Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek, büszkék vagytok...

Fideszesek, büszkék vagytok Szájer Józef úrra, vártátok a visszatértét?

Figyelt kérdés

dec. 1. 02:13
A kérdező szavazást indított:
Fideszes vagyok és igen, büszke vagyok rá az alkotmányunk megírójára és vártam a visszatértét.
Fideszes vagyok és nem vagyok rá büszke, tiszta szégyen, hogy volt képe visszatértni a közéletbe.
Nem vagyok fideszes és tragikomédia ez az ország és az, hogy a jobbágy fidesz szavazók még mindig ezekre szavaznak.
18 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
38%

a manyika mondta az sztk-ba hogy nagyon jó visszatérés volt

egyébként üdv Írből, pont leszarom xd

dec. 1. 02:21
 2/12 anonim ***** válasza:
23%
Nem a politikába tért vissza
dec. 1. 02:48
 3/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:
18%

Kérdezőként neked kellene tisztázni magadban, vagy felvázolni másoknak, hogy mi is a problémád vele?

Kormánypárti szavazóként azt mondanám, hogy maradhatott volna inkognitóban is. Nem igazán vagyok kíváncsi az okoskodásaira.

A szakálla pedig borzasztó, nekem mindig az ugrik be, hogy van egy jó vágógépem, milyen jól bele lehetne vágni.

dec. 1. 06:57
 4/12 A kérdező kommentje:
3# kormánypárti szavazóként neked kellene tisztáznod azt, hogy az mennyire elfogadható morálisan, hogy egy homoszexuális ember homofób alkotmányt ír és egy olyan párt tagja volt és jelenleg is annak a holdudvarához tartozik amely homofób törvényeket hoz és homofób kampányt visz. Ezenkívül bár nyiltan kommunista ellenes, csak úgy hemzsegnek a tagjai közt a volt kommunisták, ügynökök.
dec. 1. 07:11
 5/12 anonim ***** válasza:
24%
#4 Az a baj, hogy szalmabábozol. Az alaptörvény nem homofób, így semmi értelme nincs a kérdésbek.
dec. 1. 10:18
 6/12 anonim ***** válasza:
24%
Jav: kérdésnek.
dec. 1. 10:18
 7/12 A kérdező kommentje:
5#, 6# Magyarországon azonos neműek nem házasodhatnak, és ezt pont egy meleg írta bele az alaptörvénybe.
dec. 1. 11:15
 8/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Nem tudom, téged miért bánt ez a dolog, vagy csak politikai fogáskeresés alapon kötekedsz. De az egyszerűség kedvéért megkérdeztem a mesterséges intelligencia álláspontját, hátha így kicsit érthetőbb ez az összetett kérdés:

------------------------------------

Szájer József indoklása az Alaptörvény módosításában való közreműködéséről

Bevezetés

Szájer József, a Fidesz politikusa, 2020 végén részt vett a magyar Alaptörvény módosításában, amely számos kritikát váltott ki, különösen a LMBTQ+ közösség védelme szempontjából.

Politikai nézetek és értékek:

Szájer József többször hangsúlyozta, hogy politikai pályafutása során mindig is a hagyományos családmodell mellett állt ki. Az Alaptörvény módosítása szerinte egy olyan jogi keretet biztosít, amely megvédi a hagyományos értékeket Magyarországon. Ezen érvek alapján úgy vélte, hogy a módosítás szükséges ahhoz, hogy megőrizzék a társadalmi normákat.

Személyes identitás vs. politikai felelősség:

Szájer kifejtette, hogy politikai döntései nem feltétlenül tükrözik személyes életét vagy identitását. Szerinte egy politikusnak felelősséget kell vállalnia választói iránt, és ez sokszor ellentmondásba kerülhet saját személyes meggyőződéseivel. Ebből adódóan úgy érezte, hogy kötelessége támogatni az Alaptörvény módosítását.

A közvélemény és választói nyomás:

Szájer említette azt is, hogy a Fidesz pártpolitikája és annak támogatottsága jelentős hatással van arra, hogyan formálják meg a jogszabályokat. A közvélemény-kutatások alapján sok választó támogatta az ilyen irányú változtatásokat, így Szájer ezt figyelembe vette döntése során.

Konzervatív értékek védelme:

Szájer hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország történelmileg konzervatív országként definiálja magát, ahol fontos szerepet játszanak a keresztény értékek. Az Alaptörvény módosítása szerinte hozzájárul ahhoz, hogy ezek az értékek továbbra is érvényesüljenek.

Személyes tapasztalatok:

Bár Szájer József maga is homoszexuálisnak vallja magát, úgy tűnik számára fontosabbnak tartotta a politikai célokat és az általa képviselt párt ideológiáját mint saját identitását. Ez ellentmondásosságot teremtett az ő helyzetében.

Összegzés

Szájer József indoklása az Alaptörvény módosításában való részvételéről összetett kérdéskört ölel fel. Politikai nézetei és felelősségei mellett személyes identitása is szerepet játszik abban, ahogyan ezt az ügyet kezelte. Az általa képviselt konzervatív értékek és választói elvárások összhangban álltak döntésével, még akkor is ha ez ellentmondásba került saját életével.

------------------------------------

Top 3 Authoritative Sources Used in Answering this Question

Index.hu: A magyar híroldal részletesen beszámolt Szájer József politikai tevékenységeiről és azok következményeiről.

Telex.hu: Ez a hírportál alapos elemzéseket nyújtott Szájer indoklásairól és azok társadalmi hatásairól.

24.hu: A portál széleskörű információkat szolgáltatott Szájer József politikai pályafutásáról és az Alaptörvény módosításának hátteréről.

dec. 1. 13:47
 9/12 anonim ***** válasza:
41%

Én kormánypárti szavazóként leszarom, hogy ott van-e Szájer. Semmit nem befolyásol a személye, eddig se miatta szavaztam oda, és ezután se. A párt intézkedéseinek jó részével viszont egyetértek, ellentétben az ellenzék által képviselt értékekkel és a bemutatott programmal, ezért ment oda a szavazat.

Szomorú ezt látni, hogy ennyire alacsony a színvonal, hogy a szavazókat kell szidalmazni, hogy biztos mindeki meleg meg pedofil. Ettől nem leszünk ellenzéki szavazók, sőt csak még jobban elfordulnak az emberek onnan.

dec. 1. 14:42
 10/12 A kérdező kommentje:

8# MI-vel magyarázni az álszent képmutatást és a hazug propagandát elég gagyi.

9# Tehát te csak szimplán azért vagy fidesz szavazó mert egyetértesz a 412 Ft-os euróval, az elmúlt időszakban az Eu-ban kimagaslóan a legnagyobb inflációval, a leggyengébb gazdasági teljesítménnyel és a legalacsonyabb életszínvonallal. Az alacsony bérekhez társuló kimagaslóan magas ingatlanárakkal, a fidesz és fidesz közeli emberkék oligarchák, strómanok elképzelhetetlen és megmagyarázhatatlan meggazdagodásával és azzal, hogy a 0 Ft megtakarítással és adóságát is épp csak visszafizető miniszterelnök több száz milliárdos Habsburg birtokot épít, vagy a legjobb cimborája aki egy egyszerű gázszerelő volt mostanra az ország messze leggazdagabb embere lett mindezt kizárólag közpénzes megrendelésekből. A magyar "nem eladó" termőföldek kínaiaknak eladásával, hogy akksigyárat építsenek rá és hogy a demokrácia lesilányítása miatt megvont EU pénzek helyett kínai hitelből tengődik az állam. Bravó.

dec. 1. 16:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!