Magyarországon tényleg az számít jólétnek, hogy tele vannak a boltok emberekkel, mert enni akarnak?
Hát, Gyurcsány/Bajnai idejében hiába akartak volna, 1,5 millió munkanélküli volt.
Most nem hogy enni akarnek, de a műszaki, ruházati, egyéb áruházak, piacok is tömve. Hosszú sor a halasnál, ahol 5000.-Ft-tól fölfele mennek az árak. Ez csak egyetlen stand. A piacon lapjával álltak az emberek.
Tele a fürdők, wellness szálók, stb.
A boltok nem.
Viszont az,hogy nem bírsz a plázáknál parkolni, belül meg megmozdulni, az már igen.
és ezt megfigyeltétek hogy a közmunkás réteg az nem vásárol drága elektronikai felszereléseket?
Max zsíros kenyeret!
Hogy korrekt legyek én megpróbálok korrektül válaszolni. Kb minden releváns mutató szerint fejlődött az ország 2010 óta és javult az életszínvonal, de kevesebbet mint a környező országok.
Háztartások végső fogyasztása:
datawrapper.dwcdn.net/WrU1y
GDP/fő:
datawrapper.dwcdn.net/04hqI
HDI:
datawrapper.dwcdn.net/DlydH
A probléma, hogy nehéz pontosan mérni a kormányzás minőségét, még az ilyen mutatók citálásával sem lehet határozott álláspontja valakinek, mert olyan komplex a dolog. Mindkét oldal szavazói nagyrészt szubjektív érzés alapján állítja amit határozottan állít. Lehet, hogy én is?
Az én szubjektív érzésem szerint is fejlődött az ország, de kevesebbet mintha nem borítják meg a demokratikus feltételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!