Ha a TISZA elveszíti a 2026-os választást, egyben marad, vagy szétesik?
Ahogy gondolkodtam a magyar politikáról elgondolkodtam azon, hogy a vesztesekkel mi történt az elmúlt 14 évben.
- A DK tulajdonképpen az MSZP utódpártja, Gyurcsány Ferenc onnan szakadt ki.
- a 2018-as választásokon a fő ellenzéki párt a Jobbik volt. Azonban ott is szakadás következett be, a Mi Hazánk Mozgalom onnan szakadt ki.
- a 2022-es választásokon volt egy nagy ellenzéki összefogás, azonban ma már Márki-Zay Péter külön útjon jár. Illetve keletkezett egy utódpárt is, a Nép pártján (ez Jakab Péter pártja), szóval ez az összefogás sem létezik már, legalábbis az eredeti formában nem.
A TISZA egy nagyon érdekes párt, mert Magyar Péter a Fideszből szakadt ki, mégsem lehet(?) ezt a pártot a Fidesz jogutódjának tekinteni.
De vajon a választási vereség után egységben marad-e, vagy szétszakad, és új párt/pàrtok szakadnak ki belőle?
2006 egy igen érdekes év volt a magyar politikában.
Elsőre tényleg úgy tűnt, hogy Gyurcsány tarolt, de aztán mégis ő jött ki belőle vesztesen. Azt a 4 éves ciklusát sem tudta kitölteni miniszterelnökként, amit megnyert.
Ha meg is nyeri a választást, akkor is a Fidesszel kell együtt ülniük a parlamentben, amit legfeljebb pár százalékkal megvert, hát nem lennék Magyar Péter helyében....
Ha veszít, gondolom MP meglesz ez EU parlamentben szép csendben.
"Hungarian Péter felmossa a Fidesszel a padlót 2026-ban, mint ahogy Gyurcsány tette Orbánnal 2006-ban."
Nézz kicsit utána, mennyivel nyert az MSZP a fideszszel szemben.
MSZP (43,21%), a Fidesz (42,03%)
Ha a TISZA veszít akkor Magyarországnak lassan de biztosan lőttek
Orbánnal végképp a társadalmi és gazdasági csőd felé szálguldunk, már most vagy felébrednek az emberek vagy hosszú időre beesünk egy posványos gödörbe, ahonnan majd csak elmenni lesz érdemes!
De amugy én Orbán esetében még a koleszterinben is bizok...
Na, ezt még én sem tudtam. Ez a vereség nem volt szégyen. Sőt, tulandonképpen az MSZP-nek csak szerencséje volt.
Ne viccelj! Soha ennyi Tiszás képviselő nem volt a parlamentben, mint 2026-ban lesz.
Szóval a Tisza csak nyerhet.
Egyébként attól függ mennyivel nyerne Orbán. Ha pl. csak a választási körzet ravasz átszabása miatt nyer, akkor ez tüzelheti a tiszásokat. És egyben tartja őket.
Félidőben nulláról alakult párt (ha nem nézzük, hogy techikailag egy alvó pártot vettek át), innen már az is nyerő, ha annyira megközelíti a kormánypártokat, hogy egy erős párt legyen a parlamentben.
Még a legrosszabb felmérések szerint is nagyon közel ért a kormánypártokhoz, ezért már most biztos, hogy nem lesz 2/3.
Ha 2026-ban mégis megint 2/3 lesz, akkor az már csak csalással, etikátlan trükkökkel fog összejönni a kormánypártoknak.
Ezért szerintem akkor sem fog szétesni, ha 2026-ban nem sikerül megdönteni a rezsimet. Akkor még erősebben fognak küzdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!