Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek és miért jó az, hogy a...

Kinek és miért jó az, hogy a nyugdíjpénztári megtakarításokat ingatlanvásárlásra lehet fordítani?

Figyelt kérdés
Gondolom ezeket a megtakarításokat kifejezetten azzal a szándékkal fizeti az ember, hogy legyen pénze nyugdíjasan, ha most elkölti akkor mi marad nyugdíjas éveire az illetőnek? Illetve miért érdeke a fidesznek az, hogy ezzel is felverje az ingtlanárakat, amikor pont az ingatlanárak mérséklésére lenne szükség a lakhatási válság enyhítésére?

dec. 12. 11:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

1# Ezt magyarázd el az átlag magyar fiatalnak akinek csak 50 éves hitelre jönne ki egy lakás.

3# Tudod te mennyi az osztrák medián kereset és mennyi a magyar medián kereset? Pedig mindkét országban emberek dolgoznak.

dec. 12. 11:44
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"milyen ingatlanlufi tiszatálibok?"

Milyen szellemesnek hiszi valaki magát, hogy most visszavághat a fidesztálibozásért.

Én pl nem vagyok tisza-tag.

Ellenzéki viszont igen, mert amit a fidesz művel, azt hazaszerető magyar emberként nem tudom támogatni.

"tudjátok hol vannak a budapesti árak a bécsihez képest? pedig téglából épül mind kettő"

Csak épp a magyar fizetés jócskán elmarad az osztrákétól. Néhány barátom nem Bécsben, hanem más osztrák városokban él, szép festői környezetben, az ő tapasztalataikon keresztül tudom, hogy egyes új építésű ingatlanok árai már most versenyképesek a magyar újépítésű ingatlanok áraival. Van amelyik megvette képzeld, de aki bérli, annak is benne van a szerződésben, hogy dönthet úgy hogy megveszi amiben lakik és akkor beszámítják az addig fizetett bérleti díját. A bérleti díjak amúgy pláne versenyképesek.

dec. 12. 11:44
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
5: Ebből is látszik, hogy az iszlamizálódó Németország már nem olyan jó hely.
dec. 12. 11:46
 14/20 anonim ***** válasza:
70%
Németországban én még nem láttam gettót vagy cigánytelepet. Te láttál már ilyet magyarországon?
dec. 12. 11:48
 15/20 A kérdező kommentje:
13# Magyarország nem iszlamizálódik? Mentél már végig Budapesten a körúton, vagy Debrecen vagy bármely megyeszékhez belvárosán? 10-ből 9 ételhordó szerinted honnan jött?
dec. 12. 11:49
 16/20 anonim ***** válasza:
25%

Nem egy országban működik ez a rendszer. A lényege, hogy gyakorlatilag nem a bank ad neked hitelt, hanem te magad a magánnyugdíjszámládról, amit aztán "visszafizetsz". Ugyan nem kamatozik ez alatt a nyugdíjra félretett pénzed, de te se fizetsz kamatot a hitelért.

Nem ördögtől való elképzelés, attól függ hogy megéri-e, hogy épp milyen feltételekkel és kamatokkal tudnál egyébként hitelt felvenni.

dec. 12. 12:29
 17/20 anonim ***** válasza:
20%
Próbálkozás, picit pörgetni a piacot. Építőipar, építőanyag, adóbevétel növelés. Aki kicsit is gondol öreg korára, az ne4m nyúl hozzá.
dec. 12. 14:42
 18/20 anonim ***** válasza:
#8 - ez!
dec. 12. 15:59
 19/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, mert a Fideszt rohadtul nem érdekli, hogy mi lesz itt 20-30 év múlva, a lényeg, hogy most pörögjön az építőipar és tömje ki a haverokat, ahogyan tudja. Szerinted ezek hol lesznek 20-30 év múlva ? A fasorban se, akkor meg már egy panel 300 millióba fog kerülni ilyen pénzromlás mellett..

Mellesleg én se értem ezt a nyugdíjpénztár dolgot, hacsak legálisan nem igy akarják ellopni azt a maradék pénzt is, amit önkéntesen fizetünk be. Nekem kb 2 millió forintom van bent, abból nem veszek 50-60 milliós pesti panelt...

dec. 14. 11:27
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem jelzáloghitel törlesztésre fog menni az az 1 millió ami benne van.:D Tehát én már ezen nem bukok, max a hitelem telik le előbb az meg nem baj.
dec. 26. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!