Ha Orbán Viktor nem vezeti be a gyilkosság elévülését, büntethető lenne Till Tamás gyilkosa?
Most is büntethető, nem orbánnak köszönhető. orbánnak maximum annyi, hogy még az elvi lehetőségét is kizárja a hasonló helyzeteknek a későbbiekben. Illetve talán annyit módosítanak, hogy lehessen az ehhez hasonló esetben is életfogytiglanit adni, mert ugye emberünk most legjobb esetben is csak 15 évet kaphat.
Ha jól hallottam, pont hogy ők hoztak 12-ben egy olyan módosítást, hogy valamilyen módon elévülhessen, nem tudom, ez mennyire igaz.
#1 "Ha jól hallottam, pont hogy ők hoztak 12-ben egy olyan módosítást, hogy valamilyen módon elévülhessen, nem tudom, ez mennyire igaz."
Semennyire.
Életfogytiglannal büntetendő, minősített emberölések esetén nincsen elévülés.
Azt a törvény javaslatot pedig, hogy semmilyen emberölés ne évüljön el, a Mi Hazánk nyújtotta be a parlamentnek most.
A fidesz az ilyen törvényt nem hoz, akkor büntetni kellene a pedofilokat is.
Akkor aki haza lopta Kalétát az is büntetendő lenne.
Meg a sok pap se úszná meg ilyen lazán.
Már a Lakatos meg Varnusról ne is beszéljünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!