Magyarország legfelsőbb 2%-a annyit keres mint Ausztria legfelsőbb 74%-a?
Na ez a durva: ha legalább az EU jövedelmi átlagán keresel, ami évi nettó 23 000 euró, nem olyan borzasztó sok, nincs havi nettó 2000 euró sem, akkor Magyarországon a legjobban kereső felső 2%-ba tartozol! A top két százalékba, csak ennyivel!
100-ból 2 ember között vagy a jövedelmi skálán, és 98 ember kevesebbet keres nálad, mint az EU átlag, ami 9 500 000 Ft évente. Ez az európai mércéjű szegénység legékesebb bizonyítéka.
Az EU átlag fölött keresők aránya: Csehország 9% Lengyelország 5%, Szlovénia 24%, Észtország 18%, Bulgária 4% Magyarország 2%, Ausztria 74%!!
2% vs. 74%!
Árakkal korrigálva az EU átlag fölött keresők aránya: Csehország 19%, Lengyelország 22%(!), Szlovénia 36% (!), Észtország 23% (!), Bulgária 10%, Magyarország 6%, Ausztria 68%
Bulgária 10% vs. Mo. 6%. Még egyszer: Bulgária-Mo. 10-6!
Brutális lecsúszás az EU legaljára.
Én megkeresek EU átlag felett.
23 ezer euró évente az 9 és 9,5 millió forint körül van, árfolyamtól függően.
A tavalyi adózott jövedelmem 18 millió forint körül volt.
Ja és nem vagyok miniszter, nincsenek állami kapcsolataim.Multinál dolgozom.Van diplomám, tudok nyelvet, jól építek karriert.
Tanulni kellene gyerekek, nem hőbörögni és elküldeni a francba azokat, akik tanulásra, fejlődésre biztatnak.Nem rosszindulatból tesszük ezt.
Én is azért jöttem ki Ausztriába IT szakemberként, mert itt semmi Jedi trükköt nem kellett bemutatnom állásinterjún, egy kommersz kis junior fejlesztőként is felvettek az első helyre ahova jelentkeztem 5x annyi fizuért mint Mo.-n. Azért mert itt ennyi az átlagfizetés, itt mindenki jól él.
Otthon töredék ennyi pénzért is volt 40 jelentkező egy állásra. Így hát erősen megversenyeztették a jelölteket, és ha nem te voltál a legokosabb, legtöbb protekcióval, akkor mentél a lecsóba.
Ezt szerinted neked valaki elhiszi? Persze, évi 18 millió alkalmazottként. Ne nézz már mindenkit madárnak! Vezérigazgatók kapnak ennyit, esetleg.
Ezért jöttek ide a multik, nem kell meglepetésként előadni. De ha tanulsz és egy ilyennél magasabb pozícióba kerülsz, mérnök vagy gazdász, informatikus vagy, akkor simán elérheted ezt az összeget, csak persze ezekből kevesebb van.
A nagy irodaházakban meg kb mindenki felette van, csak összességében még mindig nincsenek elegen, hogy felhúzzák az átlagot.
6.
Te vagy időutazó vagy, vagy csak nagyon egyszerű.
A vezérigazgató nettóban kap másfél-2 milliót, de inkább többet.
Persze, persze. Akkor generáldirektor úr vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!