom.
"ez Ungváry Zsolt írása a saját gondolatairól. Egy szó sincs benne ráadásul az oroszokról se."
Igen, Ungváry Zsolt írása, akinek soha semmi olyan önálló gondolata nem volt, ami ellenkezett volna a fideszes narratívával. Gondolom, az is teljesen véletlen, hogy a Mandinerre ír, nem pedig mondjuk a HVG-re.
Oroszország pedig úgy látom szerinted nem keleten van, hanem hol is? A Marson talán, ahová Elon Musk és Trump majd eljuttat minket?
#13 Szánalmas ahogy próbálod magyarázni a dolgaidat, pedig csak erőltetetten próbálsz valamit behozni hogy igazold az agymenésedet.
de visszakérdezek. Keleten szerinted csak az oroszok vannak? Mert te konkrétan az oroszokról írtál ki kérdést és még mindig ott tartunk, hogy sem a fidesz, sem Orbán nem mondott semmi ilyet amit te próbálsz behozni.
#4 Mi az, amit erőltetetten próbáltam behozni? Egy fideszes megmondóember fideszes propagandaoldalon megjelent fideszes narratívát toló, keleti irányról szóló írását?
Keleten nem csak az oroszok vannak, de ők is, és ők vannak hozzánk a legközelebb. Vagy te úgy értelmezed, hogy az oroszokat megkerülve Tökömisztán random diktátor kegyeit kell elsősorban keresnünk? Akkor ott van neked a cikkben külön megemlítve a Türk-tanács mint irányvonal.
Mi fáj, kis narancsbirka, mondjad, de legyél egyértelmű.
"de akkor miért csak a nyugati pincsiség baj, a keleti pincsiséggel miért nincs probléma?"
Te normális vagy egyébként? Ezt írtam: nem észszerű, hogy pincsik legyünk bárhol, miközben bemondásra utáljunk bárkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!