Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehet hogy inflációkövető...

Hogy lehet hogy inflációkövető adóemelés van, de inflációkövető fizetésemelés nincsen?

Figyelt kérdés
Szóval az amúgy sem inflációkövető fizetésőmből fizetem az inflációkövető adót. Mégis mi a kiskutya ez ha nem megszoritás?

dec. 10. 00:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
20%
Ha ugyes vagy, akkor van inflaciokoveto emeles: felmondasz es elmesz mashova tobbert.
dec. 10. 00:50
 2/12 anonim ***** válasza:
29%
Nálunk van. Rossz helyen vagy.
dec. 10. 01:06
 3/12 anonim ***** válasza:
83%

1-es

Vagy felmondasz a munkahelyeden és munka nélkül maradsz ki tudja meddig, hónapokig vagy akár évekig. Csak szólok, hogy most már kínálati piac van munkaerőből, azaz több a munkakereső mint a meghirdetett állás, a munkanélküliség meredeken növekszik. És akkor jövőre még egy ennél is nagyobb leépítési hullámot jósolnak.

Kérdező:

Persze hogy megszorítás, ezt tudjuk. De mit vársz a Fidesztől? Megszorít az ott ahol tud. Már 4 éve csak a megszorításokat hozzák.

dec. 10. 01:06
 4/12 A kérdező kommentje:

#1 Ötletem sincs hol lehet, mert nálunk a mindenévi minimálbér növelést veszik alapul pedig nem miniálbérért dolgozok, de a közvetlen környezetemben senki nem kap inflációt kompenzáló fizetésemelést pedig van jó pár családtagom/ismerősöm/barátom távol és közel is. Maximum persze szolgáltatás szektorban emelhet a saját árán pl a fodrász, de ő sem emel azért annyival, mert akkor a kutya se menne.

#2 Irigyellek, ha nálatok van, de örülök hogy nektek legalább jár.

#3 Na igen, és nem mintha ebből a fizuból sokat félretudnék tenni, hogy én neki álljak keresgélni, szóval ilyen téren eléggé meg van kötve az ember keze főleg ha 50 km-es körzetben alig van munkalehetőség. Pesten biztos egyszerűbb ezt tudom, de nem Pestből áll az ország jelen tudomásom szerint.

dec. 10. 01:10
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

Még a KSH is alátámasztja (ami a Fidesz felé torzít erősen), hogy Magyarországon jelenleg 11 hónap az átlagos munkakeresési idő. A munkanélküli támogatás pedig 3 hónapig jár, amiből eleve nem biztos hogy meg tudsz élni, de még így is átlagosan 7 hónap teljes megélhetését a saját tőkédből kell kigazdálkodnod ha váltasz.

Ez a statisztika.

dec. 10. 01:20
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
Vagy mi 8 hónap megélhetését, bocs már számolni sem tudok
dec. 10. 01:21
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

@6 Teljesen mindegy, épp most olvastam, hogy a magyarok 40%-a nem tud félretenni egy kanyit sem. És gyanítom, hogy jelentős részt pont közülük kerülnek ki azok, akik hosszúra nyújtják az átlagos munkakeresési időt a statisztikákban. Pedig nekik teljesen mindegy, hogy 7 vagy 8 hónap, már az elsőt sincs miből finanszírozni - legalábbis papíron.

Ez mellett ráadásul meredeken emelkedni kezdett az infláció is ismét, rengeteg élelmiszernek jelentősen emelkedik vagy emelkedni fog az ára a közeljövőben. Miből fogják a munkanélküliek ezt megfizetni? Én nem tudom mi történik itt, de kezdek komolyan aggódni.

dec. 10. 04:01
 8/12 anonim ***** válasza:
36%
Mert a fizetésedet nem a kormány határozza meg, hanem a munkáltató (kivétel persze az állami alkalmazottak, de ott is szokott lenni valami emelés mindig).
dec. 10. 07:46
 9/12 Justinianus ***** válasza:
28%
Az ugye megvan, hogy épp az infláció feletti béremelés gerjeszti az inflációt? Egyébként nálunk is infláció feletti lesz, úgyhogy így jártatok. :)
dec. 10. 09:41
 10/12 anonim ***** válasza:
A minimálbér sokszor jelentősen emelkedett az utóbbi években. Ha neked százalékosan ugyanúgy emelkedett akkor szerintem jól jártál.
dec. 10. 10:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!