Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki tartja helyesnek a kormányn...

Ki tartja helyesnek a kormánynak ezt a döntését? Ki szeretin ez nagy segítség a nagy családosoknak?

Figyelt kérdés
Magyarországon minden olyan anya, aki négy vagy több gyermeket szült és nevelt, mentesül a személyi jövedelemadó megfizetése alól. Több tízezren élhetnek ezzel a lehetőséggel.

dec. 2. 17:47
 1/10 A kérdező kommentje:
dec. 2. 17:47
 2/10 A kérdező kommentje:
Ez nagy anyagi segítség azoknak akiknek nagy családja van mert ezzel is kisebb a kiadások.
dec. 2. 17:49
 3/10 anonim ***** válasza:
71%

Én nem adnék. Aki négynél vagy négynél több gyermeket vállal annak legyen meg az anyagai fedezete hozzá vagy ne vállaljon. Ugyannyi járjon, mint a háromgyerekes családoknak.

Az egy gyermekes családokat kell mostmár támogatni normálisan.

dec. 2. 17:50
 4/10 anonim ***** válasza:
42%
Ha tîzet szül, akkor kapjon az államtól havi egy milliót élete végéig inflációt követve. A fidesz agyhalott hozzàállása, hogy nem olyan körülményeket teremt, hogy ne okozzon gondot akár,4 gyereket felnevelese ha nem vagy csókos
dec. 2. 17:58
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
4 gyerek többe kerül, mint 1. Szóval szerintem helyes, hogy támogatják őket. Akik meg itt hőbörögnek esetleg elgondolkozhatnának azon is, hogy kik fogják majd az ő nyugdíjukat fizetni. (tudom-tudom, ti mind rendelkeztek saját befektetéssel, megtakarítással, mert szerintetek úgyse fog majd semmit se fizetni az állam)
dec. 2. 18:05
 6/10 anonim ***** válasza:
31%
nem szeretném leírni kiknek ez előnyös mert törölni fogják a kommentem.
dec. 2. 18:41
 7/10 anonim ***** válasza:
23%

"kik fogják majd az ő nyugdíjukat fizetni."

Hát nem a 4 gyerekes szülők akik nem adóznak. :))). Így is alig lehet a nyugdíjjat kitermelni. Folyamatosan nyomják a külön adókat, bankokra, üzletekre, iparra, webshopokra, mindenre. És a fogyasztókra terhelik vissza az árakat folyamat. Rossz a gazdaságpolitikája a Fidesznek, rettentően.

Aki nem tud önerőből 4 gyereket vagy többet eltartani az ne vállaljon ennyi gyereket. Szerintem a normális családi helyzet az maximum 2 gyermek. 1-2 gyermekes szülőket kell támogatni, a többi ha ennyire szarja ki magából a kölyöket akkor oldják meg.

És ez a hülye fideszes hiába írkál privát üzeneteket, ott nem fogok válaszolni, de itt igen:

Dr.No írta ezt:

"Magyarországon csökkent a lakosság ezért kell az olyanokat jobban támogatni akik több gyereket vállalnak."

És azért csökken a lakosság, mert a fiatalok ezrével, százezrével mennek el az országból a mocsok kormány miatt. :). Más kormány kell és nem fog a lakosság csökkeni.

dec. 2. 18:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, ez egy erőn felüli segítség arra, hogy az egyre kevesebb embernek tisztes megélhetés biztosítására alkalmas országban még több legyen a nincstelen koldus. Hiába leszünk 50 milliónyian, ha csak négy millió embernek tud megélhetést biztosítani az ország.
dec. 3. 07:09
 9/10 anonim ***** válasza:

"4 gyerek többe kerül, mint 1."

2 gyerek is többe kerül, mint 1. 3 gyerek is többe kerül, mint 1. És 5 gyerek többe kerül, mint 4.

Vagyis vagy legyünk konzisztensek, vagy megint hülyeség a szabályozás.

"Akik meg itt hőbörögnek esetleg elgondolkozhatnának azon is, hogy kik fogják majd az ő nyugdíjukat fizetni. "

Ahogy azon is el lehet gondolkozni, hogy kifizette, fizeti a gyerekek taníttatását, mert nem adózik ennyivel többet, akinek 4 gyereke van.

Vagyis erre hivatkozni pont hülyeség, mert pont amiatt "működött" a rendszer, hogy akinek kevesebb gyereke van annak a "plusz" adóját az olyan családok gyerekeinek az oktatásra fordították, ahol több a gyerek és felnőtt korban ez megfordul, hogy a több gyerekes családok gyerekeinek az adóit a kevesebb gyerekes családok nyugdíjára is fordítjuk.

Ha az egyik oldalon engedményeket teszel, akkor borul a rendszer "igazságossága".

"tudom-tudom, ti mind rendelkeztek saját befektetéssel, megtakarítással, mert szerintetek úgyse fog majd semmit se fizetni az állam"

A viccen kívül, én egyébként tényleg úgy számolok, hogy nekem nem lesz már nyugdíjam, legalábbis nem is értem összeg és nem is értelmes életkorban.

De ha pl. a terveim működnek, akkor én 50 évesen kényelmesen nyugdíjba megyek.

dec. 3. 09:17
 10/10 Senior Séf ***** válasza:
A cigány nők, akik eddig se dolgoztak, (ergo nem adóztak) végre nem fizetnek jövedelemadót? De jó!
dec. 3. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!