Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Beszélgettem egy amerikaival...

Beszélgettem egy amerikaival és kiröhögött hogy mennyit keresnek a magyarok. Veled is történt ilyen?

Figyelt kérdés

Ismerkedek egy amerikai fiúval és szóba jött hogy esetleg ide költözne hozzám Magyarországra. Jelenleg USA-ban van munkahelye, áruházaknak szállít ki édességeket. Felmerült jogy ide költözne hozzám. Kérdezte hogy mennyi az itthoni minimálbér és én mennyit keresek. Miután meghallotta, rákérdezett hogy ezt hetente kapjuk? Mondtam nem. Teljesen ledöbbent, nem akarta elhinni, ő is rákeresett. Az csak hab a tortán volt hogy a fizetesunk hany %-a megy el adókra.

Küldött nekem egy álláshirdetést a szállító céghez ahol dolgozik, a Londoni telephelyének. Mindketten oda fogunk költözni jövőre, ő Chicago-ból, én Magyarországról.

27L

ma 10:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Természetes, hogy sokkolta a dolog.
ma 10:14
 2/15 anonim ***** válasza:
12%
Nem, de egy primitív fuvarostól nem várható, hogy megértse, mennyire különbözőek az egyes országok árszínvonal, ingatlanárak, rezsiköltsgéek, egészségügyi rendszer stb tekintetében. A bérek mechanikus átszámításának kb semmi értelme.
ma 10:16
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerinted jó ötlet egy idegennel összeköltözni... Egyébként én is 3 naponta keresek egy magyar minimálbért, teljesen elképesztő hogy mennyi pénzért hajlandóak az emberek dolgozni
ma 10:17
 4/15 anonim ***** válasza:
63%
Levelezés után összeköltöztök egy harmadik országba? Nem tudom, kinek van kevesebb esze XD
ma 10:17
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt is kérdezted, hogy mennyibe kerül egy orvosi vizsgálat vagy a továbbtanulás? Mert te ingyen mész, ő meg fizethet érte súlyos összegeket, milliós nagyságrendben.
ma 10:27
 6/15 anonim ***** válasza:
Jó, rendben ez igaz, alacsonyabb képzettségű, minimálbér közeli munkáknál nagy a különbség, de ez csak egyik része az történetnek. Kérd meg, hogy hasonlítsátok össze mennyibe kerülnek az albérletek, gyógyszerek, fogászati kezelések, egyéb egészségügyi ellátások itt és ott.
ma 10:29
 7/15 A kérdező kommentje:

5 6 ezeket megkérdeztem én is tőle, de erre csak azt felelte hogy: "Cope and seethe, faggot europoor"

Ez mit jelenthet?

ma 10:34
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Lol... ne trollkodjál. :D
ma 10:34
 9/15 anonim ***** válasza:
Azt hogy szerinte Mo. egy gettó
ma 10:36
 10/15 anonim ***** válasza:
75%

Bár arra kíváncsi lennék, honnan van egy amerikainak fogalma arról, hogy mi az a "minimálbér"...

Értem én a mondanivalót, alapvetően egyet is értek vele, de ha már provokálsz,akkor azt okosabban!

ma 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!