Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » DáP applikáció, regisztrációt...

DáP applikáció, regisztrációt itthonról meg lehet csinálni? Nincs jelenleg Ügyfélkapu regisztrációm sem.

Figyelt kérdés
Töltsem le a DÁP appot, meg lehet oldani, vagy menni kell kormányablakba, hivatalba?

dec. 8. 03:21
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
nem
dec. 8. 09:56
 2/7 kutyafule4 ***** válasza:
83%
Így van, kormányablak kell. Nekem volt ügyfélkapum és hallottam, hogy meg fog szűnni, satöbbisatöbbi, regisztrálni próbáltam az ügyfélkapu plusz-ra, be is olvasta a személyi igazolványomat meg minden, de persze az lett a vége, hogy menjek be a kormányablakba. Mondom bazmeg akkor, be akartam lépni a sima ügyfélkapuba azt meg nem engedte. Be kellett menjek a kormányablakba, ott meg azt mondták semmi közük az ügyfélkapu+ regisztrációhoz (??????), de legalább dap-ra beregisztrált. Ez a szar is olyan klasszikus fosul működik az országban, mint minden ami hivatali.
dec. 8. 10:42
 3/7 anonim ***** válasza:
2 akkor még kire tartozik az ü+ ?
dec. 8. 12:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

2-es válasz írója, nem a regisztráció működik fosul, hanem te nem az Ügyfélkapu+-ra váltást csináltad. Az Ügyfélkapu+-hoz nem kell személyi igazolvány beolvasás, semmilyen azonosítás, elegendő az egyszerű Ügyfélkapu belépés.

Az egyszerű Ügyfélkapu belépés után az Ügyfélkapu+ igénylése gombra kell kattintani, kell egy 6 számjegyű kódot generáló alkalmazás (többől lehet választani), annak a generált 6 számjegyű kódját kell beírni. A kód előállítható QR leolvasással, de adnak egy törzskódot, a kódgenerátorba annak beírásával is előállítható a 6 számjegyű kód. (Mivel nincs okostelefonom, asztali gépen regisztráltam – nincs kamerája, de nem is volt rá szükség –, így nem a kényelmesebb QR beolvasást használom, hanem gyorsítóból indítom a kódgenerátort. Olyan kódgenerátort választottam, ami nem böngésző-, nem operációs rendszer- és nem eszközfüggő, így nem fog ellehetetlenülni a belépési lehetőségem.) Nem nagyon van mit elügyetlenkedni, de ha mégis előáll ez a helyzet, akkor nem sikerül a regisztráció, lehet újra kezdeni.

Nem kell személyazonosító igazolvány és nem ajánl kormányablakot. Amíg nem sikeres az Ügyfélkapu+ regisztráció, addig nem szűnik meg az egyszerű Ügyfélkapu belépési lehetőség.

dec. 8. 13:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Megpróbálom, ma!
dec. 16. 09:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne akard. Csinálj csak ügyfélkapu+ -t. A dáp a modernkori rabszolgalét első lépcsőfoka, ahol az állam még a hátsódba is beles, amihez te önként adod a hozzájárulásod.
dec. 17. 19:28
 7/7 anonim ***** válasza:
#2: Az ügyfélkapu+ váltáshoz nem személyit kell beolvasni, hanem egy qr kódot. Te akkor negyon elcsesztél valamit.
dec. 17. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!