Külföldiek vásárolták fel a lakásokat befektetési céllal.
dec. 20. 00:44
12/28 anonim válasza:
Menj fel az airbnb vagy bármilyen lakásbérbeadással foglalkozó honlapra, aztán nézd meg a hirdetők profiljait, hogy mennyi lakást kínálnak kiadásra. Gyakorlatilag már fehér hollónak számít, mikor csak egyetlen ingatlant próbálnak kiadni.
dec. 20. 02:26
13/28 anonim válasza:
Így, ahogy az előttem lévő mondja.
Nekem is van ismerősöm, akinek 3 lakás van kiadva airbnb-be.
És még csak nem is pest.
Sokan kihasználták az ingyenpénzeket, drágulás előtt vettem 3at 1 áráért.
Na meg sokan megveszik és arra használják, mint egy hétvégi házat, évente párszor felmennek oda, amúgy üres.
Ezért lenne jó adót kivetni az üresen álló házakra.
dec. 20. 02:41
14/28 anonim válasza:
"Na meg sokan megveszik és arra használják, mint egy hétvégi házat, évente párszor felmennek oda, amúgy üres.
Ezért lenne jó adót kivetni az üresen álló házakra." Már had én döntsem el, hogy mennyit tartozkodom a saját ingatlanonban vagy mire hasznalom
dec. 20. 08:48
15/28 anonim válasza:
#11: Egyrészt igen, másrészt meg arról kevesen beszélnek, hogy mennyi ukrán települt be az országba, akiknek isten tudja honnan, de óriási pénzeik vannak, ezzel is szépen kiárazták a magyarokat a bérlő piacról. Én is olvasom, hogy mennek fel az albérlet árak, csak ezt nem írják le miért. A környéken, az autók, a buszon villamoson nagyon sok az ukrán hang... emellett koreai, vietnami, egyre több a spanyol is... persze ezzel nem foglalkozik senki, mert amig jön a zsíros lóvé a lakáskiadásból a külföldiektől, mindenki szépen elvan... a magyar meg többedmagával szoronkodik 40 m2-en...
dec. 20. 10:37
16/28 anonim válasza:
Mindkettő igaz. Az ország keleti felében a kisebb települések számos utcájában düledező házak, melyek értékesíthetetlenek. Az ingatlan tulajdonosai (örökösök) pedig nagyvárosokban vagy külföldön élnek, ahol normális munkalehetőség, közlekedés, oktatás stb. van.
dec. 20. 12:39
17/28 anonim válasza:
Más se döntheti el, hogy az ő adójából mások CSOK-ra vegyenek lakást!
Ha hoznak egy törvényt, aminek van támogatottsága, akkor lenyeled, vagy eladod, vagy elköltözöl az országból.
dec. 20. 13:45
18/28 anonim válasza:
hja, vagy bejelentünk valakit kamura a lakásba... gond megoldva
dec. 20. 14:48
19/28 anonim válasza:
17) Nem fog senki ilyen törvényt hozni már csak azért sem, mert ha hozna azt az AB megsemmisìtené, mert sértené a tulajdonnal való szabad rendelkezés jogát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!