Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik szerint rendben van...

Akik szerint rendben van Trianon, azok miért azzal érvelnek, hogy még a megmaradttal se tudunk mit kezdeni?

Figyelt kérdés
Nem vagyok az a típus, aki a múltban él, visszacsatolásoknak pedig nincs realitása. De ez az indok, miszerint azért nem baj, mert ezzel a kis országgal se tudunk mit kezdeni, szerintem nem állja meg a helyét. Egyrészt a nagyobb terület nagyobb erőforrásokat, ezáltal nagyobb lehetőségeket is jelent. Több állampolgár, melyek közül nagyobb eséllyel nőnek ki jobb vezetők, oktatók, kutatók, tudósok. Nagyobb piacunk is lenne, illetve komolyabb városaink, nem csak Budapest. De ez milyen szöveg már, hogy azért ne legyünk nagyobbak, mert rosszul igazgatjuk az országot? A kettőnek semmi köze egymáshoz.

dec. 10. 18:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
50%

Az emberek frusztrációját nem az ország mérete okozza, ezt te sem gondolhatod komolyan. A kisebbségi komplexusok sem az ország kicsiségéből erednek!

Aminek nincs realitása, arról minek beszélni? Aki ezzel foglalkozik, az valójában szeretné visszacsinálni.

dec. 10. 18:56
 12/28 anonim ***** válasza:
6%

Azért a kérdésben felemlegetett díszpéldányok szépen idesereglettek.

Na, erre mondják, hogy bingó! 👍

dec. 10. 18:57
 13/28 anonim ***** válasza:
42%

"Hát, pedig ezt már sokan leírták ilyen-olyan fórumokon"

Attól, hogy állítasz random dolgokat, azok nem válnak igazzá, csak mondom.

"A nagyobb országgal nem csak nekünk kellene kezdeni valamit, hanem az annyival nagyobb népességnek."

Mi változna, ha nagyobb 90%-ban nemzetiségi népességünk lenne?

"És ki mondta, hogy van? Ez egy elméleti, illetve elvi kérdés, külön kiemeltem a kérdés leírásában, hogy nincs realitása"

Szóval te egy szimplán elméleti kérdés alapján mocskolsz másokat? Gratulálok.

"Ezt nem tudhatod, egyáltalán nem biztos, hogy ugyanez lenne a helyzet"

Hát mi lenne? Erre tényleg nem lehet mit írni, mert ilyen alapon ha a nagyanyámon gombok lennének akkor kabát lenne.

dec. 10. 18:57
 14/28 A kérdező kommentje:

#6: "Azaz több jutna Mészárosnak és Tiborcnak."

Lehet, hogy ebben az esetben nem lenne most Mészáros meg Tiborc.

"Egy választási autokráciában?"

Talán nem lenne választási autokrácia, erre nem gondolsz?

"Nagyobb, mint a 400 milliós EU vagy mint a 8 milliárdos világ? Vagy csak több ember kényszerülne a piacképtelen szemétre?"

Nem egészen erre gondoltam.

"Az milyen szöveg már, hogy egy stabilizálódott és békés Európában arról álmodozik valaki, hogy legyünk nagyobbak?"

Én nem álmodozom semmiről, csak nem értem, hogy miért tartja valaki jónak azt, hogy így alakult. És még meg is magyarázza, hogy ez miért jó. Nem kell emiatt egy sötét sarokban sírni és visszacsatolásokról álmodozni, de azért hadd ne örüljünk már neki legalább.

#11: "Az emberek frusztrációját nem az ország mérete okozza, ezt te sem gondolhatod komolyan. A kisebbségi komplexusok sem az ország kicsiségéből erednek!"

Pedig de, van a magyar emberekben egy eredendő frusztráció emiatt, ezzel már kutatások is foglalkoztak.

"Aki ezzel foglalkozik, az valójában szeretné visszacsinálni."

Ezt határozottan visszautasítom.

dec. 10. 18:58
 15/28 anonim ***** válasza:
66%
Lézer Dzsoni 14 év 2/3 után közölte, hogy a MÁV-nál neki most sz*rból kell várat építenie. Akkor vajon, mi történt itt 14 év alatt, teljeskörű hatalom mellett? Na, szóval ennyire tudunk mit kezdeni a jelenlegi országgal.
dec. 10. 18:59
 16/28 anonim ***** válasza:
34%

:D:D:D

Nézzétek már meg mit ír a kérdező:

Lehet...

Talán...

Nem erre gondolt...

Mondom, ennyi erővel ha a nagyanyámnak propellere lenne akkor ő lenne a helikopter.

dec. 10. 19:01
 17/28 A kérdező kommentje:

#13: "Attól, hogy állítasz random dolgokat, azok nem válnak igazzá, csak mondom."

Ez nem random, épp egy cikket olvastam, aminek a hozzászólásainál ilyeneket írtak. De már máshol is találkoztam ilyenekkel.

"Mi változna, ha nagyobb 90%-ban nemzetiségi népességünk lenne?"

Feltételezem, hogy ha nem így alakul, akkor most nagyobb lenne a magyarság aránya azokon a területeken.

"Szóval te egy szimplán elméleti kérdés alapján mocskolsz másokat? Gratulálok."

Mivel is mocskoltam másokat?

"Hát mi lenne? Erre tényleg nem lehet mit írni, mert ilyen alapon ha a nagyanyámon gombok lennének akkor kabát lenne."

Azt azért nem olyan nehéz belátni, hogy egy jóval nagyobb országban, jóval nagyobb népességgel, más viszonyok lennének.

dec. 10. 19:04
 18/28 anonim ***** válasza:
56%

"Hát, pedig ezt már sokan leírták ilyen-olyan fórumokon"

Itt is leírják naponta többször nem csak más fórumon.

dec. 10. 19:06
 19/28 anonim ***** válasza:
25%

"Ez nem random"

De, random, hiszen az azt olvastam, hogy a Pista azt mondta a kocsmában, hogy a Béla húgának a bátyja azt mondta" az nem tény.

"Mivel is mocskoltam másokat?"

Az egész felvetéseddel, miszerint a Trianonra való mutogatás kritizálása egyenlő Trinanon támogatásával. Ami egyszerű hazugság részedről. Miért hazudsz?

dec. 10. 19:07
 20/28 anonim ***** válasza:
34%

"Azt azért nem olyan nehéz belátni, hogy egy jóval nagyobb országban, jóval nagyobb népességgel, más viszonyok lennének."

:D:D:D:D

Mondom: nem nehéz belátni, ha a nagyanyámnak propellere lenne, akkor helikopter lenne.

dec. 10. 19:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!