Mikor a labda lefele pattog a lépcsőn, akkor lefele pattog. Nehezen lehet méltatni, és senkinek sem teljesítménye az, ha közben van olyan időpillanat is, amikor a labda éppenséggel felfele repül, ha aztán egy még alacsonyabb lépcsőfokra fog zuhanni. Ha 10 méteres szakaszt vizsgálsz, akkor megtudhatod, hogy felfele, vagy lefele pattog-e a labda. Ha csak 2 cm-es szakaszt, akkor maximum annyit tudsz meg, hogy a labda labdából van, hiszen pattog.
Hogy teljesít a forint? Nem a napi árfolyammozgás fogja ezt eldönteni. Az maximum annak fontos, aki aktívan tőzsdézik.
~ ~ ~
De kössünk fogadást:
Egy év múlva beváltok neked 100 eurót 39 000 forintra. Ha 390 Ft/€ alatt lesz az árfolyam, mondjuk 370 Ft/€, akkor nyersz 2000 Ft-ot, hiszen 39 000 Ft-ot adok azért, ami csak 37 000 Ft-ot érne. Ha viszont 390 felett lesz az árfolyam, mondjuk 410, akkor én nyerek, hiszen 39 000 Ft-ért kapok annyi eurót, ami 41 000 Ft-ot ér.
"Ha viszont 390 felett lesz az árfolyam, mondjuk 410, akkor én nyerek, hiszen 39 000 Ft-ért kapok annyi eurót, ami 41 000 Ft-ot ér."
Magyarul lehúznád szegényt sokezer forintal😀
Hagyjad már szegényt, nem látod hogy van elég baja az életben, még le is akarod vele húzni?!
> Magyarul lehúznád szegényt sokezer forintal😀
Remélhetően csak néhány ezer forinttal. De nem sok az, kb. egy pizza ára (vagy legalábbis annyi lesz addigra).
De lehet nem lesz a fogadásból még csak elméletben sem semmi, mert a kérdező write only üzemmódban van. Én is csak a trollt etetem jó dolgomban, de néha az is lehet szórakoztató.
~ ~ ~
> Idén 0,7 százalékos hazai gazdasági növekedésre lehet számítani
Most így év végén. Januárban még Varga Mihály arról számolt be, hogy a kormány számításai alapján 3,6%-os gazdasági növekedésre számítanak 2024-ben.
> ami jövőre 2,6 százalékra […] pöröghet fel
Én annyi irreális jóslatot hallottam – pl. 2023. januárjában 1,5%-os növekedést jósoltak 2023-ra, aztán 0,7%-os csökkenés lett belőle, 4,1%-os növekedést jósoltak 2024-re, aztán örülünk, ha lesz 0,7%-os a növekedés –, hogy majd azt hiszem el, amiről már múltidőben lehet beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!