Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon tényleg az...

Magyarországon tényleg az számít jólétnek, hogy tele vannak a boltok emberekkel, mert enni akarnak?

Figyelt kérdés
dec. 26. 13:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
Nem, ez inkább szükséglet, mint jólét jele. A jólét több ennél: anyagi biztonság, egészség, és életminőség.
dec. 26. 13:51
 2/15 anonim ***** válasza:
74%
A csökött értelmi képességűek (általában a Fidesz szavazók) szerint igen. Nem tudod nekik megmagyarázni, hogy enni kell. Azt sem, hogy a boltba beférő max 100 ember nem 10 millió.
dec. 26. 13:52
 3/15 anonim ***** válasza:
9%

Hát, Gyurcsány/Bajnai idejében hiába akartak volna, 1,5 millió munkanélküli volt.

Most nem hogy enni akarnek, de a műszaki, ruházati, egyéb áruházak, piacok is tömve. Hosszú sor a halasnál, ahol 5000.-Ft-tól fölfele mennek az árak. Ez csak egyetlen stand. A piacon lapjával álltak az emberek.

Tele a fürdők, wellness szálók, stb.

dec. 26. 13:53
 4/15 anonim ***** válasza:
37%
Nem! Hiszen azért vannak tele a boltok, mert az emberek éhesek és ételért mennek oda. Ez a mélyszegénység hozadéka. Egy jóléti államban nincsenek tele a boltok, mivel az emberek nem éheznek és nem szorulnak rá, hogy boltba menjenek kajáért. A magyarok jól tudják, mit jelent éhezni, amikor korgó gyomorral felkeresnek egy-egy élelmiszerüzletet!
dec. 26. 13:55
 5/15 anonim ***** válasza:
88%
A fogyasztás nem mindig a jólét jele, lehet kényszer is. Sokan hitelből vagy tartalékból költenek, miközben az árak emelkednek.
dec. 26. 13:56
 6/15 anonim ***** válasza:
11%
Mindenhol ez számít jólétnek.
dec. 26. 14:04
 7/15 anonim ***** válasza:
20%

A boltok nem.

Viszont az,hogy nem bírsz a plázáknál parkolni, belül meg megmozdulni, az már igen.

dec. 26. 14:07
 8/15 anonim ***** válasza:
64%

és ezt megfigyeltétek hogy a közmunkás réteg az nem vásárol drága elektronikai felszereléseket?

Max zsíros kenyeret!

dec. 26. 14:07
 9/15 anonim ***** válasza:
16%
Én mikor közmunkás voltam vásároltam drága elektronikai cikkeket és még építkeztem is.
dec. 26. 14:22
 10/15 anonim ***** válasza:
34%

Hogy korrekt legyek én megpróbálok korrektül válaszolni. Kb minden releváns mutató szerint fejlődött az ország 2010 óta és javult az életszínvonal, de kevesebbet mint a környező országok.

Háztartások végső fogyasztása:

datawrapper.dwcdn.net/WrU1y

GDP/fő:

datawrapper.dwcdn.net/04hqI

HDI:

datawrapper.dwcdn.net/DlydH

A probléma, hogy nehéz pontosan mérni a kormányzás minőségét, még az ilyen mutatók citálásával sem lehet határozott álláspontja valakinek, mert olyan komplex a dolog. Mindkét oldal szavazói nagyrészt szubjektív érzés alapján állítja amit határozottan állít. Lehet, hogy én is?

Az én szubjektív érzésem szerint is fejlődött az ország, de kevesebbet mintha nem borítják meg a demokratikus feltételeket.

dec. 26. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!