Aki nem tiszás, annak mi a baja a Tiszával?
MP fideszes volt, mélyen jobboldali, nemzeti, kritizálja a Fideszt, mert az szerinte rossz, korrupt, stb. Nem baloldali MP, az igazi patriotizmust kéri számon a Fidesztől, jobbról támadja az álnemzeti pártot. Nem Soros-párti. Nagyon okos, művelt, tájékozott. Persze a pártjában lehetnek balosok, de ő határozza meg a pártot. Egy politikusnak erősnek kell lennie, de nagyon jó dolgokat mond, ha hazudik, és nem akar jobb országot, akkor Oscart érdemelne.
Az MHsok és fideszesek viszont, nekem úgy tűnik, utálják és balosnak tartják.
8#
Hogyne lenne róla szó.A DK, Tisza az összes ilyen barom megszavazta azt a paktumot.
Az egyetlen megoldás a menedékjog felfüggesztése vagy radikális szigorítása.
Továbbá a migránsok kizárása a szociális rendszerből.
Olyan helyre nem akarnak menni, ahol van ingyen lakhatás meg sok ezer eurós segély.
A hazudozást úgy hívják, hogy politika. MP-nek nincs választása, szavazókat kell gyűjteni, nagy részük balos. Mindenkinek meg kell felelni, semlegesnek lenni esetleg kényes témákban, senkivel sem együttműködni a pártok közül. Balos milliárdos támogatókat szerezni. De ezt lehet jó célért is tenni.
A Fidesz is mindig hazudik, de a célja a hatalom, pénz megszerzése az ország kárára is, semmit sem fejlődik az ország, a párt egy olasz maffiára emlékeztet. Lehet jó célért is hazudni, a gatalmat az ország érdekében megszerezni. Kompromisszumokat is lehet kötni, ha muszáj az ország érdekében. Migránsok pl most is jönnek, csak a fidesz letagadja, valószínűleg semmivel sem jönne több. A fidesz csak azért migránsellenes, mert a félelemkeltés hasznos Neki. Ez az eu ügyészség is jó lehetne korrupció ellen, valoszínű, semmit sem ártana, talán használna is.
Amiket a fidesz csinált, pl vállalkozók cégeinek elvétele, öngyilkosságba kergetése vagy osztogatás járvány, háború, eus pénzek elvétele idején a választás miatt, ezzel hatalmas infláció okozása, sokkal rosszabb, mint lehallgatni egy fideszes minisztert.
Lehet azt várod, hogy eltolom itt az alkalmatlan dumát... azt eltolják majd páran, helyettem.
1. CSP emelése számomra teljességgel kizárt. Én nem akarom ugyanazt, ami a 2000-es években volt. Teljességgel kizárt, hogy ezt támogassam, semmilyen körülmények között sem. Egy körülmény van, amikor támogatom, ha én magam mutathatok rá arra, kinek jár, kinek nem és emellett pedig a testi épségemet védik 0-24 órában.
2. Az alacsony nyugdíjak emelését abszolút nem tudom támogatni. A nyugdíj mértéke az egyén által befizetett nyugdíjjárulékból van meghatározva. Ezt az utolsó 5 év még meg is tudja nyomni, ez remélem köztudott, így az utolsó években igyekezni kell minél magasabb nyugdíjjárulékot fizetni, azaz az utolsó évekre egy magasabb fizetést kieszközölni, de hát még akár ebben a munkáltatóval lehet is egyezkedni, ez hogy történjen úgy, hogy neki ne kerüljön sokkal többe, de mindegy, nem akarok erről hosszasan írni. Az, aki lébecolt életében, nem dolgozott eleget vagy dolgozott, de jórészt feketén, esetleg belement abba, hogy minimálbérre van bejelentve és a többi megy a zsebbe, esetleg olyan vállalkozó, aki saját magát minimálbérre jelentette be, az veri most az asztalt, hogy neki kevés a nyugdíja. Szóval nem!
3. Az ápolók és szociális területen dolgozók béremelésével nyilván egyet tudok érteni, de köszönjük a Fidesznek is, hogy ezzel ők is egyetértettek és ezt meg is tették. Egyébként nem csak most, 2010 után, hanem 98-2002-es I. Orbán-kormány idején is ezt tették. Az ígéret helyesen úgy hangozna, Tisza részéről, hogy ezt folytatjuk!
