Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » TISZA 47, komcsi fidesz 36%....

TISZA 47, komcsi fidesz 36%. Kipukkadt a lufi?

Figyelt kérdés

nov. 28. 22:51
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

"Mindezt a teljesen jelentéktelen EPbe. Ugyanazon a napon hány önkormányzati képviselői helyet szereztek meg? Jaa, hogy egyet sem..."

10-et a Fővárosiban. Még jó hogy nem várod el 2 hónap után, hogy 8-10 éves kiépített rendszerrel rendelkezzen... boomer xD 7. kerületben is volt, aki jelentkezett Tiszás polgi jelöltnek, utána derült ki, hogy a jelölt egy debil kattos és vissza is vonták a Tisza támogatását.

"Ez szimplán nem igaz. 2016-ban Hillary Clinton 3 millióval több szavazatot kapott, de a választási rendszer sajátosságai miatt mégis Trump nyert."

Te hol élsz az USA-ban vagy Magyarországon? Melyik országban és ország politikájáról vitázunk? Na jó reggelt kívánok...

"Ahogy már korábban is írtam, ha a fidesz csinálna egy előrehozott választást akkor baxhatnátok a listás eredményt, egyéni jelöltek hiányában megint 2/3-ad lenne."

De nincs előrehozott választás, nem fog senki szavazni decemberben... xD Ne álom világban élj már bro.. .xD Fidesz nem fog és nem is lesz előrehozott választás.... ez nem a "ha" mesevilág krónikájának a 2. fejezete... xD

"Van egy alsó határ a politikusok számában aminek meg kell lennie, különben el sem tudsz indulni mindenhol. Ez egyelőre még nincs meg."

Na ezzel egyetértek veled, mert így van. Egyenlőre nincs, de egyenlőre semmilyen választás sincsen.

"A nagy kérdés, hogy a Fidesz megfogja-e ezt várni. Autoriter állampártként akármit megtehetnek..."

Megfogja...politikában nem mondunk ki soha semmit biztosra, de én biztos vagyok ebben, nem érdeke a Fidesznek előrehozottat hozni, hatalmasat bukna, ahogy pl. Jászberényben is történt, ahol a Fidesz meg a DK közösen kierőszakolták az előrehozottat, az eredménye meg az lett, hogy a DK megszűnt létezni, a Fidesz meg előbb feloszlatta, majd újjászervezte magát.

Politikai viták velejárója a jelzők használata én is kapok sokat, nem akadok fen ezeken bro. ;)

nov. 30. 15:24
 42/49 anonim ***** válasza:

" Még jó hogy nem várod el 2 hónap után"

Még jó, hogy előbb olvasol és azután válaszolsz...

"Te hol élsz az USA-ban vagy Magyarországon? Melyik országban és ország politikájáról vitázunk? Na jó reggelt kívánok.."

Abban az országban élek, ahol 44%-kal 2/3-ot lehet szerezni és ahol az autoriter vezetők kedvükre írják át a választási szabályokat.

"De nincs előrehozott választás"

" xD Ne álom világban élj már bro.. .xD Fidesz nem fog és nem is lesz előrehozott választás.... ez nem a "ha" mesevilág krónikájának a 2. fejezete..."

Persze, ők nem fognak...

...alkotmányt átírni, választási törvényt 4 évente módosítani, alkotmányellenesen költségvetési törvényt módosítani,egypártrendszert kiépíteni, állammédiát kiépíteni,vészhelyzeti rendeleti kormányzáft folytatni két cikluson át, bűncselekményeket eltussolni, képviselőket lehallgatni...soroljam még? Ha úgy látják, hogy az az érdekük akkor azt lépnek meg amit akarnak. Ha az lesz az érdekük, hogy esélye se legyen egy megerősödő ellenzéki pártnak akkor meglépik.

"nem érdeke a Fidesznek előrehozottat hozni, hatalmasat bukna"

Persze,hatalmasat bukna hiszen a "legnagyobb" pártnak még képviselőjelöltjei sincsenek akiket elindíthatnának és ahogy írtad nem is lesznek 2025 közepéig. Ha most bejelentika héten és kiírják januárra akkor szevasz, 3/4-ed a Fidesznek. A korábbi ellenzéki pártok már odalettek, a Tisza meg még sehol sincs.

"Politikai viták velejárója a jelzők használata én is kapok sokat, nem akadok fen ezeken bro. ;)"

A kreténeknél biztosan. Krumpli, xD, bro...

nov. 30. 15:51
 43/49 anonim ***** válasza:

"Még jó, hogy előbb olvasol és azután válaszolsz..."

