Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez azért jó hir végülis nem?

Ez azért jó hir végülis nem?

Figyelt kérdés

Ellenszavazat nélkül fogadta el az Országgyűlés a büntetőtörvénykönyv módosítását, így egyértelművé tették, hogy január 1-től soha nem évülnek el az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmények, függetlenül attól, hogy azokat felnőttek vagy fiatalkorúak követték el.

A Till Tamás-gyilkossági ügye kapcsán benyújtott fideszes előterjesztés kivételességi javaslattal került a Ház elé. Az összevont vitában ugyanakkor egymásra mutogattak az ellenzéki és kormánypárti képviselők.

dec. 17. 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Annyi lesz a hátránya, hogy sok felderítetlen bűnügyre úgy derült fény, hogy maga a tettes vallootta be a bűneit, tudván, hogy a büntetése már elévült.

Ezentúl szaporodni fog a felderíthetetlen bűnügyek száma, az érintettek számára kellemetlenül.

dec. 17. 18:05
 2/4 PMC Wagner ***** válasza:
100%
Egyet értek az előttem szólóval. Az a baj hogy ez önmagában nem old meg semmit. Az egész arra alapszik hogy az emberünk bevalotta gondolván mivel elévült. Illetve elég szomorú hogy egy média felhajtás kellett ehhez a módosításhoz, mert nem az első ilyen ügy
dec. 17. 18:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Félig jó hír, de én inkább a Mi Hazánk törvényjavaslatát fogadtam volna el, miszerint semmilyen jellegű gyilkosság - emberölés ne évülhessen el... nem is értem, hogy lehet ilyen?!
dec. 17. 18:38
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

3, Igen. Például amikor valaki hazafelé beléd köt a lakás előtt, megkésel és kész. Ezért nem jár életfogytiglan, sőt kb. 8 év ha józan volt. (Sok példát olvashatunk erre az újságokban.)

Ilyen esetekben mi az, hogy elévül... mi az, hogy besétál X év után a rendőrségre és azt mondja én gyilkoltam meg azt a családanyát vagy családapát igen, írjátok bele a dokumentumba aztán megyek vissza a dolgomra haza.

dec. 17. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!