Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Első szavazóként kérdezem,...

Első szavazóként kérdezem, miért szavazol a fideszre?

Figyelt kérdés
És miért jobb mondjuk mint a Tisza? (nyilván csak fideszesekhez szól a kérdés!)

dec. 4. 12:43
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

igen, biztosan az ellenzékiek vannak itt többen, de láttam már több fideszt védő választ is, meg kérdést is itt

dec. 4. 12:51
 12/27 anonim ***** válasza:
79%
#11 Ők ezért farhátat kapnak.
dec. 4. 12:52
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

Itt "fideszesek" között is sokan csak trollok. Nézz meg pár videót, ott láthatod, hogy miért szavaznak a fideszre.

Pl nem akarják, hogy átműttessék a gyerekét.

Vagy hogy ha az ellenzék nyer, akkor visznek minket harcolni ukrajnába.

Honnan szedik ezt a sok hülyeséget azt nem tudom. Vagy tényleg rengeteg a vásárolt szavazat. Hogy konkrétan adnak nekik 5 kiló krumplit és már örülnek, mert pár napig lesz mit enni.

Sok fele osztogatnak nem csak krumplit, de lisztet, tojást, müzlit és örülnek neki az emberek, mert van mit enni.

Vagy konkrétan tudok olyat is, mikor több 100 ukrán van bejelentve egy 10×10es paraszt házba, hogy innen kapjanak nyugdíjat.

Ezért nincs pénz igazából nyugdíj emelésre. Több 10ezer olyan ember kap több százezres (akár 400-500 ezerről is beszélünk) nyugdíjat, aki egy forint járulékot nem fizetett be. A magyar nyugdíjass örüljön, ha nem hal éhen. Ők szidják a munkást, mert nem termeli ki a nyugdíját, mert ezek a mai fiatalok nem akarnak dolgozni... Közben meg hiába dolgozik az ember, mikor alapból a nyugdíjas képviselők milliós nyugdíját is ki kell termelni, meg rengeteg olyan emberét aki csak papíron van itt.

Ennek meg az lesz a vége, hogy mire a mostani fiatalság 60 éves lesz, már nem lesz nyugdíj. Dolgozol a halálod napjáig ha bírsz, ha meg nem akkor a gyerekekre vagy bízva. Jobb esetben bedugnak egy otthonba.

dec. 4. 12:57
 14/27 anonim ***** válasza:
85%
A fidesz szavazók nagy része digitális analfabéta, vagy tényleges analfabéta.
dec. 4. 13:01
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem a legjobb fórumot választottad ehhez a kérdéshez, itt erős kisebbségben vannak a kormánypárti szavazók, le is pontozzák őket általában. Amúgy meg többféle oka lehet, nyilván a mélyszegények, romák, nyugdíjasok körében fontos szempont a különböző gyűlöletkampányok, de vannak olyanok is, akik teljesen konszolidált, tanult emberek és mondjuk kedvezményezettjei a rendszernek, mert olyan vállalkozásuk van, vallásosak, határon túliak, stb.
dec. 4. 13:02
 16/27 anonim ***** válasza:
33%

Én nem tartom Magyar Pétert alkalmasnak, a többiek meg ugyanazok, mint korábban. Így szerintem maradjon inkább a fidesz.

Az oldalon uralkodó mindenszar-szemlélettel szemben már teljesen felesleges bármit is mondani, jön a lepontozás és a mocskolódás, de ez már látszik az előző válaszokból is. Én bent vagyok a rovatban a top 100-ban úgy, hogy alig írok, szóval az itteni törzsközönség leginkább önmagát szórakoztatja, egymásnak kérdeznek és válaszolnak, nem érdemes bármi következtetést levonni belőle.

dec. 4. 13:07
 17/27 anonim ***** válasza:
86%

Én őszintén egy kóbor macskát alkalmasabbnak tartanék, mint Orbán-t.

Az oka egyszerű. A macska max lelök néhány poharat vagy növényt. Szétszedi a kanapét vagy valami egyéb apróság. Nem kerül több milliád forintba a kár amit okoz.

Míg Orbánék már kiloptak maguknak mindent ami mozdítható volt. De ez sem elég, még próbálkoznak olyannal is, ami már nagyon láványos. El is zárták a csapokat az EU ból. 1 plakát van csak az egész országban amiből több van, mint a kormány propagandából. Az a plakát nem más, mint az, hogy az EU mennyi pénzt adott 1-1 projektre. Ezen kellene gondolkozni. Rengeteg dolog csak azért lett csinálva az országban, mert EU forrásból volt.

dec. 4. 13:13
 18/27 anonim ***** válasza:
9%
Mert jól kormányoznak... ennyi.
dec. 4. 13:15
 19/27 anonim ***** válasza:
13%

Kérdező, ezen az oldalon sajnos elszaporodtak az agynélküli ballibek és mindenhová betrollkodják a hasonló agynélküli propaganda szövegeiket.