4. Miután a Fidesz többször is csökkentette bizonyos termékek ÁFA-ját és azt kivétel nélkül a kereskedők vagy szolgáltatók benyelték úgy, ahogy van, kb. 1 éven belül, így nem tudom támogatni azt, hogy csak bizonyos termékek ÁFA-ját csökkentjük.
5. Hazaváró programot hirdetni nem kell, mert az van. Eddig is volt ilyen hülyeség. A hazaváró program az amúgy valójában tudod mi? Az, ha itt rendet teszel, ebben az országban, az program menete! Tehát, hogy ilyen f.szságból, köszönöm, de nem kérek, mert ez politikai lózung, nem több.
6. Mit kell adnunk azért cserébe, hogy Brüsszelből jöjjenek az ezermilliárdok? Tű pontosan, mit írok alá, mibe megyek bele azzal, ha ezt az ígéretet tartani akarják nekem/nekünk?
7. Mi az a falurehab? Mi az? Beszélt róla valaha is valahol? Pontosan mi az, miből csináljuk és mit csinálunk egyáltalán?
8. A tankönyválasztás szabadságát ha adja, az egy jó dolog és támogatom, de a "visszaadás" mint kifejezés az helytelen, ugyanis azt lehet visszaadni, ami egyszer volt, de elvették. Tankönyvválasztás szabadsága, ilyen, ebben az országban sosem létezett. Mindig, minden tanár ugyanabból a tankönyvből tanított egy intézményen belül, de a gyakorlatban meg úgy általánosan elmondható, hogy úgy nagyjából mindenhol. A tankönyvválasztás szabadsága a 90-es és a 2000-es években is csupán annyit jelentett, hogy vagy tanítasz belőle vagy nem, de már elnézést, egy tanár tanyagát nem befolyásolhatja a tankönyv, hisz az óráján azt és úgy mond el, amit és ahogy akar. Engem is így tanítottak, a tankönyv az azon diákoknak volt, akik hajlandóak voltak esetleg otthon is tanulni, de igazából a középiskolában már mindannyian jegyzeteltük azt, mi hangzik el az órán és azt tanultuk meg. A tanári pálya megbecsülését úgy gondolom, hogy a fizetésemeléssel visszaadta a Fidesz. Mert azért elnézést, de úgy átlagban hányan vagyunk abban a szituban, hogy egy évben 3 hónap "szabi". 45 percenként szünet a melóban, 8-ra járunk melózni és átlag 2-3 óra körül végzünk, kezdőként kapunk érte br. 540 ezret? Csak mert ebben az országban k.rva sokan dolgoznak ennél jóval szerényebb bérért, akár nem több, mint max. napi 1 10 perces szünet mellett, 8-10 órában, és jár a kezdőnek évi 20 nap szabi, amiért küzd, hogy ki is tudja venni akkor, amikor szükségét látja.
9. Ha 8 évre csökkentjük az OGY-i képviselői mandátum betöltését, akkor azzal azt érjük el, hogy folyamatosan zöldfülűek vannak a parlamentben, ami meglátásom szerint nem jó, mert én tapasztalt emberekre bíznám ezt az országot. Most az más kérdés, hogyha valakit utálunk mint a szart és ott látjuk 10+ éve és húzzon már a p....ba, arra ez egy jó módszer, hogy eltakarodjon, de ha ettől eltekintünk, amúgy ez egy őrültség.
10. Csatlakozzon az EU ügyészséghez. Lesz belőle visszaélés keményen, de annyira a f.szom kivan ezzel, hogy alig várom, hogy erre mindenki ráeszméljen, hogy mi ennek az árnyoldala.
11. Olyan, hogy "propaganda minisztérium" nem létezik. Nevezhetünk így valamit, de attól még ez így, ebben a formában nem létezik. Egy hülyeség. Hozzuk létre az egészségügyi-, oktatási- és a környezetvédelmi minisztériumot egyaránt, de azzal még nem történt semmi, ilyen volt korábban, előbbi kettő és rendben voltak ezek a területek? Nem! Enélkül is rendben bírna lenni akár? Igen! Kell hozzá? Nem! Mi kell hozzá? Pénz és akarat, na meg szaktudás, nem minisztérium! Ez megint csak politikai lózung.
