Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem gondoljátok túl sok az...

Nem gondoljátok túl sok az adó? 27%-os Áfa rengeteg. Pl Svájcban ahol jobb az Élet a gazdasági környezet 8,1%

Figyelt kérdés
dec. 17. 12:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
47%

9 ez egy dolog, másik meg, hogy svájcban gondolom mindenért is plusz pénzt kérnek.

Nem éltem svájcban, de a németekből kiindulva, ahol még külön TV-díjat meg ingatlanadót meg mindent fizetni kell, sávjcban nem tudom elképzelni,ahol minden a pénzről szól, hogy ne sápolnának máshol.

Eleve egyszer akartam autóval menni németektől, csak az pénzbekerült volna, hogy behajthassak, így mentünk inkább repülővel és béreltünk helyben kocsit.

dec. 17. 13:31
 12/19 anonim ***** válasza:
18%
De aggódom. Mi a megoldás, melyik párt ígéri, hogy nem fog adóztatni?
dec. 17. 13:32
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Én keveslem.
dec. 17. 13:48
 14/19 anonim ***** válasza:
36%
Ha alacsonyabb az áfa, magasabb lesz az szja.
dec. 17. 13:52
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem gondolom, tudom hogy sok az adó. Keresek brt 1.3M-et… mikor nézem minden évben mennyit adóztam sírhatnékom van…
dec. 17. 14:23
 16/19 anonim ***** válasza:
Az adózási fegyelem gyakorlatilag nulla. Egy több száz milliós bevétellel rendelkező vállalkozó kevesebb adót fizet, mint egy bérből, és fizetésből élő munkás. A gazdaság fekete jövedelme 6-7 ezer milliárdra tehető. Az országot a 3,5 millió bejelentett munka vállaló tartja el. Egy jó könyvelő, meg ügyvéd, és szabad a vásár!
dec. 17. 14:36
 17/19 anonim ***** válasza:
76%

Egyszerű az egész, Svájcban nem lopják el a rengeteg pénzt, ezért élnek sokkal jobban.

Ha egy nagy élelmiszerláncnál vásárolsz, akkor még a 27% áfán felül fizetsz még 4,5% különadót is, és szintén az árbevétel az adóalap, tehát 31,5% az áfa gyakorlatilag...

dec. 17. 16:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Így van ahogy 17 mondja
dec. 17. 16:59
 19/19 PMC Wagner ***** válasza:

"Ha egy nagy élelmiszerláncnál vásárolsz, akkor még a 27% áfán felül fizetsz még 4,5% különadót is, és szintén az árbevétel az adóalap, tehát 31,5% az áfa gyakorlatilag.."

Az a különadó az éves nettó árbevételre vonatkozik(haszonra). Még ha a termékekre is vetítik ki ezt az sehogy sem jelent 4.5% os árnövekedést.

Ha ezer forintos terméknél van mondjuk 10% os haszon azaz száz forint akkor ebből a különadó 4,5 forint. Hogy megmaradjon a 10% os haszonkulcsa akkor az árat 4.8 forintal kell emelni nem pedig 48 forintal mint a te logikád szerint

dec. 17. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!