A fideszre szavazok több, mint 20 éve. Az első szabad választás volt nekem is az első választásom, akkor még senki nem tudta mi hogy lesz, milyenek a pártok, politikusok. A fideszt kevesen ismerték, kis párt volt.

Az első ciklusban 1990-től nem jól sikerült a kormányzás, rengeteg munkahely megszűnt. Az emberek jó része ezért kiábrándult a rendszerváltó pártokból, politikusokból és újra azokra szavaztak akik előtte a szocializmusban ismertek voltak. Ezért az mszp nyert 1994-ben. Akkor még nem értettük mi történik, de tök feleslegesen koalícióra léptek az szdsz-szel, ami addig épp antikommunistának hirdette magát. Később kiderült, hogy valójában ez hazugság volt és a "liberálisok" azóta is együtt léteznek a balosokkal, csak közben néha nevet váltanak.

Az 1994-1998 között ciklus katasztrófa volt. Hatalmas elszegényedés, tömeges munkanélküliség és a Bokros csomaggal mindent el akartak venni az emberektől. Kb. olyan volt mint 2010-ben, az emberek el akarták őket zavarni. A választást a fidesz nyerte meg de egyedül nem tudott volna kormányt alakítani az addig még nem nagyon ismert párt. Koalíciós kormányzat lett és 1998-2002 között egy rendkívül sikeres kormányzásuk volt.

2002-ben az mszp-szdsz szövetség azzal kampányolt, hogy az ország jobb állapotban van, a gazdaság jobb, az állam bevétele több, mint amennyit belőle az emberek visszakapnak. Ők majd még többet adnak, még jobb lesz. Az emberek elhitték és megszavazták őket.

Aztán azonnal visszavettek mindent, a gazdaság folyamatosan romlott, hiteleket vettek fel, eladták a maradék állami vagyont, nem voltak állami beruházások és folyamatosan nőtt a munkanélküliség. Erre jött rá 2008 végén a devizaválság és csődközelbe juttatta az országot. Gyurcsány azért mondott le 2009-ben mert saját maga elismerte, hogy alkalmatlan arra hogy kihozza az országot a válságból. Korábban az Őszödi beszédéből az is kiderült, hogy tudták is, hogy nem is képesek kormányozni, csak hazudtak reggel, éjjel meg este.

Megtapasztaltam azt amikor a fidesz volt kormányon és azt amikor nem a fidesz volt, hanem azok akik most az ellenzékből ismét kormányra akarnak kerülni. Kézzel foghatóan, pénzben, erkölcsben, célokban egyértelműen a fidesz kormányok jobbak. Soha nem tökéletes ami van, hibáznak, rossz döntéseket hoznak és pont a mostani ellenzéki párt élén álló Magyar Péterből látszik, hogy sajnos valóban vannak is élősködők pozíciókban ahol nem szabadna lenniük, mert csak kárt okoznak és fejik az államot.

Most ahelyett, hogy az ilyeneket kidobnánk, az ellenzékiek kormányra akarják juttatni. Minek? Hiszen már most tudni pontosan, hogy amikor hatalma volt akkor visszaélt vele.

A fidesz nem tökéletes, sok a hibájuk. De sokkal jobb mint bármelyik más lehetőség. Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy lecseréled a bankodat ami egyébként jól kezeli a pénzedet, nem lop meg, biztonságos, csak mert nem tetszik a titkárnő vagy a portás bunkó, meg volt 1-2 korrupt alkalmazottjuk. Majd azt akarnád helyette megbízni a pénzed kezelésével akit pont amiatt rúgtak ki ebből a bankból mert korrupt és meglopta, átverte a bank ügyfeleit, ráadásul tudod róla, hogy hogy téged ostobának, agyhalottnak, büdösnek nevez a hátad mögött és hazudik állandóan.

Miért szavazok a fideszre? Mert a kínálatból ők a legjobbak. Náluk csak bizonyosan rosszabb lehetne bárki más kerülne a mostani kínálatból kormányra. Nem kicsit lenne rosszabb, hanem konkrétan tönkretennék az országot rövid idő alatt.

dec. 4. 13:19
 20/27 anonim ***** válasza:
86%

Én sem vagyok fideszes, de a környezetemből a válaszok erre:

- "Mert a Gyúrcsány...."

- Mert az ellenzék el fogja venni a 13. havi nyugdíjat

- Mert a szomszédunkban háború dúl és Orbán meg fogja védeni a függetlenségüket és ide nem jön a háború

- A jelenlegi háborús és gazdasági helyzetben nem szabad, hogy kormányváltás legyen, stabil kormányzás kell

- Mert különben nyugatról idejönnek gyerekeket átoperálni

dec. 4. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!