Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Beszélgettem egy amerikaival...

Beszélgettem egy amerikaival és kiröhögött hogy mennyit keresnek a magyarok. Veled is történt ilyen?

Figyelt kérdés

Ismerkedek egy amerikai fiúval és szóba jött hogy esetleg ide költözne hozzám Magyarországra. Jelenleg USA-ban van munkahelye, áruházaknak szállít ki édességeket. Felmerült jogy ide költözne hozzám. Kérdezte hogy mennyi az itthoni minimálbér és én mennyit keresek. Miután meghallotta, rákérdezett hogy ezt hetente kapjuk? Mondtam nem. Teljesen ledöbbent, nem akarta elhinni, ő is rákeresett. Az csak hab a tortán volt hogy a fizetesunk hany %-a megy el adókra.

Küldött nekem egy álláshirdetést a szállító céghez ahol dolgozik, a Londoni telephelyének. Mindketten oda fogunk költözni jövőre, ő Chicago-ból, én Magyarországról.

27L

ma 10:10
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
10 mire gondolt a költő? USA-ban is van minimálbér.
ma 10:41
 12/15 anonim ***** válasza:
60%
Nem, engem emiatt még nem röhögtek ki külföldiek. Mivel általában tudják, hogy hol van Magyarország és hogy itt Nyugat-Európához képest alacsonyabbak a bérek. Másrészt képesek viszonyítani, mert oké, hogy pl. USA-ban magasabbak a bérek, de drágább a megélhetés is.
ma 10:53
 13/15 anonim ***** válasza:
Így nem, azt mondta, hogy amennyit nálunk keresnél. "Hetenként, ugye"?
ma 11:37
 14/15 anonim ***** válasza:
11) Az Usa-ban nem minden államban van minimálbér
ma 11:40
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

Én albán, montenegrói, román, szlovák, ukrán, szlovén, horvát,

szerb emberekkel beszélgettem,hogy itthon mennyit keres egy fodrász, egy autószerelő, egy rendőr, egy tanár, egy gyári munkás,végy kanionos...

Ők meg azon akadtak ki, hogy náluk akkor legalább 20-30 százalékkal rosszabbul keresnek az emberek.

ma 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!