Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A szingliket nem kéne jobban...

A szingliket nem kéne jobban ösztönözni a párkeresésre?

Figyelt kérdés
Így is csökken a népesség, nem vállalnak elegen gyereket. A legnagyobb baj, hogy a szingliség nagyon népszerű lett, de ez nem jó, mert ha nincs gyerek, nem lesz fenntartható a nyugdíjrendszer. Motiválni kéne az embereket, hogy ismerkedjenek, keressenek párt, vállaljanak gyereket, ez nemzeti érdek. Lehet iskolában is kéne tanítani a családi életre való nevelést.

nov. 29. 16:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
8%

"

Akinek van esze az nem vállal gyereket.

A gyerekvállalási propagandával a butákra lehet hatni, de ők amúgy is gyereket vállalnak"

Miért ne lehetne? Én dolgozok. 420 nettó. Párom dolgozik, tehát kap CSED-et ami 100%, utána GYED 2 évig majd 1 évig GYES, de 2 év után már simán tud dolgozni. A gyed is megvan 200k. Az 620k bevétel + 15k 1 gyerekre jövőre az 635 utána 26-ban 640. Házasok nem vagyunk, tehát ha összehátasodunk előtte akkor friss házasságra is jár kedvezmeny. :). 650k. 650 ezer nettó/hó + saját felujitott lakás, hitel nélkül.. Szóval ha 1 gyereket vállalok nincs eszem?

nov. 30. 12:16
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

Nem. Foglalkozzál kérdező a saját életeddel!

^^Egy nem szingli^^

nov. 30. 17:23
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Jelen állás szerint alig lehet megélni Magyarországon havi 300 nettóból.

Ennyiből él az emberek 80%-a. Nekem is van, hogy marad 20 ezer ft-m hónap végén.

Az ingatlan árak brutálisak, átlag 50 millió egy ház.

Szerinted mért van az, hogy sokan laknak a szüleikkel vagy albérletben.

Szerintem nem vagy tisztában a mai valósággal.

Pl amikor én hűtőt akartam venni 4 hónapig raktam félre és ez "csak" 1 200 ezer ft-s hűtő volt, nem egy ház.

dec. 1. 13:29
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
#13 Kevesebb az 80-nál szerintem. Rengeteg helyen az ország többi részén ami nem Pest, még csak közel tartják a fizut a minimálbérhez, szóval 80% alatt van inkább, úgy hogy a reálbérek értéke brutál csökkent.
dec. 1. 13:42
 15/18 MolotovPunk ***** válasza:
100%
Nem. Minek? Van aki túl sokat csalódott a régi kapcsolataiban, így inkább egyedülálló lett, valaki alapból nem akar komoly kapcsolatot, el van alkalmi kapcsolatokban is, valaki meg akárhogy próbál, vagy nem próbál társat keresni magának, nem talál magának senkit sem. Ezt nem lehet ösztönözni szerintem sehogyan sem, mivel minden ember más.
dec. 1. 17:12
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem ösztönözhetnének egy kis párkereső támogatással... utána akármelyik kerületben találnék magamnak párt 1-2 estére.
dec. 1. 17:16
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"Így is csökken a népesség, nem vállalnak elegen gyereket."

Megfordíthatom neked 2 dologban.

1. Ha vállalnának és lenne 10 kölök / család = hatalmas lenne a munkaerőtöbblet. Így közölnék veled, hogy boldog munkanélküliséget mert bárhová mész százezerszeres a túljelentkezés. Vagyis te nem kapsz munkát.

És itt tök mind 1 hogy orvos vagy, vagy buszsofőr, vagy takarító.

Nem kellesz sehová.

Akkor annak örülnél ?

És aki munkához jut azt meg minimálbérbe foglalkoztatják lásd pl az indiai varrodák.

De jó is lenne mi.

2. A másik meg ha ezek az emberek öregek lesznek és ápolásra szorulnak lásd pl 80 éves korosztály. Te mész oda az ágyukhoz és pelenkázod öket meg fürdetni meg sebet kötözni, ágyat húzol nekik... Tudod ilyen ápolási dolgok. Demens betegellátás. Az elfekvőbe otthonba napi 12 vagy 24 órába bent vagy és te látod el öket.

És ezt több millió emberre számold le akkor.

Szóval ezt a hsz-t csak így itt hagyom, gondolkodni.

dec. 4. 13:58
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Inkább arra kellene őket ösztönözni, hogy a tőkejövedelmet adóztassák meg.

Így, ahogy előttem írták, ha sokan vagyunk az arra jó, hogy a munkának nincs értéke.

Ellenben annak a szűk élősködő rétegnek, akik a világ urai csak jó, mert annál nagyobb haszont termelnek nekik.

Mit érzel te, mint dolgozó a gazdasági növekedésből?

A fideszesek azért érzik, hogy jobban élnek, mert az állam csecsét szívják.

De ez nem egyenlő az össztársadalmi jóléttel.

dec. 4. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!