Támogatnád hogy a Fidesz leváltása után visszaállítsuk az ország nevét "Magyar Köztársaság"-ra?
Én igen!
Ti hogy vagytok ezzel?
Nem. Az egy jó döntés volt hogy megváltoztatták. A nép ezen országot mindig Magyarországnak nevezte, ez a rendes neve.
Ez független attól, hogy a köztársaság a legjobb államforma.
Már nem ez az orszàg neve.
Jelenleg az ország neve "Magyarország".
Ez benne van az Alaptörvényben.
Ezért van az, hogy régi pénzekre még "Magyar Köztársaság" van írva, de az újakra már "Magyarország".
A kérdés inkább azokhoz szól, akik a Fidesz leváltását akarják. Gondolom, te fideszes vagy, így neked megfelel a mai elnevezés.
Ha ezt egy fideszes megérti akkor mindent érteni fog.
Az, hogy esetleg jól élsz ebben a rendszerben és újra fideszt kell ezért neked, hidd el hogy nagyon rossz vége lehet annak, hogy a fidesz bármit megtehet.
Olyan érthetően elmagyarázza, hogy bárki megértheti.
Nem értem, hogy mit rugózik a sok hülye baloldali a köztársaság szón. Az ország neve Magyarország, mindig is így hívtuk, csak a kommunisták tették hozzá, hogy népköztársaság, amiből később kimaradt a nép. Az hatályban lévő alkotmány alapján az ország neve Magyarország, az államformája pedig köztársaság. Nem tudom, hogy minek kell szerepeltetni az államformát is az országnévben.
Rengeteg köztársaság van a világon, amelyiknek nincs a nevében az államforma, és rengeteg, amiben igen. Elhihetitek, nem ettől lesz jobb vagy rosszabb hely Magyarország.
El kell hogy mondjam, hogy annyi javítandó helyre teendő elvégzendő lesz ha a Fideszt és Orbánt leváltják, hogy ezek lesznek a legutolsó, amiket halaszthatatlanul meg kell csinálni.
Ne csússzunk bele a jelképes politika ingoványába, mint a Fidesz! A megyékkel nem az a baj hogy vármegyéknek hívják őket, hanem hogy strukturálisan életképtelenek alúlfinanszírozottak és megszüntették nagyrészt a helyi autoritásukat - lényegében mindent elszipkázott Orbán központosított autokráciája tőlük.
Ezt sokkal fontosabb pl. helyreállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!