A gyakorin lévők miért vannak egy kicsi politikai burokban, magukat is megvezetve ezzel?
Párszor már bebizonyosodott, hogy, akik itt vannak egy hangos kisebbsége a társadalomnak és kb nem látnak túl a saját orrukon, mert minden 4 évente kormányváltást vízionálnak ezen a platformon, aztán csodálkozonak a végeredményen.
Na most én akármikor feljövök 14 éve, mindig a most leváltjuk a fideszt, vége van és ehhez hasonló szövegeket nyomják,majd a választások napján megy a sírás-rívás. De tényleg minden évben ez megy! És amikor megkérdezel valakit, hogy miből gondolja ezt, akkor mindig az a válasz , hogy most más a helyzet és szituáció , mint eddig volt. De tényleg 14 éve ugyanaz a baromság hangzik el.
Vajon miért nem lehet ezt a tendenciát ennyi idő után felismerni és próbálni változtatni azon, hogy valaki ugyanazokat a köröket fussa?

A helyzet az hogy én 14 év alatt minden választáskor tudtam hogy 2/3-addal fog nyerni a fidesz, ellenzéki összefogást se értettem miért gondolták hogy Gyurcsányra épeszű ember leszavaz ha van mellette pár új arc…
Most nincs Gyurcsány, nincs exbaloldali korrupt politikusok a választékban.
Én pl 14 év alatt mindig a fideszre szavaztam mert nem akartam a másik szektának hatalmat adni. Most viszont a Tiszára szavazok, mert végre látom bennük azt amit 14 év alatt az ellenzékben sosem.
Most megélhetési válság is van, egyedüli kártyája a fidesznek a migráns riogatás, de az meglatjuk mennyit ér.
Szerintem most valós esélyek vannak a kormányváltásra és nagy eséllyel meg fog történni.
jah 11..nagyon hihető szöveg..ráadásul fidesz =tisza , orban = mp
ez kell nekünk...🤦 jah, nem.
olyan sötét istenbarmai a magyarok, hogy nah

