A szocializmusban mikor kezdted érezni hogy baj van a rendszerrel, gazdasággal stb?
Figyelt kérdés
dec. 9. 19:31
2/8 anonim válasza:
A 70-es évek végén már kapisgálták Kádárék hogy ennek nem lesz jó vége, de szerintem úgy volt vele az öreg hogy neki már mindegy, az utódjának fájjon majd a feje a rendszer összeomlása miatt. Részben igaza is lett.
4/8 anonim válasza:
Az egyetlen ember aki alkotott azóta valamit, az Bokros Lajos volt. Bár nem tudom hogy teljesítményre mi mást mérhetünk a gazdaságunkban a jobb ötletű megszorításoknál. Voltak folyamatosan gazdasági világválságok óriási adósságok mellett, nem csak 2019 meg azután. 2010, 2008, 2001, 2000, 97-98, 92-94, 87. Így hogy Magyarország szegény alapból, elég nehéz kitörni, de biztos vagyok benne hogy nem az iparosodás fogja elérni ezt a kitörést meg a jogállam nélküliség.
5/8 anonim válasza:
Azért ne kezdjük már Bokrost isteníteni. Mit csinált? Leértékeltette a forintot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindenkitől "lopott", akinek forintja volt, lényegében egy alternatív extra adót vetett ki. Ebben semmi nagyszerű nincs, egyedül annyi, hogy ő merte adni a nevét az egészhez. Ez ugyanaz, mint ahogy most a Fidesz szándékosan elinflálja a forintot, hogy ezzel ússza meg az állam az államcsődöt, amit a kormány ész nélküli költekezésének lehet köszönni.
6/8 anonim válasza:
#5 Igen, értem hogy nem egy gazdasági csúcsminiszterek, de a fokozatos vagy gyors stabilizálás jobb hosszú távon 85%-os államadósság mellett, vagy a megszorítás? Ha megnézed hogy a világválságok hogy jöttek akkor ugyanúgy durvább megszorítások jöttek volna közbe, tehát ami késik nem múlik. Az első orbán-kormánynak egész jó helyzetet ágyazott be, de ugyanúgy elrontották volna mint a szocik szerintem, vagyis mostani statisztikájukból kiindulva, meg kb ugyanazokat a hibákat csinálja mint ők, kormányzati kiadások, devizahitelek stratégia nélkül, csak emellé még társul egy nem éppen versenyképes adórendszer reform is.
7/8 anonim válasza:
Bokrosról:
"1995-ben egy kiló csirkecomb 420 forintba került, az automata mosógép 54 ezer forintba, a havi bruttó átlagkereset pedig 38.900 forint volt. A KSH adatai szerint ellenben amíg 2019-ben a csirkecombért kilónként 578 forintot, mosógépért pedig 99 ezer forintot kérnek, addig a nemzetgazdaságban a bruttó átlagkereset 367 ezer forint volt."
8/8 anonim válasza:
1987-ben itt már recsegett-ropogott minden. Az, hogy áprilisban kitették a május 1-i dekrorációt a térre, már senkit sem érdekelt. Az egyetemen meg szabad pártnapot tartottak, mi persze nem voltunk tagok, csak kicsik, nekünk oda nem volt bejárás. Puskaporos volt a levegő, az biztos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!