A kérdező szavazást indított:
A mindenkori minimál bér
A mindenkori minimál bér duplája
A mindenkori minimál bér háromszorosa
A mindenkori minimál bér ötszöröse
A mindenkori minimál bér tízszerese
A mindenkori minimál bér százszorosa
Más
18 szavazat
1/16 anonim válasza:
Minél kevesebbet keres egy politikus, annál könnyebben és olcsóbban korrumpálható, szóval azért én a tízszerese alá nem mennék. Viszont a minimálbérhez kötni jó ötlet, mert így ők is érdekeltek lennének abban, hogy az emberek jól keressenek.
2/16 anonim válasza:
A kapzsi fidesz banda akkor is lop ha milliós fizetéseket kapnak, ezért inkább lekell váltani őket és kirakni a szűrüket a parlamentből.
3/16 anonim válasza:
Nem maximalizálnám, hiszen más szakmák bérei sincsenek maximalizálva. Miért lenne rá szükség?
4/16 A kérdező kommentje:
Ok, te nem maximálnád.
tegnap 18:59
5/16 Gál Gábor 2024 válasza:
Valahol azt hallottam egyszer egy szakértőtől, hogy a háromszoros jövedelmi különbség az, ami még elviselhető az alul lévőknek. Ez alapján én ennyiben határoznám meg BÁRKI fizetésének tetejét.
6/16 anonim válasza:
Nem kellenek képviselők! Minek fizetni a sok ingyenélőnek bármit is?
7/16 anonim válasza:
Én a medián bérhez kötném. Mondjuk legyen a medián bér 1,2-szerese.
8/16 anonim válasza:
A korrumpálhatóságukat inkább a mentelmijog elvételével, vagyonelkobzás és börtönbüntetés kilátásba helyezésével - elkövetés esetén esetén megvalósításával - előzném meg. Így működik ez más munkahelyeken is - a mentelmijog kivételével, mert ha jól tudom, az máshol nincs.
9/16 anonim válasza:
#6 - A demokráciának ára van. Aki ezt nem akarja megfizetni, az élhet diktatúrában, aminek végül még nagyobb ára lesz. Hát ezért.
10/16 anonim válasza:
#8 - Okkal lett kitalálva a mentelmi jog, például hogy az uralkodópárt ne tudja csak úgy bebörtözöni az összes kihívóját.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!