Aki kifogásolja, hogy Orbán Viktor az orosz-ukrán fegyveres konfliktus lezárását szorgalmazza, annak pontosan mivel van baja?
A Századvég készített egy felmérést, amely szerint a brüsszeli vezető politikusokkal szemben a magyar közvélemény támogatja Orbán Viktor törekvéseit az orosz–ukrán háború lezárásának előmozdítására. A válaszadók több mint kétharmada (68 százaléka) egyetért azzal, hogy a magyar kormányfő a háború befejezését szorgalmazza, ezzel szemben 29 százalékuk kifogásolja ezt.
De most mi van? A 29% szerint az lenne a helyes, hogy a háború folytatódjon?
Elmondom, mi a baj. Horvátoknál már bevezették a sorkötelezettséget. Ha az Ukránok nem kötik le az oroszokat, akkor Európának kell. Akkor pedig itt nálunk is újra sorozás lesz. Ha az Oroszok ellen nem, akkor éppen a destabilizálódott Ukrajna elleni védekezés miatt. Erről most jelent meg kormányszponzorált cikk a népszavában: [link]
Tehát amíg Oroszország és Ukrajna egymást leköti, és az USA is benne van, addig nem lesz Magyarországon sorkötelezettség. Ezért problémás a béke.
Ahogy a 13-as írja. NATO is elvárhatja az Orosz fenyegetés miatt. EU is elvárhatja szintén az Orosz fenyegetés PLUSZ amiatt, hogy Trump esetleg csökkenti az EU NATO általi védelmét, illetve zsarolgatja az EU-t, hogy csökkenteni fogja.
Továbbá, ahogy a cikkben linkeltem, akár a semleges/oroszpártibb kormányok, mint a Magyar/Szlovák ugyanúgy bevezetik, mert ők meg az extrém módon felfegyverzett Ukrajna ellen akarnak majd védekezni.
Én azt nem tudom mi garantálja hogy Putyin újból nem fog támadni?
Most zsákmányol területeket - és utána már nem akar vagy mi lesz?
Béke jól hangzik de ez csak ukrán kapituláció lenne.
Amíg Putyin ott van és ilyen orosz vezetés addig nem lesz béke csak tűzszünet amíg a ruszkik újra meg nem erősödnek.
"mi garantálja hogy Putyin újból nem fog támadni"
Mi rá a bizonyítékod, hogy fog támadni és hogy pont minket fog ez érinteni?
#17 én is ezt írtam egyik válaszomban, semmi reakció nem volt. Elég a kérdezőnek az, Trump azt mondta, hogy 24 óra alatt befejezi a háborút, csak szavazzanak rá.
2026-ban szavazzatok rám, 24 órán belül Magyarország lesz Európa leggazdagabb országa és világbéke lesz. Kb. ennyire hiteles az ő ígérete is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!