Miért nem szabad Magyarországon ajándékozni?
Figyelt kérdés
Én ajándékozhatok a 3 éves lányomnak? Vettem neki Karira egy játékbabát, azt odaadhatom neki ajándékba?tegnap 18:16
1/14 Tuske29 válasza:
Nem adhatod oda neki.A gonosz fideszesek mindenhol ott vannak...szekrényben,ágy alatt,padláson..amint meglátják,hogy odaadod,felborítják a karácsonyfádat,megeszik az ünnepi menüdet,aztán a fekete autóval elvisznek...
Gondolom ezt a választ vártad kedves tiszás kérdező...
Hány apától van ennyi eszetek? :D
2/14 A kérdező kommentje:
Hát csak mert Magyar Péternek se engedték, és én most nem tudom, hogy adhatok-e neki, vagy sem.
tegnap 18:28
3/14 A kérdező kommentje:
nem vagyok tiszás, ha ez segít
tegnap 18:28
4/14 anonim válasza:
Csak ügyvéd, és közjegyző igénybevételével ajándékozhatsz. Persze még a NAV-hoz is be kell jelenteni, de mivel a megajándékozott életkoránál fogva nem képes az ajándékozási illetéket leróni, ezért azt neked kell bevallani, és megfizetni.
5/14 A kérdező kommentje:
Te csak viccelsz, ugye?? Nehogymár egy játékbabáért
tegnap 18:33
6/14 anonim válasza:
Ahogy fél füllel belehallgattam az óbégatásba, csak azt nem engedték, hogy bevigye egy adott óvodába, és lerakja. Az Alexandránk is bevitte valami központba ahol szétszortírozzák az adományokat, és utána szétosztják az óvodák közt. Petikénk is választhatta volna, de abban semmi poén nem lenne, és főleg a feszkót se lehetett volna gerjeszteni. Már a suliknál is így van régóta, ha akarok a régi sulimnak adományozni valamit, akkor elküldöm a lóvét a fenntartónak azzal a kikötéssel, hogy pl csak teodolitot vehetnek belőle. Miután Székesfehérváron csak egy suli van ahol ilyet használnak, nyilvánvaló, hogy nem az óvónőképzőbe fogják küldeni, hanem ahova szeretném.
7/14 anonim válasza:
Egyenesági rokonok és házastársak közti ajándékozás után nem kell illetéket fizetni. A gyerekednek tehát vehetsz játékbabát, de az anyósodnak vett ajándék már illetékköteles.
8/14 anonim válasza:
De szabad, csak nem úgy, ahogy az istened csinálta. Megvannak annak is a törvényes keretei, csak akkor nem tudta volna magát népszerűsíteni vele, márpedig úgy semmi értelme az egésznek (szerinte).
9/14 A kérdező kommentje:
Ha anyósomnak veszek ajándékot, akkor illetéket kell utána fizetni? Szegény anyósok
tegnap 18:46
10/14 anonim válasza:
Ja, máskor hamarabb szólj, hogy Tisza-propagandista vagy, és nem érdekel a valóság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!