A Fidesznek miért érdeke az, hogy szövetkezzünk az oroszokkal?

mondjuk mert onnan jön a kőolaj meg a földgáz
a bugyuta német szivárványkoalíció ezt a kemény úton tapasztalta meg
2006 környékén mondta azt orbán, hogy az olaj keletről a demokrácia nyugatról jön
azóta nyugatról még a nekünk járó pénzek se jönnek, a keleti fosszilis transzferrel eddig kizárólag akkor volt gond, amikor az ukránok balhéztak

"A mostani gyenge gazdasági adatokban vastagon benne van a szankcióháború hatása"
A mostaniba biztos nem, már rég normalizálódott a gáz világpiaci ára, komoly kereskedelmi kapcsolataink pedig eddig se voltak Oroszországgal.

hát nem tényleg nem, végülis csak az orosz olajból működik a német autó és gépgyártás és ezen keresztül a magyar is
a százhalombattai és a bécsi olajfinomító is URAL olajjal működik, úgy kellett részlegesen átszerelni mind a kettőt, hogy fel tudja dolgozni a BRENT olajat
a gáz világpiaci ára pedig csak a gázra vonatkozik, az nincs benne, hogy milyen infrastrukturális költségei vannak átállni amerikai LNG-re, főleg ha az ország nem is rendelkezik tengeri kikötővel
a gáz ára pedig a szolgáltatóval kötött szerződéstől függ, nem az akutális világpiaci ártól

"2006 környékén mondta azt orbán, hogy az olaj keletről a demokrácia nyugatról jön"
Nem tudom melyik Orbánról beszélsz, mert amelyiket én ismerem az konkrétan a keleti dominancia ellen beszélt. Mondjuk elég sok egyéb dolgot is említett, hogy nem szabad megtörténnie, majd ő maga tette megtörténtté.

"Nem tudom melyik Orbánról beszélsz, mert amelyiket én ismerem az konkrétan a keleti dominancia ellen beszélt. "
soha nem beszélt keleti dominancia mellett
az nem keleti dominancia, hogy nemet mondunk bizonyos progresszív elvárásoknak nyugatról, amiket egyébként meg sem tudnak magyarázni, hogy tulajdonképpen mi szükség van rájuk
azért van embargó a szabolcsi almára, ami nyugatra nem kell, keleti piaca lenne, csak ugye keleten mi van az LGHDTV jogokkal
az, hogy mi van a szabolcsi emberekkel az nem érdekli a nyugatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!