Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan kellene kezelni ezt a...

Hogyan kellene kezelni ezt a tiszás szomszédot?

Figyelt kérdés
Középkorú, kicsit idősebb úr. Egy társasházban lakunk, ha találkozunk váltunk egy-két szót. Az utóbbi időben sajnos teljesen belehabarodott a Tisza Pártba, leginkább Magyar Péterbe. Követi, szinte percről percre tudja hol járt aznap és mit mondott. Ezzel nem lenne gond, de mindezt erőszakosan propagálja, mintha meg akarná téríteni a másik embert, hogy ha más nem úgy látja mint MP, vagy nem őrá szavaz, akkor elkárhozik, az ország meg tönkre megy. Na most én a kormánypártra szavaztam, de nem agitálok erre senkit meg nem nézek hülyének senkit ha nem a Fideszre szavaz, én oda teszem az ikszet és ennyi. De ő? Hagyjuk rá inkább?
dec. 21. 21:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%

Ha nem szimpatikus nem kell beszélni vele, ennyi a megoldás

Az ostobaságodat nem tudjuk kezelni, így marad a csöndben maradás

Ha a pártod valóban támogatható lenne, te sem lennél rest kiállni mellette, de így hogy egy populista maffiakormányt támogatsz, tényleg nincsen sok okod vállalni a preferenciádat

Inkább bújjál el jó mélyen, az segíthet rajtad!

dec. 22. 00:02
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha ez megnyugtat, én mindkettőtöket hülyének nézlek... remélem most már jobb. Az biztos, hogy mp jobb ennél a népkizsigerelőnél, de az is egy jó nagy hülye, aki ebben az emberben látja a megoldást...
dec. 22. 00:20
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

>Na most én a kormánypártra szavaztam, de nem agitálok erre senkit meg nem nézek hülyének senkit ha nem a Fideszre szavaz, én oda teszem az ikszet és ennyi. De ő?

-Ez valójában nem egy szimmetrikus dolog, hogy Te nem nézel hülyének senkit, aki nem a Fideszre szavaz, akkor ennek fordítva is így kellene lennie. Már amennyiben nem hiszünk az "alternatív tények"-ben, akkor csak egyikőtöknek van igaza. Ha megnézzük Magyarország mélyrepülését kb. mindenféle mutatókban bármely régióbeli országhoz képest, akkor lemaradtunk bizony.

Ebből persze nem következik, hogy a szomszéd okos, már csak statisztikai alapon a buták jóval töbebn vannak, mint az okosak. Lehet valaki marhaságokat állítva is Orbán-ellenes. Ezért se nyert MZP, mert túl okosnak gondolta a választókat. Pl. a rezsicsökkentés ugyan kapitális-orbitális öntökönszúrás, de ezt a többség nem így látja.

Ha okosak lennétek, akkor megpróbálnátok érveket és ellenérveket keresni, és egyikőtök meggyőzné a másikat, vagy pedig megtalálnátok, hogy milyen értékbeli eltérés vezet az eltérő szimpátiához (pl. a szabadságjogok fontosabbak vagy a gazdasági jólét). De ha ilyen "ki kinek szurkol" érzelmi alapon megy a dolog, akkor csak "vallásháború" lenne belőle, rá kell hagyni mindenkire a véleményét.

dec. 22. 00:37
 14/18 anonim ***** válasza:
8%

"Ha megnézzük Magyarország mélyrepülését kb. mindenféle mutatókban "

a telexről összekukázott és kéri laci bácsi a bukott vén manus elemzései meg hasonló "mindenféle mutatók" :DD

azok a tipikus vörös fejjel üvöltések, amikor az államadósságot nominálisan, az egyes költéseket pedig szigorúan a GDP arányában vizsgáljuk

hogy miért? mertígybukikafideszkussoljál :DD

dec. 22. 00:40
 15/18 anonim ***** válasza:

#14 Sajnos nem csak azok. Pl. az EUR/PLN és az EUR/HUF árfolyamok változása 2010-től máig mit mutat?

De fordítsuk meg: mutass bármit, amiben jobban fejlődtünk mint a többiek!

dec. 22. 01:02
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
gyakorlatilag minden statisztika azt mutatja, hogyha van a régiós mozgástól való eltérés akkor az 2002-2010 közötti időszakból ered
dec. 22. 01:10
 17/18 anonim ***** válasza:
16: És ez neked mit mond el az elmúlt 15 év kormányzásáról? Ennek a 15 évnek a fele konjunktúrában telt, ömlött a pénz az országba, mégsem sikerült ledolgozni a 2010 előtti hátrányt. Hát akkor valamit nagyon rosszul csináltak Viktorék…
dec. 22. 08:05
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
miért kellett volna tudni ledolgozni? az a hajó már elment
dec. 22. 12:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!