Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehet Tisza 2/3-ad 2026-ra?

Lehet Tisza 2/3-ad 2026-ra?

Figyelt kérdés
[link]

ma 18:31
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Passz vagy kifejtem
31 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
40%
Simán! Árad a Tisza!
ma 18:32
 2/16 anonim ***** válasza:
30%
Lesz bűz .
ma 18:34
 3/16 anonim ***** válasza:
17%
Az elég merész azért, nem lenne rossz de inkább az egyszerű fidesz többség valószinű.
ma 18:35
 4/16 anonim ***** válasza:
33%

Lehet. A választási rendszer sajátosságából adódóan, ha egy párt többségbe kerül, akkor onnan már nem kell sok a kétharmados többséghez sem.

Bár ha a Fidesz belső mérései egyértelmű Tisza előnyt mutatnak majd, akkor simán módosíthatják a választási törvényt, visszaállítva az arányos képviseletet, ahogy megtették Budapesten is (igaz itt szerintem elszámították magukat, végső soron nem jártak túlságosan jól vele a Tisza megjelenése miatt).

ma 18:36
 5/16 anonim ***** válasza:
34%

Ez melyik fantasy? :) Mert akkor bármi lehet, akár DK 4/5 is. :)

A valóságban a legesélyesebb, hogy a Fidesz 2/3-nak vége, de marad az abszolút többség.

ma 18:39
 6/16 anonim ***** válasza:
6%

Ha úgy latják az eredményeket akkor visszarakjak az eredeti matematikai tételre 66,6%=2/3

2015-ben látta nem lesz meg így a rezsim levitte 40%-ra, ez a rezsim matematikája.

ma 18:41
 7/16 anonim ***** válasza:
62%

Minden lehetséges kérdező. Csak ehhez az kellene, hogy a Tisza párt valóban párt legyen és ne csak 1 emberből álljon. Az kellene, hogy jobb jelölteket tudjanak állítani az egyéni körzetekben mint a fidesz és az ott élők rájuk szavazzanak legtöbben.

Persze minden lehet, én is lehetek szépségkirálynő, csak igen valószerűtlen így 50 felett.

ma 18:43
 8/16 anonim ***** válasza:
62%
Tisza szimpatizáns vagyok, de nem akarok 2/3-os többséget a Tiszának, elég volt az eddig tapasztalt 2/3-os hatalomból...
ma 18:50
 9/16 anonim ***** válasza:
24%
#5 Már a magadfajta bolondokból is sokkal kevesebb van, mint hinnéd. Nem maradtok többségben.
ma 18:50
 10/16 anonim ***** válasza:
34%
#9 A csendes többség a Fideszre szavaz, míg a hangos kisebbség a hazaárulók közül válogat. :)
ma 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!