Rágjad a krumplit, amit a pásztorod a szádba adott...bro ;)

"Abban az országban élek, ahol 44%-kal 2/3-ot lehet szerezni és ahol az autoriter vezetők kedvükre írják át a választási szabályokat."

Akkor meg mit picsogsz itt az USA elektori rendszeréről? xD

"...alkotmányt átírni, választási törvényt 4 évente módosítani, alkotmányellenesen költségvetési törvényt módosítani,egypártrendszert kiépíteni, állammédiát kiépíteni,vészhelyzeti rendeleti kormányzáft folytatni két cikluson át, bűncselekményeket eltussolni, képviselőket lehallgatni...soroljam még? Ha úgy látják, hogy az az érdekük akkor azt lépnek meg amit akarnak. Ha az lesz az érdekük, hogy esélye se legyen egy megerősödő ellenzéki pártnak akkor meglépik."

De ezek nem előrehozott választások..ahogy fentebb írtad, hogy tuti az lesz.. xD Össze vissza beszélsz.

"Ha most bejelentika héten és kiírják januárra akkor szevasz, 3/4-ed a Fidesznek. "

A jelenlegi szabály szerint az KE 4 hónapnál hamarabb nem hirdethet ki választásokat, tehát ha ma bejelenetezik, hogy előrehozott is lenne, az leghamarabb március 30-án lehetne, de nem lesz, ezen kár dilemzáni, mert nem fogják meglépni.

"A kreténeknél biztosan. Krumpli, xD, bro..."

Mondok még egy jelzőt a generációdra, tanulgassad sosem árt: Ok boomer.

nov. 30. 16:11
 44/49 anonim ***** válasza:

"Rágjad a krumplit, amit a pásztorod a szádba adott...bro ;)"

Mint írtam soha nem voltam Fidesz szavazó. látom ezt sem sikerült felfognod.

"Akkor meg mit picsogsz itt az USA elektori rendszeréről? xD"

Egy példa lett volna arra, hogy néha a kevesebb a több. Hasonló példát kaptál a magyar választási rendszerből is.

"De ezek nem előrehozott választások..ahogy fentebb írtad, hogy tuti az lesz.. xD Össze vissza beszélsz."

Ezek példák arra, hogy a fidesz bármit hajlandó volt megtenni az elmúlt 14 évben a hatalmának bebetonozásának érdekében. Számomra ebből az következik, hogy ha ezekre hajlandó volt akkor gond nélkül hajlandó lesz előrehozott választásokat is tartani. Sajnálom, hogy nem sikerült megértened.

"A jelenlegi szabály szerint az KE 4 hónapnál hamarabb nem hirdethet ki választásokat"

2013. évi XXXVI. törvény

a választási eljárásról

6. A választás kitűzése

6. § (1) A választást úgy kell kitűzni, hogy a magyarországi szavazás napja a kitűzés napját követő hetvenedik és kilencvenedik nap közé essen.

Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!

Ha Semjén Zsóti tegnap éfjél előtt benyújtott volna egy kérelmet a parlament felsoszlatására és azt a 2/3-ad elfogadja akkor a köztársasági elnök ( aláírógép ) kihírdethette volna az új parlamenti választást február 8-ra.

"Mondok még egy jelzőt a generációdra, tanulgassad sosem árt: Ok boomer."

Semmit nem tudsz rólam és arról mely generációhoz tartozok, de a megnyilváulásaid után semmivel nem képviszelt komolyabb színvonalat, mint a Fideszes trollhadsereg. Ha te képviseled a Tisza-szimpatizánsainak többségét akkor szép jövő elé nézünk: jön a Fidesz 2.0.

nov. 30. 16:49
 45/49 anonim ***** válasza:

"Egy példa lett volna arra, hogy néha a kevesebb a több. Hasonló példát kaptál a magyar választási rendszerből is."

Ez nem igaz, mert listán is több szavazatot kapott a Fidesz, az már más kérdés, hogy az 52%-ból hogy lett 66%...

"Ezek példák arra, hogy a fidesz bármit hajlandó volt megtenni az elmúlt 14 évben a hatalmának bebetonozásának érdekében. Számomra ebből az következik, hogy ha ezekre hajlandó volt akkor gond nélkül hajlandó lesz előrehozott választásokat is tartani. Sajnálom, hogy nem sikerült megértened."

