Erről mit gondolsz?
Mindig ez van, a csőcselék elkezd valami mellett kardoskodni és a kormány nem akar a széllel szembe pisilni.
Én jobban örülnék neki ha ezt jogot ismerő személyek döntenék el és nem a társadalmi felháborodás nyomán foltozna valamit a törvényen a kormány.
Ha láttad az M1-en akkor oda is figyelhettél volna, hogy mit mondanak. EGYÉRTELMŰVÉ akarják tenni azt ami ma is a törvények szerint van, hogy emberölés minősített eseteiben nincs elévülés.
A vita most azon van, hogy a huszonx évvel ezelőtti és mostani törvények mit mondanak akkor amikor kiskorú követett el ilyen bűncselekményt.
nyilván helyes.
mondjuk azt nem értem hogy amikor ezt a törvényt megalkották, miért gondolták akkor hogy legyen elévülési ideje......
mit gondoltok a 2-es válaszról? sztem részben igaza van. van olyan eset (mint pl ez) amikor hasznos eredménye van, de valószínű volt/lehet kontraproduktív hatása is.
szerintem normális dolog ha ilyen esetben a népakaratnak van eredménye, inkább legyen ilyen eredménye, mintsem elévülés miatt megússza a rohadékja... nehogy már hajszál híján...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!