Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a váratlan fordulat? Be...

Mi ez a váratlan fordulat? Bepánikolt a kormány?

Figyelt kérdés

A kétszínű migránspárti populista kormányunk most tett egy váratlan fordulatot, és nagy elégedettségemre és örömömre kitiltja a "vendégmunkás" migránsokat is az országból

Ezt azonban nem értem és nem tudom hova tenni. Eddig arról volt szó hogy ők fognak dolgozni a súlyosan egészségügyi kockázatokat jelentő akkugyárakban, és tízezrével hozzák ide őket a mi pénzünkből.

Most az egész vissza, akkor mi a tervük?

Valaki elmagyaràzná?

ma 11:24
 1/9 anonim válasza:
47%

Én azt nem értem, hogy akkor ki fog dolgozni a sok gyárban, illetve az egyes építkezéseken. Mert vannak gyárak, ahol 80-90 százalékban külfödiek dolgoznak. Vagy vannak pl kínai cégek, ahol a vezetés nagy része kínai. Ennyi magyart nem fognak tudni felvenni, főleg nem pl akkumulátor gyárba.

De ugyanez az építkezéseken is. Így is hatalmas hiány van az építőiparban. Megint emelkedni fognak az árak, nőni fog a várólista.

ma 11:32
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Úrrá lett a pánik a rezsimen.
ma 11:32
 3/9 anonim ***** válasza:
58%

Valószínűleg mérte az elégedetlenséget ezzel kapcsolatban.

A vendégmunkások letörik a béreket.

Kvázi a Brexit is ezért volt, csak ott már a kényelmes szellemi állásoknál is megjelentek a kelet-európaiak és kevesebbért elvállalták, mint a britek.

ma 11:36
 4/9 anonim ***** válasza:
66%

De jó is lenne...

Konkrét link esetleg erről?

ma 11:39
 5/9 A kérdező kommentje:

4#

Google a barátod...

Az a lényeg hogy amúgy most elégedett vagyok a kormány döntésével, csak nem értem hogy ez most hogy. Van egy olyan érzésem hogy megint iszonyatosan tökönrúgták önmagukat.

Szerencsére most csak önmagukat

ma 11:42
 6/9 anonim ***** válasza:
15%
igen, bepánikolt. Már a saját közvélemény-kutatóik is jelzik a bajt.
ma 12:02
 7/9 Gál Gábor 2024 ***** válasza:

Várjuk ki a végét. A nyugati gazdaság egyik alapja az olcsó munkaerő, nem leszünk meg vendégmunkások nélkül. Két lehetőséget látok:

A) A kormány azzal számol, hogy nem lesz szükség vendégmunkásokra, nem lesz új munka/munkaerőhiány, azaz gazdasági növekedés sem.

B) Van elég ukrán menedékes, akit ki lehet zsákmányolni, nem kell külön hozatni őket Ázsiából.

ma 12:20
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Pániknak nem mondanám, inkább egy ésszerű lépésnek, hiszen az európai autóipar döcögése miatt most nem kell annyi extra munkaerő.
ma 12:22
 9/9 A kérdező kommentje:

"ugyanis sem a google-ben sehol nincs erről hír !"

Én a válaszod jelentettem

De amúgy ki a szerencsétlen?

Beírja az ember hogy vendégmunkások, és csak erről cikkeznek végig, ennyire szerencsétlen nem lehetsz

ma 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!