Ugyan ezt picsogta jó pár ellenzéki 1 bites szavazó is 2022-es választás előtt, hogy érzi a vesztét a Fidesz és előrehozottat fog rendezni, nem lett, ahogy most sem lesz előrehozott... én meg azt sajnálom, hogy álomvilágban élsz és kitalált story körül éled az életet tesa.

"6. § (1) A választást úgy kell kitűzni, hogy a magyarországi szavazás napja a kitűzés napját követő hetvenedik és kilencvenedik nap közé essen."

Naaa akkor csak 1 hónapot tévedtem, nekem a 4 hónap derengett. Köszi.

Ha ilyen lenne, ami nem lesz... de ha lenne, akkor sem lenne para, 2-3 hónap alatt fel lehet készülni egy választásokra, hisz az EP-re is 2 hónap alatt készültek fel a Tiszások.

Dehogy nem, a kommunikációs stílusod alapján egy 45 plusszos lehetsz, azaz boomer.

Tisza párti vagyok, de nem pártbirka...ha pl. most vmi kritikát írnál Magyar Péter személyiségére 99%-ban egyetértenék veled.

nov. 30. 16:58
 46/49 anonim ***** válasza:

" az már más kérdés, hogy az 52%-ból hogy lett 66%..."

2014-ben 45%-ból 66% :)

"Ugyan ezt picsogta jó pár ellenzéki 1 bites szavazó is 2022-es választás előtt"

Nekem ilyen nem rémlik és akkor a bukás veszélye sem volt akkora, mint amilyen állítások elhangzanak itt a kérdés alatt.

" én meg azt sajnálom, hogy álomvilágban élsz és kitalált story körül éled az életet tesa."

Persze, én álmodom egy antidemokratikus állampárt demokratikus úton történő leváltásáról :)

"hisz az EP-re is 2 hónap alatt készültek fel a Tiszások."

A tisztán listás EP az teljesen más téma.

"Dehogy nem, a kommunikációs stílusod alapján egy 45 plusszos lehetsz, azaz boomer."

Azért lottót ne nagyon vegyél mostanság.

"Tisza párti vagyok, de nem pártbirka..."

Látjuk. :D

nov. 30. 17:03
 47/49 anonim ***** válasza:

"2014-ben 45%-ból 66% :)"

2022-eset írtam le, de igen akár a 14-es is.

"Nekem ilyen nem rémlik és akkor a bukás veszélye sem volt akkora, mint amilyen állítások elhangzanak itt a kérdés alatt."

2021-es választás után, mikor sorra kezdtek jönni a kutatások, hogy fej-fej mellett álla két tömb, deee sokat féltek, hogy előrehozottat hoz a kormány meg nem áprilisban lesznek a választások, hanem hamarabb. Másik fele, meg a covid járványt kifogásként használva nem is lesz megtartva a választások, egyik sem jött be.

"Persze, én álmodom egy antidemokratikus állampárt demokratikus úton történő leváltásáról :)"

Szerintem le lehet, csak népszerűbbnek kell lenni, vannak akik szerint akkor sem lehet, ebben nem tudok konkrét állást foglalni, mert kicsit hajlok a másik oldal igazsága felé is, ha a bebetonozott intézményi vezetőkre gondolok.

"A tisztán listás EP az teljesen más téma."

Miért lenne más? Ha 3 hónap maradt hátra, akkor 1-2 hét alatt kihirdetik, hogy ki hol indul és ennyi.

"Azért lottót ne nagyon vegyél mostanság."

Te esetedben megkockáztatnám, boomer. ;)

nov. 30. 17:20
 48/49 anonim ***** válasza:
46%

"Abban az országban élek, ahol 44%-kal 2/3-ot lehet szerezni" Úgy, hogy egyéni mandátumok is vannak nem csak pártlista.

"az már más kérdés, hogy az 52%-ból hogy lett 66%..."

2014-ben 45%-ból 66%" Úgy, hogy vannak egyéni mandátumok+pártlista is. Plusz olyan választási rendszer a világon nincsen, ahol pont annyi mandátumot kapnak a pártok, ahány százalékot elértek. Még a tisztán pártlistás választási rendszerekben sem.

dec. 2. 13:57
 49/49 anonim ***** válasza:

"Plusz olyan választási rendszer a világon nincsen, ahol pont annyi mandátumot kapnak a pártok, ahány százalékot elértek. Még a tisztán pártlistás választási rendszerekben sem."

Valóban, ez teljesen igaz.

dec. 2. 16:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!