Az ellenzéki szavazók nagy része belekezdtett egy nagyon káros játékba, és nem szálltak ki belőle időben, amikor még lehetett volna.
Bele kerültek egyre lejjebb és lejjebb vezető negatív spirálba, egy ördögi körbe. Kb. úgy, mint azok az emberek, akik évek óta megjátszák ugyanazokat a számokat a lottón. Onnanstól fogva nem mernek kihagyni egyetlen lottóhetet sem, mert mi van, ha pont azon az 1 kihagyott héten húzzák ki azokat a számokat, amiket évek óta megjátszik (sikertelenül)?...
Az ellenzéki szavazók 2014-ben beszálltak abba a játékba, hogy mindent a kormányváltásra tettek föl: arra, hogy szerintük MUSZÁJ a legesélyesebb politikai formációra szavazni. És minden egyes választásnál egyre jobban a kormányváltás esélyessége vált a fő motivációjukká.
Egyre szélesebb körű összefogást, egyre szorosabb összefogást követeltek az ellenzéki pártoktól.
Az ellenzéki pártok így egy nagyon kényelmes helyzetbe kerültek, ennek okán egyre inkább csak 3 pontra kellett fókuszálniuk a "politikájukban":
1) folyamatos kormánykritizálással napi szinten megjelenni a médiákban, valamint kormányellenes műbalhékat, tüntikézéseket csinálni.
2) egyre inkább folyamatosan a kormányváltás elsődlegességét, elsődleges fontosságát hangsúlyozni. Beleértve, hogy az ellenzéki összefogás szentségét is egyre jobban propagálták.
3) kiszorítani még a csíráját is egy új politikai erőnek, pártnak, iránynak. Ha meg véletlenül mégis létrejött (Momentum), akkor betagozni a szentséges (*szentségtelen) összefogásukba.
Ezáltal az ellenzéki kényelmes, megélhetési ál-politika által, szinte el is tűnt az ellenzéki oldal sokszínűsége, minden párt kb. mindig ugyanazt mondta, csak pepitában: a Zorbán rósz (meg ge.i), kormányváltás KELL, csak a legesélyesebbre szabad szavazni.
Az ellenzéki térfélen ez lett az egyetlen politikai üzenet, és teljes lett programnélküliség (persze mindig volt egy pdf fájl "program" néven a pártok weboldalán, amit sohasem kommunikáltak...)
Az ellenzéki szavazók meg ezt az irányvonalat támogatták a szavazataikkal, ciklusról-ciklusra egyre jobban, eképpen: "csak most az egyszer a legesélyesebbre kell szavaznom, nem lehet, hogy az én 1 db szavazatomon múljon a kormányváltás!..."
Az ellenzéki pártok meg kényelmesen folytathatták az ál-politikájukat, miközben egyre nyilvánvalóbb lett, hogy ők valójában NEM AKARNAK KORMÁNYVÁLTÁST: kényelmesen elüldögélnek a jó meleg (vagy nyáron jó hűvös) Parlamentben, felveszik a nagy fizetéseket, a rokonoknak, barátoknak is csurran-cseppen valamicske a rendszer korrupciójából, mutyijaiból.
Ez persze a Fidesznek is jól jött, hogy van egy háztáji ellenzéke (ál-ellenzéke), akikkel eljátszhatja, hogy van ellenzéke, hogy itt demokrácia van, miközben a gyakorlatban a 2/3-ával gyakorlatilag egypártrendszert működtethet, egyeduralma lehet.
Az ellenzéki szavazók ezt támogatták egyre jobban, mert egyre jobban nem mertek kiszállni, nem akartak a kormányváltás kerékkötői lenni. ("Egyre mániákusabban játszották meg ugyanazokat a vesztes számokat a lottón")
-Miközben: egyre jobban vágytak az ellenzék-váltásra is, mert egyre jobban látták, hogy az ellenzéki pártok mind inkompetensek, programnélküliek és hogy megélhetési politikusokból áll, akik valójában nem is akarnak kormányt váltani, mert kényelmes nekik az ellenzéki pozíció.
-Miközben: egyre mániákusabban mantrázták maguknak, hogy ezekre a pártokra szavazni a jó döntés, hogy ezeknek a pártoknak van valódi programja a meddő kormánykritikán és a műbalhékon túl, és hogy ezek a pártok valóban kormányt akarnak váltani.
-És mantrázzák ezt egyre jobban maguknak és mindenki másoknak, mert tudják, hogy a szavazataikkal ciklusokon keresztül nem a kormányváltást támogatták, hanem a Fidesz 2/3-át betonozták be egyre jobban. És ezt a hibájukat nem akarják bevallani, a felelősséget nem akarják vállalni.
-Tudják, hogy 1-2 ciklust be kellett volna áldozniuk és nem az inkompetens, programnélküli ál-ellenzékre, azaz "a legesélyesebbre" kellett volna szavazni, hanem az új politikai kezdeményezéseket támogatni, hogy valóban megújuljon az ellenzéki térfél, amelyik pl. nem támadni próbálja a Fidesz-szavazókat, hanem megnyerni.
-Emiatt kell ciklusról-ciklusra az önhitegetés és egymás hitegetése, hogy most tuti biztos lesz a kormányváltás.
A Tisza-szavazók is ezért ilyen mániákusak a Tisza támogatásában.
A Tisza szavazók azért támadják, gúnyolják a Fideszeseket, mert tudják, hogy a Tisza kormánya semmivel nem lenne jobb, mint a Fidesz (ugyanolyan szr lenne vagy még szrabb).
A Tisza szavazók ezért támadják a Mi Hazánk szavazókat is, mert egyedül a Mi Hazánk politizál úgy, mint egy komolyanvehető ellenzéki párt, csak nekik van programjuk, csak az ő megmozdulásaik nem műbalhék, csak ők mutatnak valódi kompetenciát az ellenzéki térfélen.
A Tisza szavazók a legjobban talán azt szégyellik, hogy nem ők váltották le az ellenzéket, hanem a facebook egy gazdasági, politikai érdekcsoport kérésére, akik felépítettek hozzá egy politikai karaktert/kirakatembert, egy ál-politikust: Magyar Pétert, és megszerveztek, finanszíroztak rá egy óriási média-hájpot. És, hogy az ellenzéket a Fidesz 2.0 módjára a funkcionáló Tisza Párt váltotta le: annak a politizálási módszertannak (a Fidesz módszertana) az aktualizált, továbbfejlesztett változata, amit utálnak és leváltani akarják az ellenzéki szavazók...
MERT: a kognitív disszonancia redukciójára való hajlam nagy úr! Ebből a játékból, ebből az ördögi körből nincs kiszállás...
Annyi még, hogy szerinten 2026-ban tényleg van esélye a Tisza pártnak kormánytváltania, mert most egy új érdekkör szeretne megerősödni Magyarországon, és ők komolyan gondolják a kormányváltást, nem úgy mint a megélhetési ál-ellenzék.
De ha a Tisza kormányra kerül, abban nem lesz semmi köszönet, mert ugyanolyan szr lesz, mint a Fidesz, sőt: szerintem még szrabb...

Jaj ne MHM és DK szavazók sírásait szörnyű olvasni.
Hogy Windu mestert idézzem: “Tűnjetek el!”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!