Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nem lesz előválasztás a...

Ha nem lesz előválasztás a 26-os választás előtt, az a rendszerváltás szempontjából jó vagy rossz?

Figyelt kérdés

Magyar Péter úgy tűnik nem akar előválasztást: "az EP-választás volt az előválasztás, és szerinte ma már mindenki tudja, hogy 2026-ban két oldal közül lehet csak választani: az Orbán-rendszer vagy a Tisza, amellyel új irányba fordítanák az ország szekerét. Szerinte a pozícióik megmentésén dolgozó jelenlegi szereplők a rendszer fenntartását szolgálják."

Azonban emiatt előfordulhat, hogy egy vagy több választókerületben fideszes képviselő nyer. Pl Fidesz Viktor kap 40%-ot azaz nyer, Tisza Péter kap 35%-ot, Kutya Gergely 15%-ot, Tóth Laci pedig 10%-ot. Míg egy előválasztással letisztázódna ki a legesélyesebb Fidesz Viktor ellen és csak ő indulna, emiatt nagyobb eséllyel nem fideszes képviselő menne a parlamentbe.

Szerintem MP téved amikor azt állítja "mindenki tudja, hogy 2026-ban két oldal közül lehet csak választani". A közvéleménykutatások nem erre utalnak.

Én attól tartok az előválasztás hiánya miatt romlik a rendszerváltás esélye, haragudni fogok MP-re ha emiatt újra fidesz ciklus lesz 26-tól.

tegnapelőtt 21:22
A kérdező szavazást indított:
fideszes vagyok
fidesz ellenes vagyok, az előválasztás hiánya rontja a rendszerváltás esélyét
fidesz ellenes vagyok, az előválasztás hiánya javítja a rendszerváltás esélyét
4 szavazat
 1/10 A kérdező kommentje:
Mielőtt Gyurcsányozna valaki. Azt meg baromságnak tartom, hogy egy előválasztással MP és a Tisza összegyurcsányozódna. Nem közös listán indulnának, hanem csak a választókerületi képviselőjelöltek személyét választanák ki, aki a legesélyesebb a fidesz jelöltje ellen.
tegnapelőtt 21:25
 2/10 anonim ***** válasza:
59%
Szó sincs itt rendszerváltásról.
 3/10 anonim ***** válasza:
16%
és mitől lenne több könnyen átverhető baloldali szavazó, mint legutóbb?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán értem, milyen előválasztáson kellene részt vennie Magyar Péternek.
tegnapelőtt 21:26
 5/10 A kérdező kommentje:
21:26 Nem Magyar Péternek, hanem a Tisza választókerületi képviselőjelöltjeinek.
tegnapelőtt 21:40
 6/10 SzocdemOliver ***** válasza:

Kedves kérdező! Most szeretném megvédeni Magyar Pétert, ugyanis nem csak szerinte nincs szükség előválasztásra. A legnagyobb riválisa is ellenzi az előválasztást, így senki se szidhatja Magyar Pétert emiatt, mivel senki se szeretne előválasztást tartani (talán csak a Fidesznek állna érdekében, hátha megint egy olyan karakter nyeri, mint Márki-Zay Péter, akit nevetségesen könnyű lejáratni).

A Demokratikus Koalíció elnöke megmondta, hogy a 2022-es választás előtt hiba volt az előválasztás.

Egyetértek vele, amit mondott. 2022-ben az előválasztáson (Karácsony Gergely visszalépésének köszönhetően) Márki-Zay Péter volt a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki kifejezetten kérte Gyurcsánytól, hogy maradjon a háttérben. Gyurcsány ezt megtette, nem kritizálta akkor se Márki-Zay Pétert, amikor többször is ellentmondásba keveredett, vagy vállalhatatlan interjúkat adott, amikre a Fidesz propagandája lecsapott és sok szavazó nem volt Márki-Zay Péter személye miatt a közös ellenzéki listára szavazni.

tegnapelőtt 21:41
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

"21:26 Nem Magyar Péternek, hanem a Tisza választókerületi képviselőjelöltjeinek."

hát ez nagyon jó

akkor nem is magyar péternek kell összegyurcsányozni magukat, csak a szavazóiknak

tegnapelőtt 21:43
 8/10 anonim ***** válasza:

"21:26 Nem Magyar Péternek, hanem a Tisza választókerületi képviselőjelöltjeinek."

Oké, ez esetben azt nem értem miért kellene az egyéni választókerüli jelölteknek előválasztáson résztvenniük?

tegnapelőtt 21:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Lesz elválasztás a Tiszába. Mi szavazzuk meg, hogy a saját kerületedben melyik Tisza jelölt induljon. De ha te az ellenzéki elválasztásra gondolsz akkor: Miért venne részt rajta, ha különálló párt?
tegnap 01:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Tegyük fel, hogy lenne előválasztás az MKKP, a DK meg a Tisza részvételével. Győzne a Tisza mindenütt. Azzal, hogy Gyurcsány Ferenc megkéri a szavazóit, hogy voksoljanak a Tiszára szerinted árt vagy használ Magyar Péternek?
tegnap 01:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!