12. A közmédia függetlensége ismét az az eset, amit visszaadni nem lehet (az ilyenek miatt sorolják balra amúgy a faszit, mert ilyen hülyeségeket mond), a közmédia a büdös életben soha nem volt független. Ha az az irány, hogy függetlenné teszi a közmédiát, végre, indulása óta először eléri ezt, hogy az független, akkor részemről OK, de ne hazudozzon nekem. A propaganda betiltása ez viszont aggályos, ugyanis beleszól a szólás szabadságába. Érted, tehát amiket leírtam, abban is biztos van olyan, aki talál olyan részleteket, amire azt mondja, hogy ez propaganda, de engem ezért nem fizet senki, ezek a saját gondolataim, és ha ez propaganda, ami tiltott, akkor az a szólásszabadságot csorbítja. Szóval ilyet nem lehet csinálni. Ki dönti el, mi a propaganda mi nem? Mert aki eldönti az lesz a cenzor! Azt ígérheti, hogy propagandát a párt nem fog folytatni a saját médiáján keresztül sem.
13. Ez az egy pont az, amit maradéktalanul tudok támogatni. Az egy szülős gyermekeket is támogatni kellene, a beteg gyermekeket nevelő szülőket pedig támogatja ez a kormány is, de az baromira kevés, amit támogatásként nyújtanak. Nagyon nagyon kevés!
14. "Nem a multi cégeket és a milliárdos agrár cégeket, hanem a kis- és közepes vállalatokat és a családi gazdálkodókat fogja támogatni" Ez szín tiszta politikai lózung, ez mindig, minden egyes ellenzékben lévő párttól hallhatjuk, de ami durva, az az, hogy a kormánypártoktól is mindig hallhattuk, hogy az irány ez, sőt konkrétan ezt csinálják, épp ebben vannak benne, aztán a nagy lószart. Senkinek nem hiszem el ezt. Az agrárszektorból meg a pénzelvonást akkor sem támogatom, ha milliárdos cégeket is támogatnak.
15. A végrehajtás átalakítása az konkrétan beleszólás annak működésébe, azaz annak uralása. Hogy valaki ezt még nyíltan is vállalja, az erős.
16. Ügynökaktákat eddig mindenki megnyitotta, amit benne látott, azon elszörnyülködött és gyorsan becsukta azzal, hogy vigyétek előlem azonnal. Magyar Péter is talál majd benne elszörnyülködésre okot adó dolgokat a rokonságáról, így majd Ő is gyorsan becsukja azt, mert hát ez rossz színben tűntetné fel akár Őt (némi újságírói rásegítéssel persze).
17. A devizahitelesek ügyét felülvizsgálta a kormány és akit csak tudott, aki még menthető volt, azt kirángatta a szarból, feltéve, ha ugyebár élt a felajánlott lehetőségekkel. Nem a hitelesek ügyét kellene egyébiránt felülvizsgálni, hanem abban a bűnösöket, azokat, akik ilyen felelőtlenséget elkövettek, hogy ennek teret engedtek, és nem történt figyelmeztetés, mi ennek a kockázata, azokat le kellene ezért ültetni. Egy ilyet ígérjen legalább, hisz ingyen van az ígéret, de még ingyen se adja.
18. Hozza vissza a KATA-t. Bár most is van KATA, de azért hozza vissza. Merem feltételezni az előző állapotára gondol, hogy azt állítja vissza. Nem figyelt, amikor az ellett magyarázva, hogy éltek vissza vele, de mindegy, a hülye az a saját hibájából tanul.
19. Az érdekes, a hazánk számára előnytelen nemzetközi szerződések. Teszi ezt úgy, hogy hazahozná a brüsszeli lóvét, amiért ki tudja milyen előnytelen dolgokba kell belemenni, teszi ezt úgy, hogy az EÜ ügyészséghez való csatlakozásnak is vannak előnytelenségei egyébként, mert rángathatóvá válsz azáltal és le is tudnak szabályozni, zsarolhatóvá válsz, de akár meg is tudnak buktatni azáltal.
20-21-es pont az a tőlünk telhetőt megtesszük esete. Hát azért, hogy ez így egy-egy programpont lehet, az azért kemény.
Szóval ennyit a Tisza párt shortjairól, mert hát ennél többet nem tudunk. Shortokból informálódunk! Egy amúgy kimaradt a 21 pontból Péteréknél, amire szintén ígéretet tettek, a többkulcsos adó visszavezetése. Ezzel csak annyi a problémám, hogy láttam már mi az és az, hogy a milliárdosok ezt is röhögve kifizetik, a szerencsétlenek meg akik másodállás okán esnek át a 2. adókulcsba, meg emiatt szívnak, hát azt aztán egyáltalán nem tudom támogatni, és igen többek között ez is tipikus baloldali politika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!